מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפטרות אחות מעשית בשל הרעת תנאים: התפטרות אחות מעשית

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפיכך נדחית התביעה לרכיב זה. פצויי פיטורים – התובעת טוענת כי נאלצה להתפטר מעבודתה עקב הרעה מוחשית בתנאי העסקה וכן עקב אי קיום ההסכמים והחוק אשר התבטאו באי תשלום השכר במלואו; אי תשלום שעות נוספות ואי תשלום תמריץ אחיות.
התובעת עלתה לארץ בשנת 1994 ובמועד ההתפטרות שהתה בארץ מעל 14 שנים, תוך שהיא לומדת בארץ לימודי אחות מעשית.
...
ההכרעה – לאחר שבחנו את הראיות אשר הונחו בפנינו ואת טענות הצדדים, להלן ההכרעה – תמריץ אחיות – ביום 31.10.86 נחתם הסכם קיבוצי מיוחד שמספרו 860651 בין ממשלת ישראל, הסתדרות מדיצינית הדסה וקופת חולים מצד אחד לבין ההסתדרות הכללית של העובדים בא"י האגף לאיגוד מקצועי הסתדרות האחים והאחיות (להלן: "ההסתדרות") מצד שני (להלן: "ההסכם הקיבוצי").
לאחר שבחנו את טענות הצדדים בעניין תמריץ האחיות, להלן ההכרעה – התובעת לא הוכיחה כי ההסכם הקיבוצי חל על יחסי העבודה בינה לבין הנתבעת.
לאחר שבחנו את טענות הצדדים בעניין זה, הגענו למסקנה כי דין התביעה לפיצויי פיטורים להידחות.
התוצאה איפוא כי התביעה לפיצויי פיטורים נדחית.
סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 יום מהיום שיומצא לה פסק הדין, את הסכומים הבאים: פדיון חופשה בסך של 1,015 ₪ בצירוף הצמדה וריבית כחוק מיום 1.6.09 ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הנתבעת- הנתבעת היא חברה פרטית למתן שירותי סיעוד (ס' 4 לתצהיר לנה); התובעת עבדה בבית החולים עמל בתפקיד אחות מעשית החל מ- 1/1/2009 (בפועל החלה עבודתה ב- 28/1/2009) ועד להתפטרותה מהעבודה ב- 9/6/2013 ; ב-1/2009 החלה את עבודתה כאחות מעשית ועבדה במחלקה 17, נחתם הסכם העסקה; עבדה במשמרות ושכרה שולם בהתאם לשעות עבודתה בפועל; במהלך תקופת עבודתה הצטברו תלונות מצד מנהליה ועמיתיה וכן ממשפחות מטופלים.
העברתה בוצעה רק לאחר שנערכה עמה שיחת בירור, במסגרתה הוצגו בפניה כל הטענות; גם במחלקה 19 התקבלו תלונות מהאחות האחראית- אנה גולדברג והעובדת הסוציאלית לילי גרומברג שאצלה התקבלו תלונות מבני מישפחה בדבר היתנהגות לקויה בפן האישי והמקצועי; שוב הוזמנה לשיחת בירור שהתקיימה ב- 7/5/2013 בפני לריסה שטרן, אחות ראשית ובנוכחות לנה; כתנאי להמשך עבודתה דרשה התובעת כי הנתבעת תפטר את גב' גולדברג והתנתה בכך את המשך עבודתה בעמל; הנוכחים ניסו להציע לה לעבור למחלקה 9 אך היא סירבה בתוקף להצעתם (שם, ס' 12); למחרת, ב- 8/5/2013, יצרה התובעת קשר עם לנה והודיעה לה על התפטרותה וכי בכוונתה ליתן הודעה מוקדמת בת 30 ימים (שם, ס' 14) מאחר ואין בכוונתה לעבור למחלקה אחרת, לנה ביקשה ממנה להגיש הודעה זו בכתב והיא אמרה כי עם תחילת המשמרת תבצע את הדבר (שם); משהגיעה למשמרת באיחור (30 ד') זומנה לשיחה אצל מנהלת ביה"ח דאז (חנה גרוסמן) וסגניתה ואילו ע"פ תצהירה (ס' 15) זומנה לשיחה אצל לנה ואצל האחות הראשית לריסה שטרן ולאחר מכן לבקשתה שוחחה גם עם גרוסמן וסגניתה והודיעה כי היא יוצאת לחופשת מחלה ממושכת / בת שבוע בשל בעיה רפואית ואכן החל מ- 12/5/2013 נעדרה מעבודתה; בזמן אמת לא הוצגו אישורי המחלה אלא רק הודיעה כי היא מתכוונת לצאת לחופשת מחלה עתידית, החל מ- 12/5/2013, במסגרתה תשקול את כוונתה לסיים את עבודתה בעמל; ב- 19/5/2013, לאחר שחלף שבוע, ומשהתובעת לא שבה לעבודתה ולא המציאה אישורי מחלה – היא יזמה שיחה טלפונית עם התובעת, שמסרה לה כי היא בחופשת מחלה (שם, ס' 16); ב- 21/5/2013 (כתב הגנה) או ב- 23/5/2013 (שם, ס' 17) היתקבל בנתבעת מכתב מהתובעת בו היא חזרה על טענותיה ואף מנתה רשימת דרישות וביניהן, כי במידה ולא ניתן יהיה להמשיך ולהעסיקה במחלקה 19 ברצונה לקבל מכתב פיטורים ולחלופין, פצויי פיטורים בגין הרעת תנאים לפי ס' 11 לחוק פצויי פיטורים; ב- 23/5/2013 השיבה עמל והודיעה כי בהתאם לבקשתה, עמל מקבלת את הודעת הפיטורים; צוין כי ככל שהתובעת מעוניינת בכך היא יכולה להמשיך ולעבוד בכפוף לכך שתציג עד ל- 2/6/2013 אישורים המצדיקים את העדרותה החל מ- 12/5/2013; התובעת המציאה אישורי מחלה ב- 29/5/2013 (שם, ס' 19) התובעת לא הגיבה ונעדרה עד ל- 2/6/2013, הגיעה במפתיע והודיעה כי אין בכוונתה לחזור לעבודה וחתמה על טופס 161א'; במעמד זה הוסבר לה כי עמל תסכים לשלם לה מענק פרישה בגובה ההפרש שבין הסכום שנצבר לבין פצויי הפיטורים שהיו מגיעים לה לו היתה זכאית לכך – לפנים משורת הדין וכנגד חתימה על טופס ויתור וסלוק תביעות.
...
לאחר שבחנו טענות הצדדים וראיותיהם החלטנו כדלקמן: פיצויי פיטורים טענות התובעת- עבדה כאחות מעשית במחלקות הסיעודיות אצל הנתבעת, ברצף בתקופה 1/1/2009- 8/6/2013; במשרה מלאה, במשמרות, על בסיס שעתי [עד 9/2011- 30 ₪ לשעה רגילה (ברוטו) והחל מ- 10/2011- 32 ₪ לשעה רגילה (ברוטו)], במהלך תקופת העסקתה, ללא כל הסבר והצדקה- החליטה הנתבעת על העברתה לעבודה במחלקה אחרת; במהלך תקופת העסקתה נחשפה לסדרת השפלות והתנכלויות מצידם של הממונים הישירים שלה דבר שהתבטא בין היתר באי שיבוצה לסידור עבודה, השפלות, הטחות שווא וצעקות; בראשית עבודתה- נקלטה לעבודה במחלקה מס' 17 וכעבור חצי שנה הועברה למחלקה מס' 18 בטענה של אי סדרים בין העובדים באותה מחלקה; כעבור מס' חודשי עבודה במחלקה 18 החלה להיחשף לסדרת השפלות והתנכלויות מצידה של האחות האחראית- נדיה פלדשטיין; הרגישה שנדיה אינה מחבבת אותה באופן אישי, נהגה לצעוק עליה בנוכחות מטופלים ועובדים אחרים והאשימה אותה בכל דבר שלא התנהל כשורה, הפעילה לחצים וגרמה לה להרגיש לא רצויה (ס' 6 לתצהירה).
לאחר שבחנו טענות הצדדים וראיותיהם- החלטנו לדחות את התביעה ברכיב זה מהטעמים שלהלן: אין חולק כי התובעת התפטרה מעבודתה בנתבעת.
משנדחתה התביעה במלואה – נדחית גם טענת הקיזוז.
סוף דבר התביעה נדחית במלואה.
עם זאת, בנסיבות העניין, לאור אופיה של התביעה וטענות התובעת בדבר מצבה שלא נסתרו – סבורים אנו כי מן הראוי שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

מטעם הנתבעת העידו: הגב' יפה חיימוביץ - אחות מעשית בנתבעת למעלה מ-12 שנים (להלן - גב' חיימוביץ), והגב' אליס ענן, אשר בזמנים הרלוואנטיים לתביעה הייתה מבעלי הנתבעת וכיהנה בתפקיד מנהלת משאבי אנוש בה (להלן - הגב' אליס).
"התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי העבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים". נפסק להלכה, כי כשמדובר ב'נסיבות' שבידי המעסיק לשנותן כך שלא תפעלנה יותר כפי שהן פועלות, חובה על העובד העומד להתפטר בגינן, להעמיד את מעסיקו על כוונתו להתפטר, כך שתהא לו היזדמנות לעשות לסילוק הסיבה להתפטרות, ורק אם לא עשה לסילוקה - יתקיים האמור בסעיף (ע"ע 701022/98 אירית תמיר נ' עירית צפת, ניתן ביום 2.10.2000; דב"ע תש"ן/3-10 חיים כהן נ' הלר פיסול ותכשיטים בע"מ פד"ע כא 238; ע"א 74/65 רפאל אטיאס נ' עירית חיפה פ"ד יט(2)289).
...
התנהלות זו תואמת את התנהלות הנתבעת גם בעניין אי תשלום זכויות סוציאליות לתובעת כדמי הבראה וחופשה כפי שמחייב החוק ואף לא בהתאם למסקנה אליה הגיעה בעצמה, בשנת 2006 לדבריה, כי יש לשלם זכויות סוציאליות בגין שעות עבודה בפועל, קרי, 4 שעות במשמרת לשיטתה.
משכך, אין בידינו לקבוע כי התקיימו בענייננו נסיבות המצדיקות ביטול פיצויי הלנת פיצויי פיטורים, שכן התובעת הייתה זכאית להתפטר כדין מפוטרת בשל נסיבות שביחסי העבודה, שהרי אין מצופה מהתובעת, מקום בו לא משלמים לה את זכויותיה על פי חוק שתמשיך להשלים עם התנהלות זו, ולכן זכאית הייתה להתפטר כדין מפוטרת.
סוף דבר אשר על כן ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים שהנתבעת תשלם לתובעת הסכומים מטה בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל: א. פיצויי פיטורים בסך 47,110 ₪ ב. שעות נוספות בסך 62,449 ₪ ג. דמי הבראה בסך 3,966 ₪ ד. פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 5,000 ₪ בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,500 ₪, אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן ישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך דיון מהיר בסמכות שופט (דמ"ש) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

  התובעת, אחות מעשית במקצועה, עבדה בנתבעת במשך שנה ושמונה חודשים, עד להתפטרותה, לטענתה בשל הרעת תנאים.
...
בהעדר מחלוקת שהתובעת התפטרה ולא פוטרה, לא קמה לתובעת הזכות לתשלום הודעה מוקדמת מן הנתבעת ואני דוחה את תביעתה לתשלום פיצוי חלף הודעה מוקדמת.
ברם, הלכה פסוקה היא שמקומה של הודעת קיזוז היא בכתב ההגנה, ועליה להיות מועלית בו במפורש ובצורה מכומתת ועל כן אין מקום להידרש לה.   לסיכום הנתבעת תשלם לתובעת הפרשי פיצויי פיטורים בסך 8,185 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 28.4.10 ועד למועד התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 1,770₪, לתשלום בתום 30 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

כך, אחת התובעות (יונסי) הנה אחות מוסמכת ושולם לה שכר ככזו, לאחרת (פוזאלוב) שולם שכר כאחות מעשית והיא תובעת שכר כאחות מוסמכת, ואילו האחרות הן אחיות מעשיות.
יש מי שהתפטרה בלא נימוק, יש מי שהתפטרה בטענה של התפטרות בדין פיטורים בשל הרעת תנאים ויש מי שפוטרה לאחר הליך של שימוע שכלל עו"ד. יש תובעות שכלל אינן זכאיות, בכל מקרה, למענק יובל לנוכח משך תקופת עבודתן (כגון נתק בתקופת העבודה של כשנה).
...
הדמיון ברכיבי התביעה אינו עולה לטעמנו כדי זהות עובדתית ומשפטית משמעותית המצדיקה איחוד התיקים.
לנוכח השוני העובדתי והמשפטי הגענו למסקנה כי אין מקום לאחד הדיון בתיקים.
סוף דבר הבקשה לאיחוד התיקים נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו