מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התפוצצות מיכל דלק של רכב מנועי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חוות דעתו בחלקה נשענת על עובדות שגויות (התובע ישב במושב הנהג, לא היה מפתח ברכב), חלקה מבוסס על השערות שלא נתמכו בראיות (קיומה של סיגריה, שימוש בכמות קטנה של דלק), לא ניתן הסבר הולם להמצאותו של חומר כיבוי אש בתוך הרכב ולעובדה כי הקונסולה וחופת המנוע הוסרו, ולא הוצע הסבר המניח את הדעת לפיצוץ שאירע במיכל הדלק שעל המדרכה.
...
אין בידי לקבל את עמדתה של הנתבעת כי על מנת ליישם את החזקה המרבה, על כל הרכב להתלקח.
על רקע זה אני קובעת כי את הירידה בהיקף עבודתו ובהכנסותיו של התובע יש לייחס לתאונה.
סוף דבר סיכום הפיצויים הוא כדלקמן: א. הפסדי השתכרות לעבר 203,700₪ הפסד כושר השתכרות 508,300 ₪ עזרת הזולת (עבר) 30,000 ₪ עזרת הזולת (עתיד) 25,000 ₪ הוצאות רפואיות ונסיעות (עבר ועתיד) 3,500 ₪ כאב וסבל 68,200 ₪ בניכוי תגמולי מל"ל (623,500 ₪) סה"כ ביניים 215,200 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד (13% ומע"מ) 32,730 ₪ סה"כ 248,000 ₪ [במעוגל] הנתבעת תשלם לתובע סכום של 248,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט (על פי קבלות), לרבות שכרם של העדים (מר אבני, מר כדורי, ומר אלסברי), כשהם צמודים ונושאי ריבית מיום ההוצאה ועד למועד פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

היתלקחות של הרכב ההגדרה הביסיסת של תאונת דרכים בחוק הפלת"ד היא "מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה". החזקה המרבה קובעת, כי "יראו כתאונת דרכים גם מאורע שארע עקב היתפוצצות או היתלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו ע"י גורם שמחוץ לרכב". במקרה דנן, אין מחלוקת כי היתה היתלקחות של דלק שהוערה ע"י התובע 2 לפיית מיכל הדלק של הרכב ואשר ניתז על מנורת הלוגן שהועמדה על ידו בסמוך לרכב, וכי עקב כך נגרמו לשני התובעים כויות בחלקי גופם.
...
מעיון בתיק המשטרה עולה כי לאחר עיון בגרסאות התובעים החליט הממונה לגנוז את התיק מאחר שהראיות אינן מצביעות על תאונת דרכים, ונימק: "שריפה בסמוך לרכב". לפיכך אני קובעת כי על פי מאזן ההסתברויות הרכב עצמו לא התלקח, ועל כן אין מדובר ב"התלקחות של הרכב" כנדרש בחזקה המרבה הנ"ל. זאת ועוד: לפי החזקה המרבה דנן, אין די בכך שהרכב התלקח, אלא נדרש שנזק הגוף נגרם עקב התלקחות הרכב.
לפיכך אני קובעת כי האירוע נשוא התביעה אינו עונה להגדרת תאונת דרכים לפי אף אחת מהחלופות שנטענו.
אני דוחה את התביעה ומחייבת את התובעים, בחלקים שווים, בהוצאות הנתבעת בסך 3,000 ₪ וכן בהחזר שכ"ט המומחים הרפואיים, ששולם על ידי הנתבעת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המשיך ובחן האם ניתן לראות במאורע גם ככזה אשר עונה להגדרת דרכי השמוש של הדרדרות והתהפכות של רכב, פעולות אשר הוכרו בסעיף 1 לחוק כדרכי שימוש ברכב מנועי.
יתרה מזאת, לשיטת המערערת, גם יתר החלופות בגינן מצא בית המשפט קמא כי יש לראות במאורע כתאונת דרכים מבחינת הרכב, אינן מתקיימות בעניינינו: אשר לחזקה המרבה בדבר היתפוצצות והתלקחות של רכב, טוענת המערערת כי המשיבה 2 לא הוכיחה שהשריפה שארעה במסגרת התאונה מקורה בדלק של הרכב, קרי ברכיב חיוני לכושר נסיעתו של הרכב, כנדרש בחוק ובפסיקה.
קביעתו של בית המשפט לפיה השריפה נגרמה מהתלקחות אדי הדלק שנפלטו ממיכל הדלק של הרכב, התבססה על שורה של ממצאים, ובהם הממצא לפיו השריפה פרצה בחלק הקידמי של האוטובוס, "שרכב" באותה העת על הרכב, כאשר מיכל הדלק של האוטובוס מצוי בחלק האחורי; המהירות בה פרצה השריפה ועצמתה שהיוו אינדיקאציה לכך שמקורה בחומר דליק ולא ברכיב אחר כגון פלסטיק; העובדה כי האוטובוס עלה על הרכב ועל-ידי כך מעך את מיכל הדלק, והוביל לדליפה של אדי דלק מתוכו, שבתורם הוצתו בעקבות נפילת עמוד החשמל.
...
מכל מקום, נוכח האמור סבורני שמפסק דין זה ראוי שייצא – שוב וביתר שאת – הקול למחוקק לפעול לשינויו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים בהקשר שנדון מעלה, מבלי לפגוע במטרתו ותכליתו הבסיסית של החוק, קרי, פיצוי לניזוק ללא קביעת אחריות.
אני סבורה כי ניתן להמחיש את צדקת המסקנה שאליה הגיעה חברתי בכל הנוגע לחזקה מרבה זו באמצעות בחינה של עובדות המקרה תוך החלפתה של נסיבה אחת – וליתר דיוק, באמצעות השוואת המקרה כפי שהתרחש למקרה שבו הרכב הפוגע לא היה אוטובוס, אלא משאית או כל כלי רכב אחר, היינו כלי רכב שכלל אינו אמור לנוע באזור מפרץ החנייה של התחנה.
כשלעצמי, אני סבורה כי הגם שזוהי אפשרות הראויה לדיון, כלל ההשלכות הכרוכות בכך לא התבררו בפנינו, ועל כן אני מבקשת שלא לנקוט עמדה באשר לה. כך למשל, החלתו של תיקון כאמור באופן שיאפשר להגיש תביעה אף כנגד אדם שנפגע בתאונה בעצמו (בשל אשם שדבק בו) עלולה לחתור תחת תכליותיו הסוציאליות של החוק שיצר מערכת "סגורה" של פיצוי, אשר אינה מבוססת על צדק אינדיבידואלי, ויש להיזהר מתיקונו באופן שיפר את האיזון הפנימי הקיים בו. ת הוחלט כאמור בפסק דינה של השופטת (בדימ') ע' ארבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ התובעת טוען, כי מדובר בטיפול דרך, ולפיכך מדובר בתאונת דרכים, כי טפול דרך כלול בהגדרה של "שימוש ברכב מנועי", כעולה מהגדרה "תאונת דרכים". ב"כ הנתבעים 3-5 כל אחד ע"פ הנמקתו, הצטרפו להנמקה זו שגם תידלוק של רכב עונה על ההגדרה של טפול דרך, גם כאשר הוא מתוכנן, וגם כאשר יתכן והוא איננו מחייב דוקא תחנת דלק פלונית, שכן הרכב יפסיק את תנועתו בהיעדר דלק.
ההתייחסות לסוגיה זו באה להקדים ולהסביר את ההוראה שהוספה, המתייחסת אך ורק להתפוצצות או היתלקחות הרכב שנגרמו בשל חומר חיוני לכושר נסיעת הרכב, אך אין בכך כדי להשליך על המחלוקת בפניי, שכן אין לנו עניין בדלק שהתפוצץ או גרם להיתלקחות [אליעזר ריבלין תאונת הדרכים – תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים, 298 (מהדורה רביעית, 2011)].
בהמשך למישטרה הגרסה הייתה שהוא שם את אקדח התידלוק במיכל הדלק והלך לתדלק רכב אחר, וברגע שהלך האקדח נפל מהפיה של המיכל ודלק זרם והתובעת נרטבה, כי הדלק יצא בלחץ והאקדח "הישתולל". לדבריו הוא לא עשה משהו בכוונה.
...
כאמור, האמור במקור בהתייחס אך ורק לאירוע הקשור לתדלוק שאיננו קשור לאירוע של התפוצצות או התלקחות, איננו מוביל למסקנה של הכותב.
לכשעצמי אני מקבלת את הראייה של המתדלק כידו הארוכה של הנהג.
החוק הוא פרי פשרה בה היה ויתור על הצורך להוכיח אשם כנגד הגבלות שנקבעו בחוק שהרקע שלו הוא גם סוציאלי בהקשר הרחב, אך על פי ההלכה הפסוקה, אין בכך כדי להרחיב אותו מעבר לאמור בו. סוף דבר העולה מהמקובץ הוא כי התביעה נגד הנתבעים 1-2 נדחית.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

על פי המתואר בכתב האישום,ביום 6.12.12 שפך המשיב חומר דליק על מכסה המנוע של רכב אשר חנה בסמוך לביתו של המתלונן והצית אותו.
הצתה בכלל והצתת רכב בפרט, כדוגמת המקרה דנן, הנן עבירות רכושיות בעלות אוריינטאציה אלימה שכן ייתכן שבנסיבות מסוימות, כדוגמת פצוץ במיכל הדלק, תתבצע טראנספורמציה ועבירת הרכוש תהפוך בין רגע וללא שליטה על כך לעבירת אלימות הטומנת בחובה סיכון רב. אציין כי קיימות מספר עבירות, כדוגמת התפרצות לדירה, אשר בתחילה יש לסווגן כעבירות רכוש אך ייתכן ובמקרים מסוימים הן תיהפכנה לעבירות אלימות.
...
נתון זה המתווסף לעברו הפלילי העשיר (להרחבה בנסיבות כמעט זהות ראה בש"פ מדינת ישראל נ' מייק אלקירנאוי), הערכת המסוכנות הבינונית והתרשמותו הדואלית של שירות המבחן מן המפקחים המוצעים מובילים למסקנה כי אין ביכולתה של החלופה המוצעת לאיין את המסוכנות הנשקפת מן המשיב.
נוכח האמור לעיל, אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו