בשיחה שהתקיימה ביום 2.9.18 הטיחה הגב' לירן בתובעת האשמות קשות על חוסר שביעות רצון מעבודתה של התובעת, ועל כך שהתובעת לא הקדישה מספיק מאמץ לטובת הפרויקט במהלך החודשיים וחצי שיעבדה לפני שמירת ההיריון.
"
עם זאת בהמשך נקבע שם כי:
"מעמדתינו לפיה אין להרחיב את סמכותו של הממונה למצבים בהם התפטרה העובדת בדין מפוטר, גם אם ההתפטרות בדין מפוטר מיוחדת רק לנסיבות מסויימות – אין משתמע כי עובדת אשר מעסיקה היתנכל לה על מנת לעקוף את הוראות חוק עבודה נשים נותרת ללא סעד אפקטיבי. בידי בית הדין לפסוק סעד כספי ממוני ולא ממוני, הנותן ביטוי בין היתר לחומרת המעשים כאמור, ככל שיוכחו. נסיבות שכאלה בודאי עולות כדי הפרה של חוזה העבודה והחובה לפעול בתום לב (השוו: עניין צנעני בסעיף 27 לפסק הדין). בעיה דומה התעוררה בעיניין אפלבוים (ע"ע (ארצי) 1353/02 מרגלית אפלבוים - ניצה הולצמן (22.9.03)). באותו עניין נקבע כי המעסיק פיטר עובדת שטרם השלימה שישה חודשי עבודה מ"הרגע להירגע" תוך תשלום חלף הודעה מוקדמת, וזאת על מנת למנוע ממנה ליצבור שישה חודשי עבודה במועד הפיטורים.
זאת מהנימוקים שיפורטו:
ראשית, עוד לפני שהתובעת חזרה לעבודתה לאחר שמירת ההיריון וחופשת הלידה מצאה לנכון מנכ"לית הנתבעת לכתוב לתובעת מייל ביום 28.8.18 (נספח יט 1 לתצהיר התובעת), כמצוטט להלן:
"הילה שלום, מקוה ששלומך טוב. מיכל עידכנה אותי על הודעתך היום לגבי בקשתך לחזור מחופשת לידה ב-1 ספטמבר. ניסיתי להשיג אותך מס' פעמים על מנת לדעת מתי את חוזרת לעבודה. היית אמורה לחזור מחופשת הלידה בתאריך 14.8.18 אך לא ענית ולא יצרת עימי קשר (אגב, גם לא במשך כל תקופת חופשת הלידה שלך). חייבת לציין כי הופתעתי להבין ממיכל שאת עובדת בעריית קרית מלאכי ב1/3 משרה. מפנה אותך לסעיף 2.6 בחוזה העבודה האישי שלך בו מצויין מפורשות כי אינך רשאית לעבוד בעבודה נוספת, אלא באישור הממונה מראש ובכתב ושלא יהיה בכך לפגוע בעבודתך. בשיחתך עם מיכל אישרת כי הנך עובדת ב1/3 משרה בעיריה. נתון זה לא מסתדר לי עם העובדה שאת עובדת 75% משרה אצלינו. גם בקורות חיים שלך לא מצויינת עבודתך הנוספת. לאור חזרתך לעבודה ועל מנת שתוכלי להישתלב בשינויים ובתהליכים של הפרוייקט, אני מבקשת להפגש איתך ביום ראשון בתאריך 2.9.18 בשעה 8.00 בבוקר במשרדנו בהרצליה. בשבוע הבא נקבע מועד נוסף לפגישה נוספת לקראת חזרתך ולאור הגידול המשמעותי בהקף הפרויקט. יום אחד לא יספיק... טל" .
...
שעה שהתובעת תבעה רכיב זה לא בהתאם להוראת החוק הרלוונטית ושעה שיש מחלוקת בכל הנוגע למועד סיום העסקה לא שוכנענו כי יש לפצות את התובעת בגין רכיב זה.
פיצוי בגין פגיעה במוניטין, לשון הרע והוצאת דיבה
לטענת התובעת מעשיה של הנתבעת, ושל גב' לירן בפרט, בכך שהפיצה ברבים את דבר הסכסוך ביניהן, תוך סילוף העובדות והצגת מצגי שווא בפני גורמים חשובים בעיריית קריית מלאכי ואף מעסיקים של התובעת, תוך הוצאת דיבתה, מהווה פגיעה בשמה הטוב של התובעת ובמוניטין שלה, ומשכך יש לפצותה בנדון על סך של 30,000 ₪.
לא שוכנענו כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח רכיב תביעה זה.
בהקשר לחובת הפירוט המוטלת על תובע בתביעה בגין פרסום לשון הרע נקבע ברע"א 2291/12 מרדכי הלפרין - חיים איצקוביץ (25.6.12) כי:
"כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין), מהוות את הבסיס העיקרי להקמת העילה ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא את דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו "את פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש הנתבע", ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה .
כאמור, על התובע להוכיח לא רק את מרכיב "לשון הרע" אלא גם את מרכיב ה"פרסום" ואת "העובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים".
די בכל אלה כדי לקבוע כי התובעת לא הרימה את הנטל להוכחת רכיב תביעה זה.
משכך לא שוכנענו כי יש לקבל רכיב תביעה זה.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן:
פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין הפרת סעיף 9א לחוק עבודת נשים.