מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות לאחר התפרצות עובדת

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

למרות זאת, התובע התפרץ לאחר מכן כלפי מנכ"ל הנתבעת, איים כי ישרוף את המפעל, איים כי יוציא חופשת מחלה ומימש זאת, שלח מסרונים למנכ"ל הנתבעת ובהם איומים לפנות למס הכנסה ולעיריית באר שבע; בשל כך התלונן מנכ"ל הנתבעת במישטרה כנגד התובע, ואף קיבל צו הרחקה כנגדו.
אשר על כן, התובע אינו זכאי לפצויי פיטורים לאחר שנימצא כי היה זה הוא שבחר להתפטר, והנתבעת היתה רשאית לחזור בה מהתחייבותה לשלם לו פצויי פיטורים לפנים משורת הדין.
...
סכום הקיזוז ברכיב זה עומד על 3,496 ש"ח, העולה בהרבה על 190 ש"ח. סוף דבר.
התביעה נדחית על כל ראשיה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 2,000 ש"ח. ניתן היום, ל' תשרי תשע"ה, 24 אוקטובר 2014, בהעדר הצדדים וישלח אליהם.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

לבסוף, נטען כי התובע התפטר מעבודתו, לאחר התפרצות כעס בלתי מוסברת ביום העבודה האחרון שלו, שלאחריו לא שב עובד לעבודה וטען שמצא עבודה אחרת.
...
אשר על כן אנו מחייבים את הנתבע לשלם לתובע כדלקמן – בגין התקופה שמחודש ינואר עד יולי 2010 – סך של 2,156 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מחציון התקופה דהיינו מיום 01/04/10 ועד לתשלום המלא בפועל.
סיכומו של דבר – קיבלנו את תביעת התובע בחלקה, ומצאנו שעל הנתבע לשלם לו סכומים שונים שמסתכמים בכ – 65,000 ₪, בעוד שתביעתו הועמדה על סך של כ – 129,000 ₪.
לאחר ששקלנו את מכלול נסיבות העניין, החלטנו לחייב את הנתבע לשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 6,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתשובה נכתב לתובע, בין השאר, כי בתאריך 1.3.15 הוא התפטר לאחר שהתפרץ וקילל את מאיר, כעבור זמן שב לעבודה על דעת עצמו ומאז נעדר כמה ימים מבלי לתאם איתו, לכן, זומן לשימוע שבמהלכו דרש להיות מפוטר ואכן פוטר; הודע לו, שעליו לצאת לחופשה בזמן שמחפשים מנהל חשבונות חדש ומבחינת הנתבעת התובע בחופשה עד שיידרש לחפיפה, וזו "חופפת" לימי ההודעה המוקדמת; בנוסף, מאיר אישר בתשובה, שאמר לתובע שיקבל את כל המגיע לו לפי החוזה.
...
עובדות ועיקר טענות הצדדים אחרי ששמענו את הצדדים, חזרנו ועברנו על טענותיהם בתצהירים ובסיכומים, לרבות בסיכומי התשובה מטעם התובע, ושקלנו את הדברים לכאן ולכאן - אנו קובעים עובדות רלוונטיות, כדלקמן: הנתבעת היא חברה העוסקת בתחום השכרת כלי רכב ו"ליסינג" שלהם, השייכת לשני שותפים: האחד - מר מייקל ברמן, המתגורר בארה"ב דרך קבע (להלן: מייקל), והשני ישראלי - מר מאיר אסף, שכיהן בתקופה הרלוונטית כמנכ"ל החברה (להלן: מאיר), שניהם מהמגזר החרדי.
לא מצאנו הצדקה לתגמול נוסף בגין מטלה זו, וגם התביעה ברכיב זה - נדחתה.
לעומת זאת, מצאנו, כי - לתובע הגיעו הפרשי חופשה שנתית - בסך 8,720 ₪; הפרשי דמי הבראה - בסך 627 ₪; וכן החזר של 2,180 ₪, בגין ניכוי ימי היעדרות משכרו, בחודש 5/15.
מאחר שהתובע התחמק מלבצע חפיפה, כפי שהיה אמור לעשות, בהתאם להוראות חוזה העבודה ולהסכמות שהושגו בשיחה, בה פוטר בהסכמה - צדקה הנתבעת, שסיימה את העסקתו, בפועל, ביום 25.5.15, על אף שטרם הסתיימה תקופת הודעה מוקדמת, בפועל, שהיתה אמורה להינתן לו. בנסיבות שהוכחו, במקרה זה, על אף ששולמה לתובע, בחודש 5/15, מלוא התמורה, עד סוף תקופת ההודעה המוקדמת המיועדת - קיבלנו את התביעה שכנגד, להחזר חלקי של דמי ההודעה המוקדמת, שהעמדנו על סדר גודל של כמשכורת אחת, שווה ערך לסכומים המצטברים שפסקנו לזכות התובע, ברכיבים שמצאנו שהגיעו לו הפרשים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מצהיר כי תיכנן להתפטר לאחר 4 שנים ואם מנהל המשרד יפטר אותו "זה יראה יותר טוב בקורות חיים שעזבתי מקום עבודה אחרי 4 שנים ולא אחרי שנתיים" (ס' 12 לתצהירו).
התובע אף אישר כי ידע שהשכנה אמורה להעיד מטעם הנתבע ו"יכול להיות" שהתקשר אליה, שלא תבוא להעיד (עמ' 5 שו' 8-11 לפרוטוקול)!! בנגוד לנטען בחקירתה, הצהירה השכנה בס' 3 לתצהירה "שמעתי צעקות רמות מהמשרד של רו"ח...אלה היו צעקותיו של אלון מרשנסקי (התובע). ברצוני לציין במפורש שאלו לא היו צעקות של גל צורף...ואני מכירה את הקולות גם של גל צורף וגם של אלון...". עוד הצהירה בס' 5 כי פנתה לגל לשאול אותו אם קרה משהו וגל מסר לה ש"העובד התפרץ עליו.
...
לא מצאנו כי יש מקום לפסוק פיצויים בשל עוגמת נפש ודין התביעה ברכיב זה להדחות.
סעד הצהרתי הקובע כי במקרה דנן התקיימו נסיבות המצדיקות שלילת פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת לאור קביעותינו לעיל – דין העתירה לסעד הצהרתי להדחות.
הוצאות בהתחשב בהתנהלות התובע (גם כנתבע שכנגד) בכתבי טענותיו, בגרסאותיו בדיון, בהצגת שאלות שאינן ממין ההליך, באמירת ביטויים קשים כלפי הנתבע (התובע שכנגד) וגל, שקלנו את אופי התביעה והתביעה שכנגד מול תוצאות ההליך, וקביעות בנדון במהלכו, ואת תוצאות ההליך והתרשמותנו מהצדדים, ובשקלול כל אלה, מצאנו לחייב את התובע (הנתבע שכנגד) בהוצאות הנתבע (התובע שכנגד), בסך 1,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במהלך ניסיון ביה"ד להכתיב את הדברים בפרוטוקול התובעת מתפרצת לדברי ביה"ד, באופן דומה שבו היא מתפרצת לשאלות ב"כ הנתבעת 1, כך שאינו מצליח להשלים את השאלות.
אלא שעל פי עדותו של קוגמן, בעקבת התלונה על תקיפה "ביקשתי מצביה לקרוא לה להגיע לבירור והיא אמרה שהיא לא מעוניינת להגיע והיא עוזבת מיידית". עדות זו מתיישבת עם גרסת הנתבעת לפיה התובעת היא שעזבה את עבודתה, בעקבות הודעתה על התפטרות ולאחר תקופת הודעה מוקדמת שנדרשה לתנה.
...
על כן התביעה ברכיב זה נדחית.
בנסיבות אלה, נדחית התביעה ברכיב זה (לסכום הנמוך מהסכום שהופקד בפועל).
לסיכום כל האמור לעיל – עיקר התביעה נדחית והתובעת זכאית להפרשים בסך 182 ₪ בגין דמי גמולים לקרן השתלמות, שעל הנתבעת מס' 1 לשלם לידיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו