מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בדין מפוטר עקב מעבר דירה שלא כדין

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

אולם, טוען התובע, "לאחר מספר חודשים כאשר נאמר לי שאין כוונה לתקן את השכר ולהחזיר לי את הכספים שנלקחו ממני שלא כדין בגין דירות הסרק החלטתי לסיים את העסקתי". מנגד טוענת הנתבעת כי לא קיים קשר בין התפטרות התובע לנכוי הוצאות הרכב משכרו, כי אין בהפסקת התשלום בגין דירות הסרק כדי להוות הרעת תנאים וכי השכר הקובע לחישוב הפיצויים נמוך מזה שהתובע טוען לו. כאמור לעיל, אף שמצאנו כי התובע לא נהג תמיד כחובתו בענין דירות הסרק, הרי שהנתבעת לא עמדה בחובתה להוכיח את הטענה שהצדיקה הימנעות מכל תשלום בגין דירות סרק.
על כן מקבלים אנו את גרסת התובע שבמשך חודשים המתין לקבלת הכספים ורק בשלב מאוחר יותר (לא הובהר כלל מתי) הובהר לו שאין כוונה לשלם לו בגין דירות הסרק.האם די בכך כדי לקבוע שהתובע זכאי לפצויי פיטורין בדין מפוטר בין היתר בהיתחשב בכך שדחינו טענותיו להרעות נמשכות ביחסי העבודה בסוגית קזוז הוצאות רכב ודלק? סעיף 11א(א) לחוק קובע:"התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים" לפי הפסיקה, עובד המבקש כי התפטרותו תוכר כ'דין מפוטר' צריך להוכיח שלושה תנאים – הראשון – כי אכן הייתה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו או נסיבות בהן לא ניתן לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו.
בנסיבות הענין ונוכח חוסר הבהירות גם בתחשיבי התובע וגם נוכח העידר פירוט מלא (אלא בסכומים) של הרכיבים בגינם לטענת התובע זכאי להפרשי הפרשות לקופה, לא מצאנו מקום לפסוק לתובע פצויי הלנה מעבר לשיעור ההצמדה והרבית כדין.
...
בנסיבות הענין ונוכח חוסר הבהירות גם בתחשיבי התובע וגם נוכח העדר פירוט מלא (אלא בסכומים) של הרכיבים בגינם לטענת התובע זכאי להפרשי הפרשות לקופה, לא מצאנו מקום לפסוק לתובע פיצויי הלנה מעבר לשעור ההצמדה והרבית כדין.
סוף דבר - הנתבעת תשלם לתובע: הפרשי שכר בגין "סרקים" בסך של 4,760 ש"ח הפרשי הפרשות ברכיב בפיצויים בסך של 11,065 ₪.
בהתחשב בתוצאה אליה הגענו ואף בהתחשב בסכום הנתבע לכתחילה , מצאנו לחייב את הנתבעת בהוצאות התובע לרבות שכ"ט עו"ד בסך 1000 ש"ח ניתן היום, כ' תמוז תשפ"א, (30 יוני 2021), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש כנגד המבקשת כתב תביעה לתשלום דמי שעות נוספות, דמי מחלה, דמי הבראה, דמי חגים, פצויי פיטורים, פיטורים שלא כדין בהיעדר שימוע, הפרת חוק עבודת נוער, פיצויים לדוגמה בגין מסירת תלושים שאינם תקינים, פיצויים בגין אי-מסירת הודעה לעובד על תנאי העבודה ותשלום בגין אי-מסירת הודעה מוקדמת.
לאחר בחינת חומר הראיות והעדויות ונטלי הראיה, הכריע בית הדין האיזורי כי "הוכח כי ההודעה עליה חתם סמוך לתחילת עבודתו כללה פרטים מהותיים שאינם נכונים, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי. הנתבעת תשלם לתובע סך 5,000 ₪ עבור פגם בהודעה לעובד" (סעיף 20 לפסק הדין); "הוכח... התובע קיבל את שכרו הנקוב בתלוש, ולא מעבר לכך, ואין ממש בטענתו שקבל שכר נוסף במזומן. עם זאת, תלושי השכר אכן אינם עומדים בתנאי ס' 24 לחוק הגנת השכר, תשי"ח–1958, שכן רישום רכיבי השכר אינו תקין וכנדרש, משנכתב בו כי השכר ניתן באופן שעתי, לא נכתבו כמות השעות שבוצעו בפועל, ולא נרשם תשלום עבור ימי חופשה ומחלה... נוכח האמור, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי, הנתבעת תשלם לתובע 1,000 ₪ עבור פיצוי לכל תלוש לא תקין שניתן לו, וסה"כ 26,000 ₪" (סעיפים 29- 31); נקבע כי המשיב התפטר ולא פוטר, אך נפסק שאין המבקשת רשאית לקזז דמי הודעה מוקדמת מאחר "שאף שאין חולק כי התובע לא עבד את כל מספר הימים שסוכם עימו, הנתבעת לא הוכיחה כמה ימים החסיר התובע מעבודתו וכן לא הרימה את הנטל להוכיח שעזב בטרם הושלמה ההודעה המוקדמת מטעמו" (סעיף 59); בהתאם להלכה בע"ע (ארצי) 47715-09-14 עוזי ריעני - אליאסי שיווק בע"מ (29.3.17), נפסק כי "הנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה עבור 60 שעות חודשיות לכל חודש שעבד" (סעיף 81), בסך כולל של 48,436 ₪; "בתלושי השכר נרשם מחודש 9/15 מדי חודש בחודשו סכום הבראה... נוכח האמור, התשלומים שנרשמו כהבראה, שולמו עבור הבראה. התובע זכאי עבור שנתיים אחרונות לאחד עשר ימי הבראה בשווי 378 ₪ כל אחד, וסה"כ 4,158 ₪. מסכום זה יש להפחית 2,629 ₪. הנתבעת תשלם לתובע הפרש דמי הבראה בסך 1529 ₪" (סעיפים 90- 92); "הנתבעת טענה כי התובע שהה בהפסקות באורך 45 דקות מידי יום, והפסקות אלו לא קוזזו משכרו, וכי על התובע להשיב את התשלום שקבל עבור שעות אלו בהן שהה בהפסקה, ויש לקזז זאת מכל סכום שייפסק לתובע... הנתבעת משכה ידה מטענה זו בסיכומיה, לרבות לטענת הקזוז משכך זנחה טענה זו , ודי בכך בכדי לדחות את תביעתה... למעלה מן הצורך... הנתבעת כלל לא טענה שהתשלום בגין ההפסקות נבע מטעות, וגם בגין כך יש לדחות את טענתה" (סעיפים 114- 118); "הנתבעת טענה כי עם סיום עבודתו נותר התובע ביתרה שלילית של 9.5 ימי חופשה, ובגין כך יש לקזז מכל סכום שייפסק עבורו. טענה זו נסמכת על המופיע בתלושי השכר... הנתבעת לא צרפה פנקס חופשה שהיה עליה לנהלו, ולא הציגה כל רישום נוכחות התומך ברישום בתלושי השכר. בנוגע לרישומים בתלושי השכר, החלק היחיד עליו ניתן להסתמך הנו רכיבי הסיכום ושכר הנטו הרשומים בו. בתחילת עבודתו כלל לא נרשם מעקב אחר ימי החופשה, ואף משהתחיל מעקב, נרשם ניצול של ימי חופשה מדי חודש מבלי שניתן לכך ביטוי בפירוט רכיבי השכר. בשל כך, לא ניתן לקבוע רק בהסתמך על תלושי השכר כי אכן התובע נותר ביתרה שלילית של ימי החופשה... טענת הנתבעת לקזוז ימי החופשה נדחית" (סעיפים 119- 124).
התובע התפטר ואין לראות בו כמתפטר בדין מפוטר.
המשיב צירף תצהיר אודות יכולתו הכלכלית, לו צירף כנספחים תלושי שכר לחודשים מאי עד יולי 2021, יתרת חשבון בנק חיובית, בעלות על רכב ועל אופנוע, וכן הצהיר שברשותו תכניות חיסכון בבנק, וכי הוא מתגורר עם הוריו ועל כן אינו משלם שכר דירה או משכנתא.
...
לאחר בחינת חומר הראיות והעדויות ונטלי הראיה, הכריע בית הדין האזורי כי "הוכח כי ההודעה עליה חתם סמוך לתחילת עבודתו כללה פרטים מהותיים שאינם נכונים, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי. הנתבעת תשלם לתובע סך 5,000 ₪ עבור פגם בהודעה לעובד" (סעיף 20 לפסק הדין); "הוכח... התובע קיבל את שכרו הנקוב בתלוש, ולא מעבר לכך, ואין ממש בטענתו שקיבל שכר נוסף במזומן. עם זאת, תלושי השכר אכן אינם עומדים בתנאי ס' 24 לחוק הגנת השכר, תשי"ח–1958, שכן רישום רכיבי השכר אינו תקין וכנדרש, משנכתב בו כי השכר ניתן באופן שעתי, לא נכתבו כמות השעות שבוצעו בפועל, ולא נרשם תשלום עבור ימי חופשה ומחלה... נוכח האמור, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה באופן חלקי, הנתבעת תשלם לתובע 1,000 ₪ עבור פיצוי לכל תלוש לא תקין שניתן לו, וסה"כ 26,000 ₪" (סעיפים 29- 31); נקבע כי המשיב התפטר ולא פוטר, אך נפסק שאין המבקשת רשאית לקזז דמי הודעה מוקדמת מאחר "שאף שאין חולק כי התובע לא עבד את כל מספר הימים שסוכם עימו, הנתבעת לא הוכיחה כמה ימים החסיר התובע מעבודתו וכן לא הרימה את הנטל להוכיח שעזב בטרם הושלמה ההודעה המוקדמת מטעמו" (סעיף 59); בהתאם להלכה בע"ע (ארצי) 47715-09-14 עוזי ריעני - אליאסי שיווק בע"מ (29.3.17), נפסק כי "הנתבעת לא הרימה את הנטל המוטל עליה, מתקבלת תביעת התובע ברכיב זה עבור 60 שעות חודשיות לכל חודש שעבד" (סעיף 81), בסך כולל של 48,436 ₪; "בתלושי השכר נרשם מחודש 9/15 מדי חודש בחודשו סכום הבראה... נוכח האמור, התשלומים שנרשמו כהבראה, שולמו עבור הבראה. התובע זכאי עבור שנתיים אחרונות לאחד עשר ימי הבראה בשווי 378 ₪ כל אחד, וסה"כ 4,158 ₪. מסכום זה יש להפחית 2,629 ₪. הנתבעת תשלם לתובע הפרש דמי הבראה בסך 1529 ₪" (סעיפים 90- 92); "הנתבעת טענה כי התובע שהה בהפסקות באורך 45 דקות מידי יום, והפסקות אלו לא קוזזו משכרו, וכי על התובע להשיב את התשלום שקיבל עבור שעות אלו בהן שהה בהפסקה, ויש לקזז זאת מכל סכום שייפסק לתובע... הנתבעת משכה ידה מטענה זו בסיכומיה, לרבות לטענת הקיזוז משכך זנחה טענה זו , ודי בכך בכדי לדחות את תביעתה... למעלה מן הצורך... הנתבעת כלל לא טענה שהתשלום בגין ההפסקות נבע מטעות, וגם בגין כך יש לדחות את טענתה" (סעיפים 114- 118); "הנתבעת טענה כי עם סיום עבודתו נותר התובע ביתרה שלילית של 9.5 ימי חופשה, ובגין כך יש לקזז מכל סכום שייפסק עבורו. טענה זו נסמכת על המופיע בתלושי השכר... הנתבעת לא צירפה פנקס חופשה שהיה עליה לנהלו, ולא הציגה כל רישום נוכחות התומך ברשום בתלושי השכר. בנוגע לרישומים בתלושי השכר, החלק היחיד עליו ניתן להסתמך הינו רכיבי הסיכום ושכר הנטו הרשומים בו. בתחילת עבודתו כלל לא נרשם מעקב אחר ימי החופשה, ואף משהתחיל מעקב, נרשם ניצול של ימי חופשה מדי חודש מבלי שניתן לכך ביטוי בפירוט רכיבי השכר. בשל כך, לא ניתן לקבוע רק בהסתמך על תלושי השכר כי אכן התובע נותר ביתרה שלילית של ימי החופשה... טענת הנתבעת לקיזוז ימי החופשה נדחית" (סעיפים 119- 124).
לאחר שעיינתי בפסק הדין, בטענות הצדדים ובכלל החומר בתיק, הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להתקבל באופן חלקי, בכפוף להפקדת הסכום הפסוק בסך 80,967 ₪ בקופת בית הדין בתוך 30 ימים.
על כן, בבחינה משולבת של סיכויי הערעור עם מאזן הנוחות, שוכנעתי כי דין הבקשה להתקבל חלקית, באופן שהסכום הפסוק בסך 80,967 ₪ (ולמעט שכר הטרחה בסך 9,500 ₪) יעוכב - בכפוף לכך שהמבקשת תפקיד את סכום זה בקופת בית הדין בתוך 30 ימים.
סוף דבר – דין הבקשה להתקבל חלקית ובכפוף להפקדה בקופת בית הדין, כאמור בסעיף 9 לעיל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הטענה להתפטרות בדין פיטורים בשל אי תשלום זכויות הועלתה לראשונה בסיכומים ולא הוכחה.
כדי לחדש ריקי רוצה: חוזה לשנתיים כאשר כל עונה ישנה עליה של 15% 2019/20 – 139150$ מחולק בסיס + נקודות באותו ביחס כמו עכשיו 2020/21 – 160025$ מחולק בסיס + נקודות באותו ביחס כמו עכשיו דירה, רכב, טיסה הלוך ושוב למקדוניה ובונוסים כשאר השחקנים על הישגים עמלת סוכן: 10% משכר השחקן + מעמ בכל אחת משתי העונות.
מכל מקום, התובעים זכו לחופשות נדיבות מעבר לדרישות הדין - מתום העונה ביום 21.5.18 עד 31.5.18 ושוב מיום 12.5.19 עד 31.5.19, בנוסף למספר ימי חופשה בתקופת חג המולד.
בתלושי השכר של התובעים[footnoteRef:18] לא נוהל פנקס חופשה כדין.
...
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים אנו קובעות שדין התביעה ברכיב זה להתקבל.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע 1 את הסכומים הבאים: 1.
הנתבעת תשלם לתובע 2 את הסכומים הבאים: 1.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

כך העידה: "את למשל לא היית בודקת ורושמת לעצמך שחסרים לך שעות נוספות, רשמת שהיו שעות נוספות שעבדת ולא קיבלת כסף? ת. בבית רשמתי, מתי שהתחלתי להבין שאין התאמה בין תלוש לשעות שעבדתי, דברתי עם רואה חשבון, רואת החשבון אמרה שהכל תקין. אני בן אדם שלא מתווכח. רואה חשבון אמר שהכל תקין אצלי. אני החלטתי לא לברר. החליטו שהכל בסדר ושאני מקבלת כסף מה שמגיע לי . ש. אין לך רישום שלך, נכון? ת. עברתי דירה ואין לי שום דבר, לא נשאר לי שום דבר". כך, שלא ניתן להסתמך גם על שתיקתה לאורך השנים כתנא דמסייע.
על כן, נטען שמדובר בפיטורים ללא שימוע כדין והתבקש מיסמך בדבר סיום ההעסקה.
בכתב התביעה המקורי והמתוקן לא נטענה טענת השימוע אלא נטען שיש לראות בתובעת כמתפטרת בדין מפוטר בשל מצבה הרפואי (עניין שאין עליו מחלוקת); כי היא זכאית לשכר בגין החודשים בהם לא עבדה ולהלנת שכר בגינם; וכן כי הנסיבות מצדיקות פיצוי בשל עוגמת נפש.
...
בהקשר זה אנו מקבלים את הטענה שהמועד למניין תקופת ההתיישנות הוא מיום 18.4.2021 בו הוגשה התביעה המתוקנת בה הופיעה עילה זו לראשונה.
מסקנה זו גוררת גם את המסקנה שדין התביעה בעילה של הפרשות לפנסיה לגבי אותה תקופה להידחות וכמובן גם שאלת הלנת השכר שממילא התיישנה ומילא מצויה תחת ההגדרה של מחלוקת כנה בדבר הזכאות.
מנגד, אנו סבורים שהתנהלות הנתבעת יש בה לכל הפחות משום אדישות למצבה של התובעת בהיותה אישה עם מוגבלות, והיעדר פעולה נדרשת לביצוע התאמות או לכל הפחות בחינה מקיפה של האפשרויות באותה עת. די בכך כדי להצדיק פיצוי לא ממוני.
סוף דבר: הנתבעת תשלם לתובעת סך 71,210 ₪ בתוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברצוני להודיע על סיום עבודתי במספרת אייל הספר אני עוזבת את תפקידי עקב מעבר דירה ישר לאחר נישואיי אני מבקשת לעזוב בתאריך 19/1/2019 לאחר ההודעה המוקדמת כמחוייב בחוק אבקש להסדיר את כל הקשור לזכויותיי בסיום יחסי עובד במספרת אייל הספר – ימי הבראה, חופשים פיצויים וכד' אני מאחלת בהצלחה לחברה" (הטעויות וההדגשה במקור.
הנתבע הגיש תביעה שכנגד ובה עתר לחייב את התובעת (נתבעת שכנגד) ב 200,000 ש"ח שלטענתו קיבלה לכיסה שלא כדין כאשר פתחה עסק עצמאי במספרה שלו בזמן שהוא נעדר מהעבודה, החזר דמי נסיעות ששולמו לה למרות שלא היתה זכאית להם וכן פיצוי בגין פגיעה בשמו הטוב ובגין עוגמת הנפש שגרמה לו. לאחר סיום ההליכים המקדמיים הגישה התובעת תצהירי עדות ראשית מטעמה ומטעם בעלה, מר דני ידגרוב.
לטענתה, היא זכאית לפצויי פיטורים מכוח הוראת סעיף 8 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ותקנה 12(א) לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964, שזו לשונם: חוק פצויי פיטורים - "8. לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו –
...
בנסיבות אלו דרישת ההשבה של דמי הנסיעות ששולמו לתובעת, לאחר שהתובעת הסתמכה על התשלום, אינה צודקת ואנו דוחים את התביעה להשבת הסכומים האמורים (השוו: ע"ע (ארצי) 704/06 קרן מחקרים רפואיים פיתוח תשתית ושרותי בריאות - לורין קדם, 23.9.2008).
סוף דבר על הנתבע לשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 18,658 ש"ח, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 19.1.2020 ועד מועד התשלום.
שכר חודש ינואר 2020 בסך 9,071 ש"ח נטו בצירוף פיצויי הלנת שכר בסך 2,000 ש"ח. התביעה שכנגד – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו