רוצה לומר, מכתב התביעה בהליך הקודם לא עולה כי סילוקם של המבנים המפרים את הסכם המשבצת וצו למניעת שימושים חורגים מתבקש בשל העובדה שהמבנים גורמים להתעשרות שלא כדין של הנתבע שם.
מה שנטען בכתב התביעה בהליך הקודם הוא שהמבנים מפרים את הסכם המשבצת, מהוים שימוש חורג והפרת חובה חקוקה של סעיפים 145 ו- 204 לחוק התיכנון והבנייה, התשכ"ה – 1965 – וזו העילה לפינויים.
אמנם, התובע בהליך הקודם הזכיר גם כי הנתבע מתעשר שלא כדין ולפיכך חייב בדמי שימוש ראויים, אך לא זו עילת התביעה לסעדים שנתבעו שם.
ברע"א 9807/17 יוסף רפפורט נ' מדינת ישראל - רשות מקרקעי ישראל נקבע:
"הפסיקה הכריעה זה מכבר כי תביעה לסילוק יד ותביעה לדמי שימוש ראויים הנן שתי עילות תביעה נפרדות, ואין מדובר בשני סעדים בגין אותה עילת תביעה. עילת התביעה לסילוק יד, כך על פי הפסיקה, מבוססת על ביטול הרשות שניתנה להתגורר בנכס, ואילו יסודות התביעה לדמי שימוש ראויים נטועים בדיני עשיית עושר ולא במשפט (רע"א 1156/02 חיר נ' לידאי, פ''ד נז(3) 943, 960-959 (2003) (להלן: עניין חיר); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 307-306 (מהדורה 12, 2015)). הינה כי כן, במקרים מסוג זה אין צורך לבקש היתר לפיצול סעדים, אלא לתובע הזכות לתבוע בגין העילות השונות בהליכים נפרדים." (ההדגשות שלי – י.ב.).
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות של הצדדים, בהליך זה ובהליך הקודם, ובסיכומי טענותיהם, על נספחיהם, הגעתי למסקנה כי לא נדרשת כלל רשות לפיצול הסעדים.
סיכומו של דבר, התביעה הקודמת לא נסמכה בפועל על דיני עשיית עושר וכפי שנקבע זה מכבר בפסיקה ענפה שמקצתה אוזכרה על ידי התובעת, בנסיבות כגון דא אין צורך לבקש היתר לפיצול סעדים, אלא לתובעת הזכות לתבוע סעדיה בגין העילות השונות בהליכים נפרדים, כפי שעשתה בפועל.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את טענת הנתבע לפיה התובע נדרש לרשות לפיצול סעדיו בהליך הקודם כדי להגיש תביעתו בהליך זה.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות הבקשה ושכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪.
על הנתבע להודיע בתוך 30 ימים מיום קבלת החלטתי זו, האם בדעתו להגיש חוות דעת שמאית מטעמו.