מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בגלל אי הצבה למשמרות ללא סיבה מוצדקת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת זאת דרשה ממנו הנתבעת להגיע רבע שעה לפני תחילת משמרת לטובת קבלת תידרוך ומכשיר נשק, כאשר שעות אלה לא נרשמו בתלושי שכרו ובגינן לא שולם לו שכר (סעיף 7 בתצהיר התובע).
זאת ועוד עולה כי לפחות מהמועד בו הוגשו תצהירי הנתבעת (20.12.17), היו בידי התובע חלק מהדוחות הידניים (נספח ג' בתצהירה של גב' נומקין) ועל בסיסם יכל התובע לערוך חישובים מתאימים ולהקיש מהם ביחס לכל תקופת העסקתו (בהיעדר נתונים אחרים לכאורה), אולם התובע בחר שלא לעשות כן. לאור כל שפורט לעיל דין הבקשה לפיצול סעדים -להדחות.
פצויי פיטורים האם ניתן לראות בתובע כמי שהתפטר בדין מפוטר ועונה להוראות סעיף 11 (א) לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963? בית הדין הארצי פסק כדלקמן: "... עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, צריך לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, עליו להוכיח כי אכן הייתה "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו"; שנית, עליו להוכיח כי התפטר בשל כך ולא מטעם אחר, דהיינו, עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; שלישית, עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
לטענת הנתבעת קבלת טענת התובע להפריש בשנית כספים, תיגרום לה לחיסרון כיס וללא צידוק (סעיף 24 בסיכומיה).
לאור כל שפורט לעיל ולאור העובדה כי ההוראה לבצע את העבודה בעמדות בחיצונית בעמידה, נעשתה לדרישת קצין הבטחון של סורוקה וכן הנחיות המישטרה, בשל אופי העמדות וכן לאור סבב העמדות בין העובדים אשר היה נהוג בנתבעת, במסגרתו הוצב עובד במהלך המשמרת אף בעמדות פנימיות, שם יכול היה לשבת, אנו קובעים כי התבעת הוכיחה טענת ההגנה שבסעיף 2 לחוק הזכות לעבודה בישיבה.
...
לאור כל שפורט לעיל ולאור העובדה כי ההוראה לבצע את העבודה בעמדות בחיצונית בעמידה, נעשתה לדרישת קצין הביטחון של סורוקה וכן הנחיות המשטרה, בשל אופי העמדות וכן לאור סבב העמדות בין העובדים אשר היה נהוג בנתבעת, במסגרתו הוצב עובד במהלך המשמרת אף בעמדות פנימיות, שם יכול היה לשבת, אנו קובעים כי התבעת הוכיחה טענת ההגנה שבסעיף 2 לחוק הזכות לעבודה בישיבה.
אשר על כן, דין תביעת התובע ברכיב זה- להידחות.
סוף דבר בהתאם לאמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע סך של 13,096.36 ₪ בגין הפרשי שכר עבודה, בצירוף הפרשי הצמדה מיום 1.1.2010 (אמצע תקופת העבודה) ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתחילת חודש דצמבר, עת שהתה התובעת בחופשת מחלה, היא קיבלה מכתב מהנתבעת, הנושא תאריך 30.11.14, בו נרשם: "במהלך הימים האחרונים עזבת מיוזמתך את מקום עבודתך אצל לקוח שלנו חב' פלקסטרוניקס (ישראל) בע"מ ולא שבת עד עצם היום הזה. נבקשך להתייצב לעבודה עד לתאריך 04/12/2014 במידה לא תגיע/י נראה בהתנהגותך כרצונך להתפטר עפ"י דין מחברתנו ומשכך, יהווה יום עזיבתך כסיומם של כל יחסי עובד מעביד על כל המשמעויות הכרוכות בכך מבחינה חוקית.
ג. האם זכאית התובעת לפצוי בגין פיטורים שלא כדין ובהיעדר שימוע? להלן נדון בשאלות כסדרן; מה היו נסיבות סיום עבודתה של התובעת; האם פוטרה בשל הריונה והאם ההיריון היוה שיקול בהחלטה על הפיטורים, כטענתה, או שמא אין קשר בין הריונה לבין ההחלטה על פיטוריה והמועד בו התקבלה, כטענת הנתבעת? התובעת טענה, כי היא ביצעה את עבודתה על הצד הטוב ביותר, היא הקפידה להגיע בזמן או לפני הזמן ויצאה בסיום משמרתה או מאוחר יותר, היא קידמה, בצורה ניכרת וטובה, את עסק הנתבעת ומילאה את כל המוטל עליה וזאת בהתאם למצבה הבריאותי באותו זמן.
ולענין זה יפים דברי כב' הנשיאה ו. וירט-ליבנה בבע"ע (ארצי) 627/06 מורי- מ.ד.פ ילו בע"מ, מיום 16.03.18: "מנוסח הסעיף עולה כי נקודת המוצא היא שנטל ההוכחה מוטל על המעביד, אולם, בכל הקשור בפיטורים מעבודה, על העובד להוכיח בשלב הראשון כי לא היתה בהתנהגותו או במעשיו סיבה לפיטוריו. המחוקק נתן דעתו לקושי בהוכחת טענת ההפליה, ולכן אין הוא מטיל על העובד להוכיח פוזיטיבית את טענת ההפליה, אלא נקבע כי על העובד להוכיח כי לא היתה קיימת עילה ברורה לפיטוריו על פי היתנהגותו או מעשיו, ולאחר מכן עובר הנטל על כתפי המעביד. בשלב הראשוני, על העובד להביא ראשית ראיה בלבד (ראו פסק דין פלוטקין, בעמ' 495). רק לאחר שעמד העובד בנטל זה והציג ראשית ראיה לקיומה של עילה לכאורה לפיטורים מחמת הפליה אסורה, עובר הנטל על כתפי המעביד לסתור את טענות העובד ולהוכיח כי לא פעל מתוך הפליה אסורה על פי עילות ההפליה המנויות בסעיף 2 לחוק שויון ההזדמנויות"(ההדגשות במקור.א.י.).
עדי הנתבעת, הצהירו בתצהיריהם, ואף חזרו על כך בעדותם לפנינו, כי התובעת פוטרה בשל אי שביעות רצון מתפקודה ואי עמידתה בדרישות המקצועיות של הלקוח, וכן בשל היתנהלות שלא היתה מקובלת עליה ועל הלקוח, בין היתר, היעדרויותיה הבלתי מוצדקות מבלי שהודיעה על כך מראש והתעלמותה המוחלטת מפניותיה הטלפונית של נציגת החברה אשר ניסתה ליצור עמה קשר במהלך עבודתה.
לא רק מינהלי התובעת העידו על חוסר שביעות רצון מתפקודה של התובעת, גם גב' פרנק - אחראית גיוס תחום הייצור בנתבעת, אשר הוצבה במפעל הלקוח, העידה, כי "...לאחר שתקופת הלמידה הסתיימה לא היו שבעי רצון מתפוקות של התובעת" והסבירה כי אי שביעות הרצון היתה "אחד מההיעדרויות ושתיים מטיב העבודה" (עמ' 27 שורות 13-21 לפרוטוקול).
...
הנוהל שלנו במפעל, יש לנו תגבור במחלקה שלי, אני מקבל ממחלקות אחרות ששם יורדת העבודה או משהו אחר, התובעת הגיעה אליי, עשיתי לה ראיון של כמה דקות והיא הייתה אמורה להגיע למחרת כדי להתחיל לעבוד במחלקה שלי, וזה לא קרה אז היא לא עבדה שעות בודדות, היא לא עבדה בכלל נכון גם סעיף 7 כולו, כל הדברים האלה בעצם לא קרו (בהתאם להנחיית בית הדין אני קורא את סעיף 7) אחרי שהתובעת לא הגיעה אליי לעבודה והתקשרה אליי ואמרה שהיא חולה, ואחרי כמה ימים שלא חזרה לעבודה, לא משנה מאיזו סיבה כרגע, התברר לי אחרי שבדקתי ורציתי להחזיר אותה למחלקת האם שלה כי אני הייתי צריך עובדים במידי, אז הבנתי שגם במחלקת האם היא הייתה נעדרת הרבה ממי הבנת את זה מהמנהל של מחלקת האם פנית, דיברת עם המנהל הקודם והוא אמר לך שהיו לה העדרויות קודמות ולכן מה? הדעת למסקנה שאתה לא צריך את העובדת הזו? לא הגעתי לשום מסקנה, כי אני לא מגיע למסקנות, כי כל עוד היא לא עבדה אצלי אפילו דקה אחת אני לא מכיר את הבנאדם, התובעת במקרה הזה, ואני לא יכול להסיק עליה שום דבר" (עמ' 39 שורות 23-28 לפרוטוקול ועמ' 40 שורות 1-15 שם).
לסיכום- כל טענות התובעת בגין פיטורים מחמת הריונה בניגוד לחוק עבודת נשים ולחוק שיוויון הזדמנויות בעודה נדחות על ידינו מכל וכל, כאשר בגין הפגם המסויים שמצאנו שנפל בהליך השימוע שנערך לה, מצאנו לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצוי בסכום של 2,500 ₪.
הוצאות ושכר טרחת עו"ד- התובעת העמידה את תביעתה על סכום של 146,840 ₪, בסופו של דבר מצאנו ממש בטענה אחת מטענותיה ופסקנו לזכותה סכום של 2,500 ₪ בלבד, המהווה אחוז מזערי מסכום תביעתה, לפיכך ובהתחשב בעבודה שהשקיעה הנתבעת בהגנתה, עת נדרשה להתמודד עם תביעה, בסכום של 146,840 ₪, של עובדת שעבדה אצלה תקופה קצרה ביותר והואיל ואנו סבורים כי ראוי שידם של עובדים גם כאלה שהמחוקק בחר להגן עליהם הגנה מיוחדת במסגרת חוקים שונים שחוקק למענם, לא תהיה "קלה על ההדק", בבואם להגיש, תביעות הרינו מחייבים את התובעת לשלם לנתבעת את הסכומים הבאים: סכום של 2,500 ₪ בגין הוצאות משפט, כאשר סכום זה יקוזז לגמרי עם הסכום שקבענו כי על הנתבעת לשלם לתובעת בגין הפגם המסוים שנפל בשימוע שנערך לה. סכום של 12,000 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, כאשר סכום זה יישא הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום אם לא ישולם בתוך 30 יום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בעקבות הבירור וטענותיו של התובע בדבר הקושי להגיע לעבודה בזמן, ביקש מר דיבי ממר יעקוביאן להיתחשב בו ולהשתדל להציבו במשמרות צהריים כדי להקל עליו.
מעיון בדוחות הנוכחות עולה שבחודש יוני 2015 התובע לא התייצב ל-4 משמרות ללא רשות, שבחודש יולי 2015 לא התייצב ל-12 משמרות ללא רשות ושבחודש אוגוסט 2015 לא התייצב ל-8 משמרות עד ליום 25.8.2015.
היעדרויותיו הרבות של התובע בעונת הרחצה, בין אם הן מוצדקות ובין אם לאו, היקשו על עבודת הפקחים בחוף "דדו", שהוא החוף העמוס ביותר מבין החופים הערוניים עליהם מופקדת הנתבעת, ולכן לא נותרה לה ברירה אלא להעבירו לחוף אחר.
] יצוין כי לא נעלם מעינינו שמדוחות הנוכחות עולה שמר דחדל עבד ביחד עם התובע שתי משמרות מלאות בלבד והשתתף יחד איתו במבצע לילה אחד[footnoteRef:102], אלא שאין בכך כדי לסייע לתובע, משתי סיבות: האחת, באותו החודש הוא עבד רק שבע משמרות כך ששלוש משמרות מהוות 43% מפרק הזמן שעבד בחוף "דדו" עד שהועבר לחוף "קריית חיים". השנייה וזו העיקרית, מר דחדל הצהיר על היתנהלות התובע במשמרות בהן עבד יחד עימו ולכן אין זה רלוואנטי מהו מספר המשמרות בהן עבדו יחד.
במכתב ההזמנה לשימוע פורטו מספר סיבות לזימונו לשימוע: העדרות מהעבודה ללא רשות וללא הסכמת הממונים, זילזול בעבודה, מתן דוגמא רעה לעמיתיו והעדר תרומה לעבודה השוטפת.
הפרישי פצויי פיטורים – בהתאם לתקנה 10(3) לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964 קובעת כי "תקופה של חופשה או פגרה שלא בשכר כאמור בסעיף 2(5) לחוק העודפת על 14 יום לשנת עבודה..." לא תובא בחשבון במניין התקופה הקובע לחישוב פצויי הפיטורים.
...
] יצוין שהתובע טען שקידמו אותו לתפקיד ניהול הפיקוח ברצועת החוף, אולם דין הטענה להידחות.
לפיכך, בהיעדר הוכחה על עלות הנסיעה מביתו של התובע לחוף "קריית חיים" ובהיעדר הוכחה של חובה חוקית לתשלום החזרי נסיעות בסכומים העולים על אלה ששולמו לו, יש לדחות את התביעה.
אי לכך, דין תביעת התובע לתשלום החזרי נסיעות – להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע נאלץ לעמוד כל המשמרות ונאסר עליו לשבת ובמהלך תקופת עבודתו קיבל התובע הערות על ניסיונו לשבת על כסא שמוקם בעמדות הקופה.
האם התובע היה רשאי להגיש תביעה כנגד הנתבעת? אין בידנו להסכים לטענת הנתבעת כי התובע מנוע מלתבוע את הנתבעת בשל אי הצטרפותו להליך התובענה הייצוגית.
לא הוכח על ידו כי יידע את הנאמן על התביעה הייצוגית: ש: הכל בסדר, לא ידעת זה בסדר גם. תראה, היום נזכרת לספר לבית הדין שאתה בכלל התפטרת, את זה לא כתבת בתצהיר שלך, נזכרת לספר לבית הדין שהתפטרת בגלל הקושי הנפשי והבריאותי שלך, את זה לא כתבת בתצהיר שלך ושכחת לספר לבית הדין שההתפטרות שלך שהייתה בחודש פברואר 2017 היא בדיוק שבועיים לפני שהליך פשיטת הרגל שלך קיבל חותמת רשמית שסגירתו בבית המשפט המחוזי מחוז מרכז.
עכשיו תראה, אני מחבר את הנקודות הללו ולי זה עושה שאין כל קשר בין סיום העסקה שלך בא.ל.מ. דיוטי פרי לבין הסבל במירכאות שעברת ואין לך אפילו מיסמך כלשהוא שמראה על פנייה שלך למנכ"ל א.ל.מ., למנהל החנות, לאחמ"ש שלך בדבר סבל שניגרם לך. אני צודק או לא? ת: עובדה שאין לי מסמכים כי הדברים נאמרו בעל פה, גם למנהל החנות וגם לאחמ"שים, ש: טוב.
לטענתה, ביה"ד מצא רק תפקיד נילווה אחד אותו יכולים מוכרני הדיוטי-פרי לבצע בישיבה והיא המתנה ללקוחות המתקרבים לחנות כאשר מוכרן מוצב לעבודה בקדמת המחלקה שבפתח החנות, היכן שאין מדפי מוצרים, ולפיכך אין שם מה לסדר ולמלא על המדפים.
לכל מוכר הזכות לשבת בעת המתנה ללקוחות ולא הייתה סיבה שלא להציב כסא לישיבה.
...
מהראיות בפני המותב שדן בתובענה הייצוגית עלה כי לא ניתנה למוכרנים הזכות לשבת במטרה כי כאשר נכנסים לקוחות לחנות תיעשה מכירה מידית ואילו ישיבה על כיסא תמנע מהמוכרנים לבצע עבודתם: "עם זאת, אין בידינו לקבל את טענת הנתבעת לפיה המתנה ללקוחות, מבלי לבצע משימה קונקרטית אחרת משמעה - בטלה.
סוף דבר התובע היה זכאי לפיצוי כפי שנפסק לחברי הקבוצה או אף לסכום גבוה יותר והיה זכאי להגיש תביעה נפרדת ללא קשר לתובענה הייצוגית אולם בשל חוסר תום לב ומשיציאתו מהקבוצה נעשתה ממניעים זרים, התביעה נדחית.
בנסיבות העניין משלולא נהג התובע כפי שנהג היה מקום לקבל את התביעה או חלקה – לא מצאנו מקום לפסוק הוצאות לטובת הנתבעת.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

הנאשם הסביר כי לא רשמו סיבות אלו במסמך, אלא "עשו לי חיים קשים בעבודה כדי שאני אפלט מהעבודה. היה שוני בין איך שהתנהגו אלי לפני המקרה ואחרי המקרה, הרגשתי שאף אחד לא רוצה לשבת איתי והמטפלות טענו בפני ההנהלה שהן מפחדות ממני, המטפלות אמרו לי, וכשבאתי לשבת איתן כולן קמו מהשולחן. אני התפטרתי כי לא יכולתי להיתמודד עם זה. אני לא פוטרתי". הנאשם סיפר כי חיפש עבודה לאורך שנה ולא מצא, חתם אבטלה לאורך שנה, אך כיון שהתפטר ולא פוטר קיבל "דמי אבטלה חסרים" ולכן מצבו הכלכלי היתדרדר.
כיום הוא עובד בבית אבות הדסים, עם 100 מאושפזים, כמנהל משמרת.
נקבע כי גידול הפטריות נבעו מתחום לימודיו ולא לצורך עברייני.
העונש המתאים לנאשם: בהתאם לסעיף 40ג(ב) רישא לחוק העונשין, בתוך מיתחם העונש ההולם יקבע העונש המתאים לנאשם בהיתחשב בנסיבות שאינן קשורות בבצוע מעשה העבירה, כמפורט בסעיף 40יא לחוק העונשין.
עם זאת, היות שמדובר בהליך טפולי קצר מאד, מיולי עד אוקטובר 2018, שהוגדר כ"ראשוני" ע"י שירות המבחן, ובסיומו בחר הנאשם לנתק קשר עם גורמי הטיפול, התקשיתי לראות בכך אינדיקאציה לשינוי, המצדיק כשלעצמו ביטול ההרשעה בדין, ביטול אשר הינו חריג ושמור למקרים יוצאי דופן בלבד.
כפי שהוסבר בגזר הדין, העבירות המיוחסות לנאשם הינן חמורות והמחוקק הביע עמדה ברורה ביחס לחומרתן בהציבו עונש מאקסימום של 20 שנה בצידן.
רכיבי הענישה שלהלן מהוים סטייה לקולה ממיתחם העונש ההולם, אך החמרה ביחס להמלצת שירות המבחן, והינם מאזנים בין חומרת העבירות, בנסיבותיהן, לבין ההליך הטיפולי הראשוני שעבר הנאשם, הלכותיו הנורמטיביות של הנאשם במישורים האחרים בחייו, העידר עבר פלילי, וההתחשבות בצורך לשמר את מקום העבודה הנוכחי של הנאשם עקב היותו מפרנס עקרי למשפחתו: ניתן בזה צו מבחן למשך שנה.
...
ההגנה עתרה לקבלת תסקיר משירות המבחן שיבחן אפשרות לביטול ההרשעה בדין, התביעה לא התנגדה לקבלת תסקיר אך התנגדה להתייחסות שירות המבחן לסוגיית ביטול ההרשעה והבהירה כי תעתור להרשעה ולמאסר בפועל של ממש.
באיזון בין השיקולים שפורטו, ושעה שבקשת הנאשם אינה עומדת בתנאי "הלכת כתב", הנני דוחה בקשת הנאשם לביטול הרשעתו בדין.
הנני מחייבת את הנאשם לחתום על התחייבות בסך 5,000 ₪, שלא יעבור, במשך 3 שנים מהיום, עבירה על פקודת הסמים המסוכנים.
הנני מורה על השמדת המוצגים לרבות סמים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו