הבסיס הנורמאטיבי
סעיף כ"ז (א) לצוו הרחבה בענף הדפוס קובע את זכאותו של עובד לפצויי פיטורים:
פצויי פיטורים
עובד כי יפוטר מן העבודה או יפרוש מן העבודה מפאת איבוד כושר עבודתו, או זיקנה או מסיבת מחלה שנקבעה על ידי ועדה רפואית מטעם קופת-חולים או מחמת הרעה אינדיבידואלית של תנאי עבודה כגון: העברה מתפקיד הנהלתי, הורדת משכורת וכו', או מסיבה מספקת אחרת כגון: פרישה בגלל לידה, העברה לחקלאות או החלפת עיר המגורים מסיבה מספקת בהתאם לחוק, ישלם המעביד פיצויים לעובד.
"נדגיש, כי גם אם במהלך תקופת העבודה לא שולמו לעובד זכויותיו מכוח החוק, הסכמים קבוציים או צוי הרחבה והעובד לא העלה טענה בעיניין זה, בין בשל אי ידיעה על זכויותיו ובין מכל סיבה אחרת, כגון חשש לאבד את מקום עבודתו, העובד אינו חייב להמשיך להשלים עם היתנהלות זו של המעביד, וזכותו להתפטר על פי לסעיף 11 לחוק פצויי פיטורים, גם אם לא חלו שינוי או הרעה בסמוך למועד התפטרותו מעבודה. היתנהלות המעביד, אי כיבוד זכויותיו של העובד, מהוה "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו עובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו". לפיכך, ככל שהעובד מתפטר עקב אי כיבוד זכויותיו, וניתנה התראה למעביד (או חל החריג למתן התראה למעביד) העובד יהיה זכאי לפצויי פיטורים על פי סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים" (סעיף 27.3 לפסק הדין).
הכרעה
מעיון בחומר הראיות, הגענו למסקנה כי אין לקבל את טענת התובע כי הוא התפטר בדין מפוטר בשל הרעה מוחשת בתנאי העבודה או בנסיבות שלא ניתן היה לידרוש ממנו להמשיך לעבוד.
לכן מצאנו כי הטענות בדבר הרעה מוחשית בתנאי העבודה נולדו במועד מאוחר לתקופת ההתפטרות.
...
עוד מצאנו לציין כי בתצהירה של גב' שמולביץ נכתבו ביטויים לא מקובלים ביחס לחייו האישיים של התובע ומצבו הרפואי שמוטב ולא היו נרשמים כלל, לא רק כי אינם רלוונטיים למחלוקות בין הצדדים אלא כי יש בהם כדי להציג תסמונת רפואית וכן נטייה מינית כמשהו שיש בו טעם לפגם ולא כך היא.
מכאן תביעה שכנגד – נדחית במלואה.
סוף דבר – הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים:
· הפקדות לקרן הפנסיה כולל רכיב הפיצויים 12,202 ₪
· דמי הבראה 1,539 ₪.