הנתבעת מס' 2 היתגוננה וטענה כי עת יצרה התובעת קשר לצורך קבלת שירות, העניק לה טכנאי מטעמה שירות ביום 25/9/17 עת הגיע לביתה והחזיר פלאג לדלת המקרר, אשר התנתק ככל הנראה כאשר המובילים פירקו את דלתות המקרר לצורך הובלה, לאחר חיבור הפלאג המקרר חזר לפעול.
בפקודת הנזיקין [נוסח חדש] נקבע בסעיף 68 (א):
"סבל אדם נזק, מקצתו עקב אשמו שלו ומקצתו עקב אשמו של אחר, לא תכשל תביעת פיצויים בעד הנזק מחמת אשמו של הניזוק, אלא שהפיצויים שייפרעו יופחתו בשיעור שבית המשפט ימצא לנכון ולצודק תוך היתחשבות במידת אחריותו של התובע לנזק".
התובעת העמידה את תביעתה על מלוא עלות הכיריים וההתקנה ותוספת בגין עוגמת נפש.
לעניין סכום הפצוי וטענות לגרימת עוגמת נפש לתובעים, יפים דבריו של כב' נשיא בית המשפט העליון שמגר:
"איני רואה, מדוע לא יזכה אדם, שסבל מארוע כאמור, לפצויי על האכזבה, החששות, הרוגז והתסכול שנגרמו לו" (ע"א 49/83 מרדכי קסלר נ' תקוה מאירוב, פ"ד מא (2) 547).
..מבחינה מהותית, הפיצויים לתורותיהם השונות נועדו להגשים מטרה אחת: פיצוי הנפגע על נזק שגרמה לו הפרת החוזה – בין שעל הנפגע להוכיח נזק זה ובין שהדין מניח את קיומו של הנזק בנסיבות העניין".
לעניין דרישת התובעת להחלפת המקרר במקרר חדש, התרשמתי כי הנתבעת מס' 2 פעלה ללא לאות לתקן את התקלות במקרר, עשתה כל שביכולתו לאתר טכנאי באופן בהול לצורך טפול בתקלה (אשר הגעתו בוטלה ע"י התובעת עצמה) ופעלה כפי שהתחייבה בכתב האחריות.
אני מקבלת את טענת הנתבעת מס' 2 לפיה אינה יבואנית המקרר, ונכתב במפורש בתעודת האחריות כי היבואן הנו "ראלקו" מוצרי צריכה בע"מ. על אף שניתנה לתובעת הנחיה ברורה נגד מי להגיש את התביעה, לא צרפה את תעודות האחריות, ולא תבעה את היבואן.
...
אני מקבלת את טענת הנתבעת מס' 2 לפיה אינה יבואנית המקרר, ונכתב במפורש בתעודת האחריות כי היבואן הינו "ראלקו" מוצרי צריכה בע"מ. על אף שניתנה לתובעת הנחיה ברורה נגד מי להגיש את התביעה, לא צירפה את תעודות האחריות, ולא תבעה את היבואן.
אני דוחה את התביעה נגד הנתבעת מס' 2 וקובעת כי עמדה בהתחייבותה, ונענתה לכל פניה של התובעת אליה תוך זמן סביר והחליפה כל חלק שנדרש.
אני דוחה את התביעה נגד הנתבעת מס' 2, ובנסיבות העניין, איני מוצאת מקום לחייב את התובעת בהוצאות לטובת הנתבעת מס' 2.