באשר לגבולות היתערבות בית המשפט בהחלטות אקדמיות, קבעה הפסיקה "כי כל שבא סעיף 33 לחוק החוזים (חלק כללי) לקבוע הוא, שבית המשפט לא יתערב בשקול-דעת מקצועי הקשור למתן ציון, תואר ופרס. אין בהוראה זו כדי להסיר מאופי היחסים בין סטודנט לבין אוניברסיטה את מהותם החוזית, ואין בו כדי לחסום דיון משפטי, במקום שהשאלה הדורשת הכרעה אינה נוגעת לשיקול-דעת מקצועי, כמו במקרה שלפנינו, שבו השאלה הרלוונטית היא, מיהו האורגן המוסמך באוניברסיטה לקבלתן של החלטות אלו או אחרות. אכן, סעיף 33 לחוק החוזים (חלק כללי) אינו אלא ביטוי לרעיון המקובל במשפט המינהלי, כי בית המשפט אינו מיתערב בשקול-דעת מקצועי ואינו מחליף את שיקול הדעת המקצועי של הרשויות המוסמכות בשקול-הדעת שלו. אין בהוראה זו כדי לאפשר לאורגנים אוניברסיטאים לפעול ללא סמכות, ואין בהוראה כדי לאפשר שרירות, הפליה או פגמים אחרים הפוגעים בשקול הדעת של רשות מקצועית מחליטה". {ע"א 838/87, רחל שני נ' אוניברסיטת תל אביב, פד"י מ"ב (2), 380, מפי כב' השופט (כתוארו אז), א. ברק}.
...
משהגעתי לכלל מסקנה שההחלטה על הפסקת לימודיו של המבקש, כמו גם ההחלטות בערעורים וההשגות עליה, נמצאות בליבת החופש האקדמי ונדונו ע"י כל הגורמים המוסמכים ואף מעבר לזאת, אין כל מקום שבית משפט יתערב בהחלטות אלו לגופן ויורה על ביטולן וכפועל יוצא החזרתו של המבקש לספסל הלימודים.
כאמור, והגם שהגעתי לכלל מסקנה שהפסקת הלימודים נעשתה כדין, והגם שלא מצאתי מקום להתערב בתנאי של פניה לועדת ההוראה הרלבנטית ולא למשרד הרישום, וביתר שאת לאור הודאת המשיבה שאין מדובר בהרחקה לצמיתות, חזקה על המשיבה שאם וככל שתיערך פניה לרישום מחדש מצידו של המבקש לחוג כלשהו, אזי בקשתו תשקל בהתאם, על יסוד כל הנתונים המצויים בפניה; בין היתר ילקח בחשבון משך הזמן שחלף ממועד סיום הלימודים (כשש שנים) ומועד הלימודים עצמם (כשמונה שנים); מן הסתם יש לשקול האם יתכן שחל שינוי במצבו הרפואי של המבקש, אז והיום.
סוף דבר
לא מצאתי מקום להורות על ביטול ההחלטות שניתנו בעניינו של המבקש, ויש לפעול על פי האמור בהחלטה לסיום הלימודים.