במכתב "בקשה להעברת מקום עבודה לשנת תשע"ח" שאותו מילאה התובעת ונושא תאריך של אותו יום (24.5.17) ביקשה לעבור לעבוד בעיר אלעד וסביבותיה, תוך שהיא מנמקת את בקשתה כלהלן: "אנו מעתיקים את מגורנו לעיר אלעד לשנת תשע"ח בעזרת ה' יתברך. הסיבה בשלה אנו עוברים דירה בעיקר היא מסגרת לימודית מסויימת עבור אחד מילדי. דבר נוסף שעלי לציין הוא שאני הרה בחודש הרביעי להריוני מה שיקשה עלי למצוא מקום עבודה חילופי במציאות הנוכחית. אבקש מאוד להתאמץ ולשבץ אותי באחד מבתי הספר באלעד או סביבותיה" (הדגשות במקור, ע.ר.).
בסיום המכתב נכתב, בין היתר, כי "ככל שיחולו שינויים אשר יאפשרו שיבוצך לעבודה אנו נפנה אליך במסמך מתאים בכתב, ואולם עד שתמסר הודעה אחרת בכתב תעמוד בתוקף הודעתנו זו על סיום העסקתך".
ביום 3.8.2017 חתמו התובעת ובעלה על הסכם לשכירת דירה בבני ברק, בתחולה מיום 15.8.2017.
בנסיבות האמורות, ביקשה התובעת לחייב את הנתבעת בפיצויי פיטורים בגין 15 שנות עבודה ולא בגין 10 שנים כפי ששולמו על ידי הנתבעת, פיצוי בגין הפרת חוק עבודת נשים (הפסדי הישתכרות, אובדן הפרשות לגמל, אובדן הפרשות לקרן הישתלמות, אובדן דמי הבראה, הפסד פצויי פיטורים), פיצוי בגין אובדן דמי מחלה, פיצוי הפרת חובת שימוע, הפרישי שכר שלא שולמו לשנה"ל תשע"ו, הפרש דמי ביגוד שלא שולמו, קצובת נסיעה שלא שולמה, פיצוי בגין הפרשה מלאה לקופת פנסיה (גמל מעסיק) ופצוי נזק לא ממוני (עגמת נפש וחוק שויון הזדמנויות בעבודה).
לאור כל האמור לעיל, ולאור העובדה שלא הוצג בפנינו מקור נורמאטיבי המחייב את הנתבעת לשבץ את התובעת במוסד חינוכי אחר בהתאם לבקשתה, אנו דוחים את טענת התובעת לפיה פוטרה על ידי הנתבעת, וקובעים כי התובעת היא זו שביקשה להפסיק ולעבוד בבית הספר בדימונה ולעבור לאזור המרכז, כפי שאף עשתה בפועל וכי בהתנהגותה זו ביצעה התובעת אקט מפורש וחד משמעי של התפטרות.
...
ביום כ"ב אב תשע"ז (14.8.2017) שבה התובעת ושלחה מכתב להנהלת הנתבעת, שכותרתו "בקשה חוזרת להעברת מקום העבודה". במכתב כתבה התובעת, בין היתר, כי "לפני שלושה חודשים הגשתי בקשה להעברת מקום העבודה לאזור מרכז הארץ, לפני כחודש יצרתי קשר ואמרו לי שעוד לא הספיקו לטפל בבקשה.... אבקש בכל לשון של בקשה לטפל בבקשתי ולשבצני באחד הבתי ספר כיוון שאני מפרנסת יחידה ובעלי אברך... דבר נוסף שעלי לציין שאני הרה בחודש השביעי להריוני מה שיקשה עלי מאוד למצוא מקום עבודה חילופי במציאות הנוכחית".
ביום 22.10.2017, לאחר שפנייתה של התובעת לא נענתה, כתבה התובעת מכתב לגב' בריינדה ויינברג (מנהלת מחלקה לארגון ותקן בנתבעת), שבו שטחה את השתלשלות העניינים, ובסיומו כתבה – "ניסיתי להעזר במפקח ביה"ס בו עבדתי הרב לוריא שליט"א ובהמשך בהסתדרות המורים כיון שפניתי לביטוח הלאומי עם מכתב הפיטורין ולא אשרו לי אבטלה כיון שאני עומדת לפני לידה ופיטורי אינם תקפים. בנוסף ציינו בפני שאין באפשרותי כלל וכלל לחתום אבטלה רק לאחר שלושה חודשים מחופשת הלידה. כעת אני לקראת לידה (בימים הקרובים) שביעית בעז"ה ללא משכורת ובחוסר ודאות לגבי עבודתי לאחר הלידה. על כן אבקש מאוד לבדוק מה הדין לגבי השכר שלי בחודשים האחרונים (ספטמבר, אוקטובר) וכן לגבי שיבוץ בעבודה לאחר חופשת הלידה".
בסופו של דבר, לאחר שגם בעקבות התערבות ב"כ התובעת דאז, הצדדים לא הגיעו להסכמות, הוגשה התביעה שבפניי.
סוף דבר
נוכח האמור לעיל, תשלם הנתבעת לתובעת תוך 30 יום מיום שפסק הדין יומצא לידיה את הסכומים כלהלן, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (7.9.2018) ועד תשלומם המלא בפועל –
הפרשי שכר בגין שנת הלימודים תשע"ו בסך של 3,464 ₪.
התביעה בגין הרכיבים האחרים נדחית.
יחד עם זאת, לאחר שהבאנו בחשבון את כלל נסיבות העניין ואת מצבה הכלכלי של התובעת, החלטנו – לפנים משורת הדין – שלא לחייבה בהוצאות, וכל צד יישא בהוצאותיו.