מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות מסיבות רפואיות ללא הודעה מוקדמת

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מן הכלל אל הפרט במסגרת הכרעה באשר לנסיבות סיום העסקתה של התובעת, הכרעותינו דרושות בשאלות הבאות השנויות במחלוקת בין הצדדים: האם התובעת הודיעה לנתבעת על התפטרותה בשל מצבה הרפואי ומועד מסירה ההודעה? ב. האם התובעת התפטרה בשל מצב בריאותה? ג. האם הנתבעת הציעה לתובעת תפקיד אחר המתאים למגבלותיה הרפואיות? האם התובעת הודיעה לנתבעת על התפטרותה בשל מצבה הרפואי ומועד מסירה ההודעה תחילה נציין, כי אף אחד מבין הצדדים לא נקט פעולות פורמליות לעניין סיום יחסי העבודה.
מכך עולה, כי עד לקבלת חוות דעתה של הרופאה התעסוקתית, התובעת לא הודיעה על התפטרותה מעבודתה אצל הנתבעת, אלא רק לאחר קבלת המכתב מהרופאה התעסוקתית פנתה התובעת לנתבעת והציגה בפניה את מימצאי הבדיקה.
סעיף 10 לחוק הודעה מוקדמת קובע כי הוראות החוק אינן חלות על "עובד בנסיבות מיוחדות שעקב קיומן אין לידרוש ממנו כי יעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת הקבועה בחוק זה". בעניינינו, מאחר שהתובעת לא יכלה לבצע את עבודתה מסיבה בריאותית, אין לידרוש ממנה כי תעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת.
...
פיצוי בגין אי הפרשה לקרן פנסיה התובעת זנחה רכיב זה בסיכומיה ומשכך תביעתה בגין רכיב זה נדחית.
לדעתנו, המקרה הנדון אינו נמנה על אותם מקרים קיצוניים בגינם יש לפסוק פיצוי בגין עוגמת נפש ולפיכך התביעה בגין רכיב זה נדחית.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן: פיצויי פיטורים בסך 12,938 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.11.11 ועד לתשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האחד – אישור מרופא תעסוקתי בדבר המצב הרפואי שאינו מאפשר להמשיך לעבוד.
בתחילת חודש יולי מסרה לנתבעת מכתב התפטרות, ונתנה הודעה מוקדמת עד לחודש 7/8/14.
במכתב שלך את כביכול מודיעה על התפטרות? כן, אבל מסיבות רפואיות.
...
סוף דבר התביעה להשלמת פיצויי פיטורים מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת 34,348 ₪ בצרוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1/9/14 ועד לתשלום בפועל.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה התפטרות, אי מתן הודעה מוקדמת והחזר ניכוי לטענת התובע הוא נאלץ להתפטר עקב בעיות בריאותיות, ולפיכך יש הצדקה להחזיר לו את סכום הנכוי בסך 3,204 ₪ שכן "הוא לא עזב סתם". בסיכומיו טען ב"כ התובע, כי חשבת השכר קיבלה את מכתב ההתפטרות ולכן הנתבעת לא היתה צריכה לנכות משכרו, שכן הנתבעת טענה כי התובע התפטר לאלתר ללא הודעה מוקדמת (ע' 10 ש' 8-10).
לאחר שנגמרו ימי המחלה הצבורים לטובתו, הגיש התובע מכתב התפטרות "מסיבות רפואיות". מיד לאחר התפטרותו התחיל התובע לעבוד בסניף יוחננוף ברחובות באותו רחוב שבו עבד אצל הנתבעת ובאותו תפקיד שעבד בנתבעת, כסדרן.
...
בנסיבות העניין לא מצאנו לפסוק לטובת התובע פיצוי הלנה, בין היתר לנוכח העובדה כי הסעד שנתבקש לא פורט כלל ועיקר.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בסך 2,000 ₪ בעד אי מתן הודעה בדבר תנאי עבודה.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 2,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עיקר טענות הצדדים בקליפת האגוז טענות התובע לטענת התובע, כתוצאה מהתאונה הוא "נאלץ להיעדר מעבודתו משך 19 חודשים עד ליום 1.9.2018". אף שעבודתו הופסקה בפועל ולא הייתה כל אפשרות לחזרתו לעבודה, בהקף מלא, מסיבות רפואיות, לא שילמה לו הנתבעת את סכום פצויי הפיטורים וחלף הודעה מוקדמת המגיעים לו. לטענת התובע, בנסיבות שתוארו הוא פוטר מעבודתו ולא נערך לו שימוע, ולפיכך זכאי גם לפצוי בגין פיטורים שלא כדין.
משקבענו כי התובע התפטר מעבודתו, ברי כי הוא אינו זכאי לפצויי פיטורים[footnoteRef:22] מעבר למה ששולם לו, הוא אינו זכאי לחלף הודעה מוקדמת, לפצוי בגין העידר שימוע ולפצוי בגין עגמת נפש - טענות שהתבססו כולן על טענתו לפיטורים.
אומנם בהתאם לסעיף 11 לחוק דמי המחלה, עובד הזכאי לתשלום על פי כל חיקוק בעד תקופת אי-כושר לעבודה מטעמי בריאות לא יהיה זכאי לדמי מחלה לגבי התקופה שבעדה הוא זכאי לתשלום כאמור, אולם כפי שראינו התובע לא נמצא זכאי לתשלום דמי פגיעה למעט בגין 4 ימים.
...
התובע לא הוכיח, ולו בראשית ראיה, קיומו של הסכם לתשלום הוצאות בגין האופנוע הפרטי שלו, אף לא צירף אסמכתאות כלשהן לביסוס סכום ההוצאות שהוא טוען להם ומטעמים אלה דין תביעתו גם בעניין זה להידחות.
מעבר לאמור יוטעם כי מצאנו לקבל את עדותו של מר מימרן ממנה עלה כי לא הייתה כל מניעה שהתובע יקבל רכב החברה כפי שמקבלים כל יתר העובדים האחרים בחברה[footnoteRef:27], וההסדר שהוסכם עליו לתשלום סך של 500 ₪ עבור שימוש באופנוע הפרטי של התובע, הוא הסדר שהגיעו אליו הצדדים לבקשתו של התובע שהעדיף להשתמש באופנוע הפרטי שלו לצרכי העבודה.
] סוף דבר לסיכום, הנתבעת תשלם לתובע סך של 6,348 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 29.4.19 (יום הגשת התביעה) ועד למועד התשלום המלא בפועל, לפי הפירוט שלהלן: דמי מחלה בסך 3,124 ₪; דמי הבראה בסך 1,103 ₪; פדיון חופשה בסך 2,121 ₪; בשים לב לתוצאה אליה הגענו, ולפער הגדול בין סכום התביעה לבין הסכום שנפסק לזכות התובע, מצאנו לא לפסוק לזכותו הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד, וכל צד יישא בהוצאותיו הוא.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

(ד) קלקל חומרים, מכשירים או מכונות במזיד; יהיה צפוי: (א) להפסקת עבודה זמנית ממושכת ללא תשלום; (ב) לפיטורים ללא הודעה מוקדמת ו/או שלילה חלקית של פצויי פיטורים; (ג) לפיטורים ללא הודעה מוקדמת וללא פצויי פיטורים".
] "כשם שעובד המתפטר לרגל מצב בריאותו הוא או של בן משפחתו, צריך שיודיע על סיבת ההתפטרות עם התפטרותו, על מנת לאפשר למעביד להציע תנאי עבודה ולהשפיע על 'שאר הנסיבות', כך שלא תהא 'סיבה מספקת להתפטרות', כשם שלא ייתכן שהעובד יתפטר מסיבה כל שהיא או ללא כל סיבה שעליה הודיע למעביד, ורק לאחר מכן יצורף גורם מצב בריאותו עקב מחלה חמורה שקיננה בעובד לפני ההתפטרות, אך הוא לא ידע עליה, כך לא ייתכן, לעניין פצויי פיטורים, שהמעביד יפטר את העובד ללא כל סיבה או בשל סיבה מסוימת, ורק לאחר הפיטורים יצרף או יעלה סיבה המצדיקה שלילת הפיצויים.
...
תביעת הנתבע דין התביעה להתקבל בחלקה.
תביעות הנתבע לתשלום הפרשי שכר, לרבות הפרשי שעות נוספות, לתשלום תוספת ותק ולתשלום פיצויי פיטורים מלאים – נדחות.
התובעת תשלם לנתבע בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין, את הסכומים הבאים: סכום שנוכה משכר חודש 1/2018 בסכום של 2,655.35 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 9.2.2018 ועד לתשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו