התובע הגיע למחלקת כח אדם הנמצאת בקומה אחרת והדרך היחידה להגיע לשם הייתה דרך מסדרון ארוך ומדרגות, אך הדלת הייתה סגורה ולא רצה להפריע ולכן חזר את כל הדרך למקום שלו לעבוד עצבני ומתוסכל.
בפרשת משה סידה חזר וקבע בית הדין הארצי את התנאים שבהם יוכר אוטם שריר הלב כ"תאונת עבודה", כדלקמן:
א. על התובע להוכיח קרות מאורע אובייקטיבי הקשור לעבודה שניתן לאיתור בזמן ובמקום, כך שניתן יהיה לקבוע שביום מסוים בשעה מסוימת ארע ארוע מסוים.
התובע מתאר בפני חוקר המוסד (צורף כנספח לכתב ההגנה) מה בדיוק קרה ביום 2.12.2018: "הייתי בעבודה כרגיל בשעות הבוקר לפני ארוחת הצהריים בין 10:00 ל 11:00 בבוקר הייתי בעת הזמנת רכש דחופה למחלקת כח אדם ביחד עם עמיתה לעבודה ****ה קרן ותוך כדי העבודה אני מרגיש שאני מזיע וחם לי. יש אצלנו נוהג כי זה OPEN SPACE וזה מזגן משותף וכמו בכל מקום יש אנשים שחם להם וכאלו שקר להם ואני מאלה שחם להם. יש נוהל מוסכם לא כתוב שהרבה שנים ככה מיתנהל שמי שחם לו במיוחד מדליק את המזגן עד שלמישהו אחר קר במיוחד הוא מכבה את המזגן. אין קשר לעונת השנה. חיים סבגן עמית לעבודה ברכש הוא מאלה שקר להם. נהיה לי חם המזגן לא דלק יכול להיות שהוא כיבה אותו ואז הלכתי והדלקתי אותו. תוך כדי שאני חוזר למקום חיים סבגן מיד כיבה אותו מיד ובנגוד לנוהל הלא כתוב. ואז פניתי אליו ואמרתי לו למה כיבית בצורה רגועה. הוא לא הגיב והמשיך בעבודה כרגיל ולא היתייחס ואז הלכתי והדלקתי שנית. ואז הוא קם וכיבה שוב מיד. ככה קרה הדבר מספר פעמים ואז מאוד התרגזתי שבן אדם לא מתחשב בכלל בנגוד לעבר והתחילו חילופי מילים שהגיעו לצעקות הדדיות" (עמ' 1 לחקירת התובע בפני חוקר המוסד משורה 13) (ההדגשות לא במקור – ת.ס).
(ההדגשות לא במקור)
התובע נישאל כמה זמן נמשך הארוע והשיב – "טו-מאץ', לא זוכר, כאילו, זה היה כמו נצח מבחינתי, 10 דקות, זה היה פעמיים, הלכתי, חזרתי, אני הייתי שם אבוד לגמרי, כאילו, זה, הייתי בהיסטריה טוטלית כי את באה והכל עוד חם, עם כל מה שתיארתי לך, המזגן מכובה כל הזמן, כאילו העסק רק הולך ומחמיר מבחינת התנאים ומבחינת התחושה שלי. לי זה נראה כמו נצח, ואחרי שבכלל שחטפתי כנראה את ההתקף אני הייתי בטוח שאני גמור. כאילו, בדיעבד מזל שלקחתי את האספירנים האלו, אולי לא יודע, עובדה" (עמ' 10 לפ' ש' 33).
...
ביום 20.8.2019 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה ובתאריך 11.11.2019 נדחתה תביעה זו מן הנימוק, כדלקמן:
"אנו מאשרים את קבלת תביעתך לתשלום דמי פגיעה בגין אוטם שריר הלב מתאריך 2.12.2018 אולם לצערנו עלינו לדחותה עפ"י הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי ומהנימוקים הבאים:
אנו דוחים את טענת הנתבע לפיה התובע לא הציג ראיות אובייקטיביות לקיומו של אירוע חריג.
מטעמים אלה ומאחר והגענו לכלל מסקנה כי התובע חווה אירוע חריג בעבודתו ביום 2.12.2018 - יש מקום למנות מומחה רפואי, אשר יחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי בין האירוע החריג בעבודה לבין האוטם הלבבי בו לקה, זאת על יסוד התשתית העובדתית שלהלן:
44.1 התובע, יליד 1962, עובד מזה כ 18 שנים בתעשיה אווירית ובשנים האחרונות בתפקיד קניין במחלקת רכש.
סוף דבר:
על יסוד מסקנתנו האמורה בדבר קיומו של אירוע חריג, ימונה מומחה - יועץ רפואי מטעם בית הדין, לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע החריג לבין האוטם בו לקה התובע בסמוך לאחר האירוע החריג.