מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התקנת מדרגות במתכת במקום סולם

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע, כאמור בתצהירו, ציין כי, מר כמאל ביקש ממנו פטיש תוך כדי ביצוע ההתקנה, לצורך כך עלה התובע על הסולם, עם הפטיש ובעת שהיה במדרגה הרביעית, הסולם החליק, היתקפל והתובע נפל על הריצפה בחוזקה, יחד עם הסולם.
בע"א (מחוזי תל אביב - יפו) 2822/00 רזון בנימין נ' חרות בע"מ ואח' נקבע בעיניין זה כדלקמן: "הדרישה המופיעה בתקנת משנה (א) אקוויוולנטית לדרישה כי תהיה נגישות של הידיים לסולם עצמו, לצורך אחיזה. תקנת משנה (ב) היא תחליף לדרישה זו. יאמר כי התקנה מתייחסת לסולמות בגובה העולה על 2 מטרים, בלבד. אין להשתמש בסולמות אלה באופן שהחלק העליון של הסולם, ממקום הדריכה עד הקצה, יהיו באורך של פחות ממטר. לכן, מקום שגובה הסולם הוא 2 מטרים וסנטימטר אחד, אין לעלות עליו מעבר לגובה של מטר אחד וסנטימטר אחד, בכפוף לתקנת משנה (ב). המסקנה העולה מן האמור היא כי לנגד עיניו של מחוקק המשנה עמדה ההנחה, כי נפילה מגובה של יותר ממטר מסוכנת, ואילו נפילה מגובה של פחות ממטר אינה מסוכנת. בהתאם לכך הוגבלה תחולת התקנה". ובהמשך קבעה : "הבה נבחן את השאלה, כיצד יש להתייחס למצב בו אורך הסולם אינו עולה על שני מטרים אך המשתמש בו עולה לגובה של יותר ממטר אחד. נניח למשל, כי אורך הסולם הוא מטר אחד ותשעים סנטימטרים וכי המשתמש בו עלה עד לקצה הסולם. על פי לשון התקנה, אין היא חלה בנסיבות אלה שכן הסולם קצר משני מטרים. אך כפי שהוסבר, ההנחה המונחת בבסיס התקנה הנה, כי נפילה מגובה של יותר ממטר אחד מסוכנת ועל כן, במקרה בו מתבצעת עבודה תוך כדי עמידה על סולם, כאשר המרחק מהקרקע עולה על מטר אחד ואין בקירבת העובד עצם יציב לאחוז בו במהלך העבודה, ניתן להסיק כי שיטת העבודה רשלנית, אף אם אורכו של הסולם אינו מגיע לשני מטרים." כעולה מפסק דין זה כאשר מדובר בגובה נמוך יותר מהרף שנקבע בתקנות העבודה לגובה, ויש סיכון בשל שיטת העבודה כי העובד ייפול ויפגע, הרי יש לנקוט בשיטות עבודה שימנעו זאת ואף בהספקת כלים מיוחדים שימנעו את הסכנה.
היה ראוי בנסיבות רגילות, כמרבית הפסיקה לזקוף במקרה זה רשלנות תורמת בשיעור 25% (ראו : תא (חי') 297/99 סעיד הריש נ' מתכת המוביל בע"מ); אך נוכח העובדה כי התובע הנו עובד חדש והספיק לעבוד בשירות הנתבעים רק יומיים , למרות גילו, מצאתי לנכון להעמידו רק על שיעור 15% הנ"ל. במקרה שלפנינו, התובע עשה שימוש בציוד שסופק לו ע"י מעבידו, ועל פי ההנחיות שניתנו לו; ומקום שעובד פועל כך, במסגרת הסיכונים שיצר מעסיקו, אם בשל שיטת עבודה מסוכנת, אם בשל העידר ציוד מתאים ובטוח, ואם בשל הנחיות המעביד, אך היה ביכולתו להחזיק את הפטיש בדרך אחרת , היה ביכולתו לעלות באיטיות או לחפש דרך אחרת להמציא את הפטיש לכמאל, ובשל כך הנני מטיל אשם תורם בנסיבות מקרה זה בשיעור 15%.
...
סיכומו של דבר כי לצורך חישוב הפסדי ההשתכרות של התובע, בעתיד אעמיד את שכרו על הסך של 6,509 ₪.
ניכוי נוסף רעיוני – דין טענה זו להידחות.
אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובע הסך של 419,732 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בסך של 20% בצירוף מ.ע.מ. והחזר אגרת בית משפט ששולמה על ידי התובע בצירוף הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום בית שמש נפסק כדקלמן:

בהצעת מחיר מיום 13.1.16 נאמר שהעבודה כוללת: ניסור תיקרה, התקנת מדרגות מתכת, שבירת קטע קיר בגג ופינוי פסולת.
" וכן אמר הנתבע 1: "התובע טוען כי בנינו 19 במקום 12. הוא גם אומר שבגלל שעשינו 19 השיפוע נהיה חד מידי. כן אמרנו לו שזה לא מתאים. אנו שרטטנו את המדריגות על הקיר יחד עם התובע ואיך שזה יראה. היה ויכוח איפה לנסר למעלה, הפתח שנוצר הוא כל כך צר שבכל מקרה השיפוע יהיה חד מידי. נכון שאנחנו לא מהנדסי ביניין. אם יבוא אלי אדם ויבקש דבר מסויים אומר לו שיש בעיה עם זה אך אבצע זאת, אם זה לא מסכן אותי ואת המטרה שלשמה הוא עושה זאת.
גרסת הנתבע 2: "אנחנו הגענו לתובע הוא ביקש את הנתונים שיש בשטח, הנתונים היו מאוד קשים, משהו כמו 1.75 בעליית גג הוא ביקש לעשות מדרגות, הנתונים קשים, הסברנו לו המון פעמים כשזה יהיה מאוד אנכי אנחנו הסברנו לו שזה יהיה קשה אמרתי לתובע זה לא בדיוק יהיה מדרגות, זה יהיה הכלאה של מעין מדרגות וסולם ואז הוא הסביר לי :"אוקי, תעשה מה שאפשר, ומה שיש" אמרתי לתובע לעשות מדרגות אי אפשר בנתונים הקיימים.
...
עניין זה עולה היטב במסגרת עדותו של האדריכל מטעם התובעים ולפיה: "קיבלתי תמונות וראיתי אפילו לסולם יש מרחקים בין מדרגה למדרגה שיהיה אפשר לעלות. מציג תמונה זה קומת חדרי השינה וזה קומת סלון. אין כאן אפשרות כמעט להכניס רגל בצורה מבחינת בטיחות יש כאן כמו סכינים. זה ממש חתך בברזל לא מלוטש. אתה רואה את העדר השיפוע. אני לא הייתי בשלב התכנון המוקדם, אני לא רוצה להעיד מי הגדיר מה". אני סבור שהאחריות לאי תקינותן של המדרגות רובצת כולה על כתפי התובעים.
במהלך דבריו של הנתבע 2 אמר כי קשה עד בלתי אפשרי ליצור מדרגות בנתונים המבוקשים ובלשונו: "הנתונים היו מאוד קשים, משהו כמו 1.75 בעליית גג הוא ביקש לעשות מדרגות, הנתונים קשים, הסברנו לו המון פעמים כשזה יהיה מאוד אנכי אנחנו הסברנו לו שזה יהיה קשה אמרתי לתובע זה לא בדיוק יהיה מדרגות, זה יהיה הכלאה של מעין מדרגות וסולם ואז הוא הסביר לי :"אוקי, תעשה מה שאפשר, ומה שיש". אני סבור שהתובעים אישרו את ביצוע העבודה ואולם לאחר מכן התחרטו כשראו את תוצאותיה.
בעניין זה טענו התובעים כי הנתבעים הם שהיו אחראים לנפילתו של גוש הבטון ופגיעתו במדרגות ולמרות הכחשתם של הנתבעים סבורני שהאחריות רובצת על הנתבעים בסוגיה זו. אדגיש, כי אני מקבל את עדותו של התובע ולפיה: הנתבעים "הדביקו את התכנית ולפיה אמורים היו לעבוד ולא עמדו בזה. הם ניסרו את הבטון, הכבל שהחזיק את הבטון לא הצליח לעמוד בבטון, הם שברו את המדרגות, הוא נחת מכה אחת הם לא דאגו לסגור את הפתחים, כלום. יש בעיה עם המדרגות, אין להשיג את אותו דבר." התוצאה היא ששתי התביעות נדחות.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

תשובה: כן. שאלה: האם בדקת במצלמות שאכן אריה לא נפגע בעסק שלך? תשובה: המצלמות שומרות שבוע של קבצים, לא חשבתי לבדוק את זה ולא תיארתי לעצמי שימציא כזה סיפור" כשעומת הנתבע בעדותו עם התשובות שמסר לחוקר של המוסד לביטוח לאומי השיב: "אני מספר אמת וגם לחוקר המל"ל סיפרתי אמת. המצלמות קיימות ועד היום הן קיימות. אני לא יודע לתפעל אותן ולפי הבנתי הן מקליטות שבוע אחורה בלבד. ישנו שם די. וי. אר שלא נגעו בו באצבע מאז שהותקן" (עמוד 23 שורות 1-2).
אני מזהה אותה עם פרטים חסרים למשל הסולם, במקום מדרגות.
יש שתי גלריות אחת נמוכה ואחת גבוהה ואני נפלתי מהגלריה הגבוהה כשבין הגלריות יש שתי מדרגות ממתכת שרואים אותם בתמונה ת/5.
...
פיצויי הלנה- לאחר שעיינתי בכלל החומר שבתיק, ונוכח המחלוקת שהתגלעה בין הצדדים בדבר קיומם של יחסי עבודה וזכאותו של התובע לשכר עבודה בגין תקופת עבודתו של התובע, אינני פוסק פיצויי הלנת שכר עבודה.
סוף דבר התביעה מתקבלת, כאמור בסעיפים 23 ו- 36 לפסק הדין.
אשר לסעד הכספי- הנתבע ישלם לתובע בתוך 30 ימים, ממועד קבלת פסק הדין, סך של 10,480 ₪ בגין שכר עבודה ודמי נסיעות, וזאת בגין תקופת עבודתו של התובע אצל הנתבע החל מתאריך 20.03.16 ועד 01.05.16, כולל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

תשובות מיתחמקות ניתנו גם ביחס לשאלות לגבי הנזקים שנתבעו , כאשר שוסטר לא יכול היה להסביר מדוע תובע את הנזקים והעבודות שתובע כאשר ברור כי אין לשוכר הנוכחי צורך לא בעבודות (שהרי הוא ביצע שפוץ ברמה גבוהה בעצמו- כך לדברי שוסטר) ואינו זקוק למטלטלין כגון סולם לגלריה משאין גלריה.
הנתבע הבין משוסטר כי הנו רשאי להוריד את דלת הפלדלת, את החלון, להתקין גגון ולבצע עבודות התאמה במושכר וכי אין כל צורך להשאיר את הפריטים להם אינן נזקק, ומשכך אין מקום לחייב את הנתבע בעלויות עבור פריטים אלו והחזרת מצב החנות לקדמותו, זאת מעבר לעובדה כי השוכר החדש שיפץ את החנות לצרכיו הוא ולא נזקק לאותן עבודות ופריטים, עליהם נתבע הנתבע כעת.
לעניין מדרגות המתכת- לא צורפה כל קבלה או תעוד שווי המדריגות שהיו בחנות קודם לכניסת הנתבע ולכן אין מקום לקבלת דרישה זו, מעבר לעובדה כי כפי שנקבע לעיל, הסכים שוסטר כי מדרגות אלו יוסרו על ידי הנתבע וכי השוכר הנוכחי פרק את הגלריה ולכן ממילא אין צורך במדריגות אלו.
...
דיון והכרעה: לאחר ששמעתי את עדי הצדדים ובאי כוח הצדדים ולאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובתצהירי הצדדים , מצאתי כי דין עיקר התביעה להידחות למעט ביחס לתשלום בסך של 2,610 ₪ עבור ביטוח החנות.
עלך פי עדות הנתבע, אותה אני מקבלת במלואה , שוסטר אישר לנתבע לבצע את כל העבודות אותן ביקש, ואישר לו לזרוק את אשר לא נדרש לו ואף הרגיע אותו בחיבוק , ואמר לו כי הנתבע אינו צריך לדאוג.
כך למשל בעמוד 5 שורות 25-29 הסתבך שוסטר עם מתן תשובה בנוגע לגגון שהותקן בחנות והמועד בו ביקש להסירו, עד אשר בסופו של דבר, כאשר נשאל שוב ושוב מדוע לא ציין במכתבו מיום 9/11/14 כי הינו מבקש להסיר את הגגון בעת העזיבה כפי שהתכוון (שורה 25) ענה לבסוף כי "מותר לי" מבלי להתייחס לשאלה עצמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במענה לשאלות הבהרה עמד המומחה על דעתו ורק הוסיף כי בעקבות הניתוח להוצאת מתכות שעבר התובע יש להכיר לו בתקופת אי כושר מלאה למשך שבועיים.
בהתאם לעדות התובע, לא רק שמר אלקלאי, אשר היה הממונה הישיר מעליו לא נהג כן - אלא זה אף אמר לו להציב את הסולם על קצה המדרגה האחרונה, בגרם המדריגות, על מנת שיוכל להגיע למקום העבודה בגג (ר' סעיף 3 לתצהיר הראשון של התובע).
איני סבורה שיש די בכך שבמקומות עבודה אחרים מצפים ליותר התקנות ביום, או בעובדה שהתובע לא זכר מה היה מספר ההתקנות שהיה קבוע לו לאותו יום - כדי להפריך או לשלול את כל העולה מהאמור לעיל, באשר למצופה מעובדי הנתבעת 1 להספיק, הנוהג שלא לעבוד עם עובד נוסף והלחצים ביום העבודה (כאמור, עבודה עם "סטופר").
...
בסיס שכר בסך 10,000 ₪, נראה לי הולם את נסיבות המקרה, אם כי באופן שהסכום הכולל הנפסק בזאת משקף גם פגיעה בהטבות סוציאליות (כאמור מסופקת דרך הילוך התובע המביא בכלל שיקוליו את שווי הרכב למס ומנגד מפחית מס).
בנוסף, תשלמנה הנתבעות בגין שכ"ט ב"כ התובע סך נוסף כולל של 22,630 ₪ וכן תחזרנה הוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו