מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות עקב התעמרות והשפלה במקום העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם להלכה הפסוקה עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, צריך לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, עליו להוכיח כי אכן הייתה 'הרעה מוחשית בתנאי העבודה' או 'נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו'; שנית, עליו להוכיח כי התפטר בשל כך ולא מטעם אחר, דהיינו, עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; שלישית, עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
כך גם, בהתאם לפסיקה, מקום בו לא שולמו לעובד זכויותיו מכח החוק, הסכמים קבוציים או צוי הרחבה, העובד אינו חייב להמשיך להשלים עם היתנהלות זו של המעביד ועומדת לו הזכות להתפטר בדין מפוטר, גם אם לא חלו שינוי או הרעה בסמוך למועד התפטרותו מהעבודה וכן גם אם במהלך תקופת העבודה לא העלה העובד טענה בנוגע לכך.
לא שוכנענו כי התובע התפטר מעבודתו בנתבעת עקב יחס משפיל, היתעללות ואיומים מצדו של מר עיסא, מנהל העבודה.
...
אין בידינו לקבל את טענת הנתבעת ולפיה יש לחייב את התובע גם בגין ימי היעדרותו מהעבודה החל מיום 4.1.2017.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: הפרשי שכר בסך- 4,215 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין הוצאות משפט בסך של 500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 3,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

היו שם הרבה פעמים שזה, הוא הוציא את זה מהפה שלו וזה היה גם כקללה, כן. (עמ' 10 לפ' שורות 3-1 לעדות דרוקר) עו"ד חומרי: אוקי, נכון קיימת מספר שיחות עם שחף על השפה ועל הקללות של א' ? העדה, גב' דרוקר: כן, ש: נכון אמרת לו, נכון ביקשת ממנו שירגיע אותו ואת סיגנון הדיבור שלו? ת: כן. ש: היתקיימה שיחה בנוכחות נעמי, חיים הורוביץ, האחמ"שים ואת? ת: כן, ש: השיחה הזאת היתקיימה בבר? ת: כן. ש: נושא השיחה היה הבעיה בהתנהלות של שחף וא'כלפי העובדים? ת: חלק מהשיחה, כן. לא זוכרת אם זה היה הסיבה שלשמה, ש: אבל זה היה בשיחה, ת: כן, (עמ' 10 לפ' שורות 23-12 לעדות דרוקר) העדה לא יכלה לסבול את האוירה בנתבעת והתפטרה עקב השפלה של מלצרית ע"י א': ש: אבל התפטרת בסוף? ת: התפטרתי בסוף? הקש ששבר את גב הגמל היה איך שהוא דיבר לאחת העובדות.
עו"ד חומרי: הוא, הוא, נכון שהוא השפיל מלצרית בשם יער? ת: אייר, ש: אייר, כן, ת: אייר, כן, ש: אייר? ת: כן. (עמ' 10 לפ' שורות 31 עד עמ' 11 שורה 7 לעדות דרוקר) ת: היא סיימה, היא סיימה לעבוד, היא לא אכלה, היא הלכה הביתה, כן, ש: היא בכתה כתוצאה מסגנון, ת: כן, ש: הדיבור של א' ? ת: כן. ש: וזה היה המקרה שבעקבותיו עשית טלפון לנעמי והודעה לה שאת מתפטרת? ת: זה היה הקש ששבר את גב הגמל.
זכותם של עובדים לעבוד בסביבת עבודה מכובדת וליתן להם לבצע את תפקידם בתנאים נאותים ותפקידו של המעסיק לנקוט באמצעים סבירים כדי למנוע היתעמרות במסגרת עבודתם על ידי עובדיו (ראו לעניין זה הצעת החוק למניעת היתעמרות בעבודה, התשע"ה–2015).
הנתבעת אף לא ניסתה ליצור קשר עם התובע לאחר התפטרותו: ש: תגיד לי, אתה התקשרת לאדיר או שלחת לו סידור עבודה לחודש אוקטובר? ת: אני לא התקשרתי לאדיר או שלחתי לו סידור עבודה, ש: אחרי ההודעה הזאת לא התקשרת אליו? ת: אם התקשרתי, לא זכור לי דבר כזה, (עמ' 44 לפ' שורות 30-27 לעדות שחף) לא ניתן היה לצפות מהתובע להמשיך ולעבוד במקום עבודה כזה.
...
ברם, הנתבעת ניזוקה בשל מחדלה זה ולא מצאנו לפסוק פיצוי לתובע בשל כך. הנתבעת אף ניכתה חלק עובד בעבור פנסיה ביתר ולא העבירה לחברת הביטוח ולכן, השיבה לתובע סכומים אלו לאחר הגשת התביעה.
לפיכך, לא מצאנו לפסוק פיצוי בגין כך. סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפרשי שכר (חג ודמי מחלה) וגמול שעות נוספות בסך 25,673 ₪.
הסכומים דלעיל, יישאו הפרשי המצדה וריבית כחוק מיום 1.10.17 ועד התשלום בפועל הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪ והוצאות משפט בסך 1,000 ש"ח. ניתן היום, ‏ד' שבט תש"פ (‏ד' שבט תש"פ), בהעדר הצדדים וישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעשורים האחרונים גברה המודעות בעולם, ובכלל זה אף במדינת ישראל, לסוגית ההתעמרות במקום העבודה.
כך לדוגמא בשים לב לסוגיה של היתנכלות בחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1998, ובחוק שויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988; בהתאם לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; וכן באמצעות הכרה בהתפטרות עקב נסיבות היתעמרות בעבודה כהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים (לפי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963) ובאמצעות השתת פיצויים על המתעמר בגין עגמת נפש.
בהצעת חוק זו הוגדרה "היתנכלות" כ"פגיעה בכבוד העובד ובאנושיותו המתרחשת במהלך העבודה" ואילו "פגיעה" הוגדרה כ"פעולה הפוגעת בעובד אם באמצעות נהלי עבודה או שגרות עבודה הפוגעות באוטונומיה של העובד על גופו או בדרך אחרת לרבות איסור על ישיבה בעבודה, הלבנת פנים של העובד בפומבי, השפלה של העובד, פגיעה בשם הטוב של העובד, אלימות מילולית או פיזית כלפי העובד או שימוש לרעה בזכות משפטית בחוסר תום לב כלפי העובד".
...
] הנתבעת תשלם לתובע סך של 22,071.8 ₪ לפי הפירוט שלהלן: 15,000 ₪ בגין אי ביצוע שימוע כדין.
כמו-כן, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים שקוזזו משכרו בגין יתרת חופשה שלילית בהתאם לפירוט שלהלן: 2,007.4 ₪ עבור תלוש דצמבר 2017; 2,867.7 ₪ עבור תלוש ינואר 2018; 2,196.7 ₪ עבור תלוש מרץ 2018.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הנ"ל תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

כך לדוגמא בשים לב לסוגיה של היתנכלות בחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1998, ובחוק שויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988; בהתאם לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; וכן באמצעות הכרה בהתפטרות עקב נסיבות היתעמרות בעבודה כהתפטרות המזכה בפיצויי פיטורים (לפי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963) ובאמצעות השתת פיצויים על המתעמר בגין עגמת נפש.
בהעדר עגון חקיקתי, אין הגדרה ברורה למושג "היתנכלות תעסוקתית" אך ניתן ללמוד על זו ממקורות שונים; בהצעת החוק הוגדרה היתנכלות כפגיעה בכבוד או השפלה לאורך תקופה ובאופן חוזר ונשנה שהופך את סביבת העבודה לעוינת ויוצר הטרדה רגשית, לרבות היתנהגות בריונית כלפי עובד במקום העבודה.
...
משכך, נדחית גם תביעת התובע לפיצוי בגין לשון הרע.
בנסיבות אלו אני קובעת כי לא בוצעה כל הפרה של פרטיות התובע, במקרה דנן.
לסיכום אשר על כן התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באשר לטענה בדבר היתעמרות והשפלה, טענה הנתבעת, כי ניכר שהחלטות שב"ס נבעו מטעמים מקצועיים, עינייניים ובמסגרת הפררוגטיבה הניהולית ואינן עולות כדי היתעמרות אלא נובעות מפעולות שביצע שב"ס בהתאם לדין לשם שילוב התובע במקום עבודתו.
טענות התובע: התובע בתגובתו טען כי העילה לסעד הצהרתי התייתרה לאור כך שביום 17.4.2022 הוא שלח מכתב התפטרות בדין מפוטר עקב מצב רפואי ודרישה לפדיון ימי המחלה הצבורים לו עקב היותו באי כושר עבודה בהתאם לאישור רופא תעסוקתי.
סוף דבר: הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת בחלקה: התביעה לפצוי בגין היתעמרות בעבודה, עוגמת נפש והפרת חובת תום הלב של הנתבעת במקום העבודה (ס' 59 – 76 לכתב התביעה) – נמחקת על הסף.
...
בנסיבות אלה, רכיבי תביעה אלה הינם בסמכותו העניינית והיחודית של בית הדין והבקשה למחיקתן על הסף – נדחית.
סוף דבר: הבקשה לסילוק על הסף מתקבלת בחלקה: התביעה לפיצוי בגין התעמרות בעבודה, עוגמת נפש והפרת חובת תום הלב של הנתבעת במקום העבודה (ס' 59 – 76 לכתב התביעה) – נמחקת על הסף.
הבקשה לסילוק על הסף של התביעה לפיצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון חופשה ופדיון ימי מחלה לרבות פיצוי הלנה (ס' 53 – 58 לכתב התביעה) – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו