מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בדין מפוטר עקב צמצום שעות עבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום העסקת התובעים 2, 3 ו-9 לטענת התובעים 2, 3, 9, הם התפטרו בדין פיטורים בשל אי תשלום זכויותיהם הסוציאליות ו/או צימצום שעות עבודתם במועדון.
...
בנסיבות אלו, אנו דוחים את התביעה לפיצוי בגין תלושי השכר.
סוף דבר דין התביעה להתקבל בחלקה כמפורט לעיל.
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בתביעה שלפנינו עותר הוא לתשלום זכויות הנוגעות לתקופת העבודה ( הפרישי שכר עבודה, שעות נוספות, הודעה לעובד, תלושים שאינם תקינים, דמי הבראה, חגים וחופשה, והפרשי הפרשות לפנסיה (חלק עובד וחלק מעסיק), דמי נסיעות, ופצוי בגין העסקה פוגענית וכן לתשלום בגין זכויות הנובעות מסיומה- פצויי פיטורין והודעה מוקדמת.
לדבריו, בתקופה זו קיבל שכר שמחציתו שולמה "בתלוש" וחלקו "מחוץ לתלוש". בתקופה השניה- החל מחודש 2/18 ונוכח דרישות התובע ואישתו, צומצם יום עבודתו ונקבע על השעות 7.00-15.00 , ימי שישי פעמיים בחודש, בשכר של 8500 ₪ נטו.
(התכתבות הצדדים בווטספ בענין זה צורפה באופן חלקי בלבד- כנספח ב' לתצהיר התובע צורף רק מקטע המתיחס ככל הנראה ל18.4.22 , בעוד נ/4 של הנתבע כולל תקופה ארוכה יותר אך לא מובאות שם אלא התכתובת שכתב הוא , ולא כל תשובה שהיא) במכתב מיום 3.6.19 מתרה ב"כ התובע בנתבעת על כוונתו להתפטר בדין מפוטר בשל הפרת זכויותיו ומאפשר לה תיקון בתוך 7 ימים.
...
בנסיבות אלה גם דין התביעה לדמי הודעה מוקדמת – דחיה.
טענות הקיזוז אי מתן הודעה מוקדמת להתפטרות משמצאנו כי התובע עזב ללא התראה ושלא כדין את מקום העבודה, זכאית הנתבעת לפיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת.
עם זאת לא מצאנו כי הנתבעת הוכיחה כדבעי את שווי הקיזוז שמבקשת לבצע- 3700 ₪ (יוער כי גם האמור בנספח נ/16 אינו מתיישב עם האמור בנ/17) על כן נדחית טענת הקיזוז.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע התפטר בדין מפוטר נוכח הפרות הנתבעים והוא זכאי פצויי פיטורים (25,300 ₪) ולחלופין בהפחתת ההפרשות לפיצויים (7,574 ₪).
כאמור בפסק דין סטפנסקי "שאלת היקפה של הרמת המסך מקום בו מוכחת שליחת יד בשל אי העברת כספי הנכויים – היא שאלה נפרדת. כאמור, אין לשלול כי במקרים מתאימים זו תביא להרמת מסך מלאה (כפי שנעשה בעיניין אדיב, כמו גם פסקי דין נוספים) כשם שאין לשלול שבמקרים מתאימים - בהם לא הוכחה הצדקה להרמת מסך מלאה - היא תביא להרמת מסך חלקית, המוגבלת לעילה קונקרטית, וקיימת גם אפשרות כי אי העברת כספי הנכויים לא תצדיק הרמת מסך כלל (למשל - ככל שבית הדין ישתכנע שמדובר בתקלה טכנית נקודתית), כשכל מקרה יבחן בהתאם לנסיבותיו. במקרה שלפנינו, בית הדין האיזורי צימצם את הרמת המסך באופן שתחול על כספי ההפקדות והניכויים בלבד, מבלי שיש בקשר לכך ערעור מצד המשיב". כפי שנראה בהמשך הנתבעת אכן נכתה משכרו של התובע כספים לפנסיה ולא העבירה אותם ליעדם אך אין בכך די כדי להרים את מסך ההיתאגדות שכן הנתבעת שילמה לתובע את שכרו למרות שנמצאו ליקויים בחישוב זכויותיו של התובע.
אנו דוחים את טענת הנתבעת כי התובע המשיך לעבוד 5 חודשים לאחר מכתבו ומשכך, אין מדובר בהתפטרות שדינה פיטורים.
על הנתבעת לשלם לתובע את הרכיבים הבאים: שעות נוספות והפרשי שכר בסך 25,000 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה בסך של 21,685 ₪; הלנת שכר בסך של 5,000 ₪; דמי הבראה בסך של 2,626 ₪; דמי חופשה בסך של 11,715 ₪; דמי חגים בסך של 3,337 ₪; ימי בחירות בסך של 1,080 ₪; פיצוי פיטורים בסך של 9,316 ₪; פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך של 2,000 ₪; בקיזוז סך של 5,314 ₪.
...
התובע ישלם לנתבע שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 15,000 ₪ והוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.
התביעה שכנגד התביעה שכנגד נדחית במלואה.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

וכך הציג בית הדין האיזורי את חילוקי הדעות: "12. אליבא דתובע, בערב חג הפסח 2019, לאחר שסירב לעבוד במשמרת יום שישי שלדבריו לא נקבעה לו ואף הודיע שבכוונתו לצאת לחופשה בחול המועד, זומן לשימוע. הוא סירב להתייצב בהתראה שנקבעה לו, ומאז חלה הידרדרות ביחסי הצדדים כאשר דורון ביקש להענישו בצמצום מספר ימי העבודה שלו ובהכוונתו להיות רק עובד נקיון ולא גם מוכרן כפי שהיה קודם לכן. לטענת התובע הדבר הדאיגו מאד והוא חלה עקב כך והעביר לנתבעת אישורי ימי מחלה.
במכתב ב"כ העובד מיום 3.6.19 התרה העובד על כוונתו להתפטר בדין מפוטר בשל הפרת זכויותיו ואפשר לחברה לתקן את אותן הפרות בתוך 7 ימים.
" הפרישי שכר חודש אפריל 2019 – תביעה זו התקבלה וכך קבע בית הדין האיזורי: "71. התובע טוען לתשלום הפרישי שכר בגין חודש אפריל 2019. טענות הנתבעת בענין זה לאקוניות ואין בהן ממש. עם זאת צרף דורון לתצהירו אסמכתא להוצאת תלוש לחודש מאי ובו הפרישי השכר ואף צרף שיק שצורף למכתב ב"כ(נ/9) .התובע בחר שלא להתיחס לכך. בהיתחשב בכך שאכן התובע המציא אישורי מחלה מחד גיסא, ובכך שבכל אופן השלמה זו מתיחסת לחלק שבתלוש בלבד - זכאי להשלמה של 2555 ₪." נסיבות סיום העבודה והזכאות לפצויי פיטורים והודעה מוקדמת – כאמור המחלוקת היתה האם העובד התפטר בדין מפוטר.
חיוב העובד בתשלום חלף הודעה מוקדמת - שעה שלא מצאנו הצדקה להתערב בקביעת בית הדין האיזורי כי העובד התפטר מעבודתו לאלתר בנסיבות שאינן מזכות, בדין חוייב העובד בתשלום חלף הודעה מוקדמת.
...
חיוב העובד בתשלום חלף הודעה מוקדמת - שעה שלא מצאנו הצדקה להתערב בקביעת בית הדין האזורי כי העובד התפטר מעבודתו לאלתר בנסיבות שאינן מזכות, בדין חוייב העובד בתשלום חלף הודעה מוקדמת.
לטעמנו, בקשה זו יש לפרש כמכוונת למועד היווצר העילה (השוו ע"א דרוקר שם נדחתה הטענה לפיה נקיבה של סכום בסיכומים משמעה ויתור על הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה).
סוף דבר ערעור העובד נדחה, למעט ברכיבים הבאים: גמול עבור עבודה בשעות נוספות, כאמור בסעיף 24 ד' לעיל ופסיקת הצמדה וריבית כחוק כאמור בסעיף 32 י' לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים בשתי שאלות עיקריות: ראשית, האם התפטרות התובע היתה בדין פיטורים נוכח החלטת הנתבעת לשנות את מתכונת השכר היומי בחודשי עבודתו האחרונים, ושנית, זכאותו של התובע לתשלום בגין עבודה בשעות נוספות.
גם בהמשך ציין מר הורן, כי אינו יודע מדוע התובע ביקש להתפטר אך לדעתו הדבר נבע מהעסק הפרטי: "הוא פתח עסק, רצה לראות איך העסק שלו עובד, וכשהוא ראה שהעסק עובד והכול בסדר אז כפי הנראה רצה להתפטר. לאט לאט במדורג".[footnoteRef:4] מדבריו למדנו כי לטענת מר הורן, התובע בהדרגה הפחית את שעות העבודה כדי להשקיע יותר בחנות הבגדים, אך גרסה זו אינה עולה בקנה אחד עם טענתו בתצהיר כי באופן פיתאומי התובע הודיע בחודש 4/2019 כי הוא מצמצם את שעות עבודתו.
...
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי והנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים 101,827 ₪ הפרשי שכר 5,280 ₪ הפרשי שכר שעתי 2,934 ₪ שעות נוספות 59,198 ₪ פנסיה 4,115 ₪ פדיון חופשה 7,843 ₪ הבראה 2,498 ₪ חגים 512 ₪ קרן השתלמות 3,161 ₪ הודעה על תנאי עבודה 2,000 ₪ לסכומים אלו יתווספו הפרשי ריבית והצמדה מיום 1.7.2019 ועד למועד התשלום בפועל, למעט הרכיבים הבאים: לרכיב שעות נוספות אשר מתייחס לתקופה שבין 4/2013 ועד 2/2016 יתווספו הפרשי ריבית והצמדה מאמצע התקופה, כלומר מיום 1.9.14; לרכיב פנסיה אשר מתייחס לתקופה שבין 4/2013 ועד 6/2019 יתווספו הפרשי ריבית והצמדה מאמצע התקופה, מיום 1.5.16; ולרכיב קרן השתלמות אשר מתייחס לתקופה שבין 7/2018 ועד 6/2019 יתווספו הפרשי ריבית והצמדה מאמצע התקופה, כלומר מיום 1.1.19.
נוכח מהות המחלוקות העקרוניות בתיק, לא שוכנענו כי יש לפסוק פיצויי הלנה.
לעניין ההוצאות, שקלנו את העובדה כי ביחס למרבית המחלוקות העקרוניות, טענותיו של התובע התקבלו, אך מנגד שקלנו גם את הפער בין סכום התביעה לבין הסכום שנפסק לעיל, ולפיכך תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ והוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, אחרת יישאו הפרשי ריבית והצמדה ממועד קבלת פסק הדין ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו