מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות בגין מעבר לעבודה אחרת במשכורת גבוהה יותר

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום קשר העבודה וזכויות הנובעות מכך: בית הדין האיזורי העדיף את גרסת המשיבים כי המערער התפטר מעבודתו בשלהי חודש אוקטובר 2013 על מנת לעבור לעבוד בחברת אחרת, כיוון שהוצע לו שכר גבוה יותר בחברה האחרת.
...
הרמת מסך: לא מצאנו מקום להתערב בקביעה העובדתית שלפיה לא הוכחה עילה להרמת מסך ההתאגדות בין החברה לבין מר עזרא.
סוף דבר: הערעור נדחה בעיקרו, למעט בעניין פיצויי פיטורים כאמור בסעיף 5 לעיל ופדיון חופשה כאמור בסעיף 8 לעיל.
המערער ישלם למשיב 2, מר עזרא, שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪, וזאת בתוך שלושים יום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום עד למועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

אמנם, עיון בפרוטוקול הדיון המוקדם שהתקיים ביום 10.7.18 לפני כב' הרשם (בדימוס) אדרת מעלה, כי התובעת טענה שם תחילה כי האדם ששילם לה את שכרה במזומן בתקופת העבודה שבמחלוקת היה מר ממן ורק לאחר שמר ממן הבהיר כי בתקופת העבודה שבמחלוקת הוא שהה בשליחות בחו"ל וטרם עבד בשורות הנתבעת, שינתה התובעת את גירסתה, ואמרה: "אני מתקנת שקבלן אחר שילם לי בשם ארתור. זו אותה חברה"[footnoteRef:16] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
] אשר לטענת הנתבעת שלפיה התובעת התפטרה בעקבות מעבר צפוי למרכז הארץ, העיד בעלה של התובעת כי לא היו דברים מעולם: "ש. מורדי ... אומר שהוא ביקש ממך שהתובעת תחזור לעבוד ואתה אמרת לו שאתה לא רוצה שהיא תחזור לעבוד כי אתם עוברים למרכז. לאיזה עיר עברתם במרכז?
אשר לגובה הפצוי הממוני, נבהיר, כי בהתאם לשילוב הוראת סעיף 13א(ב)(1) לחוק עבודת נשים, והוראות סעיף 13ב לחוק פצויי פיטורים ותקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), תשכ"ד-1964 (אשר סעיף 13א(ב)(1) הנ"ל מפנה אליהן), השכר הקובע לעניין גובה הפצוי מכוח חוק עבודת נשים הנו השכר הקובע לפיצויים[footnoteRef:69], שכפי שקבענו לעיל עומד על סך של 3,900 ₪.
התובעת הוסיפה וטענה כי "עפ"י הדין, ככל שאין בידי הנתבעת להוכיח, כי התובעת לא (ההדגשה במקור- ר.ג.) עבדה מעבר לש"נ הנ"ל, הרי מתבקש ביה"ד הנכבד לחייבה לשלם לתובעת סך השווה ל-15 שעות עבודה חודשיות (ההדגשה הוספה- ר.ג.) במכפלת חודשי העבודה". התובעת הוסיפה וציינה כי "לתביעה זו מצורפת בקשה לפיצול סעדים לעניין ש"נ, וזאת על מנת לקבל נתוני העסקה מפורטים יותר במסגרת הליך גילוי מסמכים". [72: ראו סעיף ג6 לכתב התביעה.
...
התביעה לתשלום פיצוי בגין הפסד מענק לידה – נדחית.
הבקשה לתקן פגם בהליך בדרך של הוספת רכיב שעניינו תשלום פיצויי פיטורים מלאים או הפרשי הפרשות לפיצויים, מבלי לבקש את תיקון כתב התביעה- נדחית.
הנתבעת תשלם את הוצאות התובעת בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

התובע לא ידע להסביר מה לא היה בסדר עם התלושים או הזכויות שבגינן התפטר, ועל פניו, ולאור עדותו, נראה כי גמר אומר בלבו להפסיק לעבוד ב-20/11/16, ורק בדיעבד (ובמכתב שנכתב לאחר הפסקת העבודה), נטען לראשונה כי יש חוסר בהפרשות לפנסיה.
נראה, איפוא, כי התובע העדיף לעבור למקום עבודה אחר עם שכר גבוה יותר (דבר שהוא כמובן לגיטימי אך לא מזכה בקבלת פיצויים כמפוטר, מעבר לכספים שהופרשו עבורו כפיצויי פיטורין).
עולה החשש כי גם תובע זה, אכן שמע מבהאא כי בן דודו סבור ש"משחקים לו בתלושים" וככל הראה החליט לעבור לעבוד בעבודה טובה יותר, מבלי שאכן בדק האם זכויותיו שילמו לו , ומבלי שנתן היזדמנות של ממש לנתבעת לתקן את הטעון תיקון, ככל שהיה מתברר שלא קיבל את מלוא המגיע לו. מא. ונקודה נוספת: התובע תלה את התפטרותו בין היתר בכך שלא שילמו לו קרן הישתלמות והפרשות לפנסיה.
...
הסכום היחידי שמצאנו כי הוא זכאי לקבל הינו – השלמת פדיון חופשה, כאשר בעניינו של תובע זה מצאנו כי זכאי להפרשים הנתבעים על ידו ובסה"כ 1,233 ₪.
ולעניין הוצאות: אף שכאמור, מלכתחילה סבר בית הדין שראוי להגיע להבנות בתיק, במיוחד לאור התקופות הארוכות שעבדו התובעים, משבסופו של דבר קוים דיון מלא בעניינם של התובעים, כולל הליך של הוכחות וסיכומים – אין מנוס בחיובם בהוצאות.
כל תובע ישלם לנתבעת סך של 3,000 ₪ כהוצאות ושכ"ט עו"ד. סוף דבר: לאור כל האמור לעיל – שלוש התביעות נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 טענה מנגד כי התובע התפטר לצורך מעבר לעבודה אחרת עם שכר גבוה יותר ולכן אינו זכאי לפצויי פיטורים או לפצוי בהעדר מתן הודעה מוקדמת.
...
כאמור, משמצאתי כי התלושים אינם משקפים את התשלום המגיע לתובע וכי גרסתו נמצאה מהימנה יותר, אני מקבל את טענתו בהקשר זה. נוכח האמור התובע זכאי לתשלום בסך 4,158 ₪ עבור רכיב זה. אי מתן הודעה בדבר תנאי עבודה לטענת התובע הוא זכאי לפיצוי בשל אי מתן הודעה על תנאי עבודה בסך 5,000 ₪.
דין הטענה להידחות שכן עצם העובדה כי לא מדובר במקרה בודד משליכה על חומרת התופעה ומחזקת את הצורך בהרתעה.
סוף דבר יוצא, אפוא, כי התביעה נדחתה ברובה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"התפטרותי תיכנס לתוקף בתום מועד ההודעה המוקדמת שהנו על פי חוק 21 ימים היינו ביום ה-9.4.2019". מעבר לעובדה שהיא לא חישבה נכון, היא חישבה בחסר את ההודעה המוקדמת, אבל קראת את המכתב? התאריך מופיע במכתב? העד, מר זמיר: לומר את האמת, לא קראתי אותו.
לטענת הנתבע הנטל נטל ההוכחה על התובעת להוכיח כי אכן התפטרה לצורך טפול בילד, כי עם סיום עבודתה, התובעת החלה לעבוד במשרד עו"ד אחר וכי שכרה שם היה גבוה יותר מהשכר שקבלה מן הנתבע.
...
נוכח כל האמור, הנתבע ישלם לתובעת פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 4,000 ₪.
סוף דבר – התביעה מתקבלת ברובה.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים: הפרשי שכר חודשים 5-7/2017 – 1,705 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו