מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התערבות ביהמ"ש במינוי תפקידים

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת, כאשר לנוכח הצורך לבדוק הטענה לעשרות הפרות, צפוי הליך ארוך ומורכב שיהיה כרוך במינוי בעל תפקיד לצורך בדיקת דיות הראיות המנהליות לגבי כל הפרה והפרה.
בשונה מעניין ביג סייל, כאן היתנהל הליך קודם בין הצדדים, אשר בסופו ביהמ"ש כאן קבע שהחלטת הממונה לנקוט כאן הליך מינהלי חורגת באופן בלתי סביר ממיתחם הסבירות ומחייבת את היתערבות ביהמ"ש. ביהמ"ש מנה הסיבות שלהלן לקביעתו: החלטת הממונה מהוה פגיעה בלתי מידתית בזכות המערערת ובעלי תפקידים במערערת, חוסר הסבירות במתן פטור מאחריות פלילית והיעדר הרתעה בשים לב שהמערערת מרוקנת מנכסים.
...
ביהמ"ש העליון קבע בעניין מרעב כי הפרה של הוראה להפקיד ערובה להוצאות מכוח סעיף 353 א לחוק החברות, המורה למערערת להפקיד ערובה למקרה שתחויב בהוצאות הצד השני שכנגד, לרבות הוראה כאמור שניתנה במסגרת ערעור מס, מקנה לבימ"ש סמכות להורות על מחיקת ההליך, ככל שיגיע למסקנה כי זוהי התוצאה הראויה בנסיבות העניין.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ג) החלטת בית משפט קמא עליה מתבקשת רשות העירעור היא החלטה דיונית ולא מצאתי כי המקרה דנא נימנה על החריגים המצדיקים היתערבות בהחלטת בימ"ש קמא.
לצורך בחינת השאלה האם החלטת הרשות חורגת ממיתחם הסבירות, בימ"ש קמא מצא לנכון להשתמש בכלי של מינוי חוקר העומד לרשות בימ"ש לפי תקנה 123 לתקסד"א. מינוי לצורך עריכת חקירה הוא מהלך אפשרי המעוגן בתקנות, וזאת בנסיבות המצדיקות לדעת הערכאה הדיונית מינוי שכזה, שתפקידו לסייע לבימ"ש להגיע להכרעה נכונה בעיניין שמצריך עריכת חקירה.
...
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עדי הדר) מיום 21.8.18 בעש"א 19201-03-19, שעניינה מינוי חוקר בהתאם לתקנה 123 לתקסד"א. המשיבה (להלן גם: "פלאפון") הגישה ערעור לבימ"ש השלום לפי סעיף 22כ לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א - 1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן") על החלטת המבקשת (להלן גם: "הרשות") להטיל עליה עיצום כספי בסך 2,840,400 ₪, בטענה כי בשנים 2015 - 2016 פלאפון הציעה ציוד קצה ללא עלות ללקוחותיה (טאבלטים, מחשבים ניידים ועוד) כאשר בסופו של דבר נגבה עבורם תשלום.
לפיכך, בימ"ש הגיע למסקנה "שבנסיבות חריגות אלה ולנוכח החובה המוטלת עליו כי יבצע איזון בין ציפיות הצדדים להקדשת זמן שיפוטי בלתי מוגבל לדיון בעניינם לבין מגבלת הזמן השיפוטי שעומדת לרשות כל בעלי הדין, אין מנוס ממינוי חוקר לפי תקנה 123 שמשימתו תהיה הכנת דו"ח שיכלול התייחסות פרטנית לגבי כל הפרה והפרה מתוך 76 ההפרות לגבי שלוש הסוגיות שנזכרו, דהיינו, לציין לגבי כל עיצום ועיצום מהי התשתית הראייתית שהונחה ומה הן תשובות הרשות לליקויים בחקירה לגבי כל הפרה, האם בהפרה מסוימת עולה הסוגיה של החלת החוק בסמוך לכניסתו לתוקף והאם אותה הפרה הוטלה בכפל וביחס לאיזה הפרה אחרת ומה הן תשובות הרשות לטענות אלה". (סעיף 24 להחלטה).
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) השגות בעלי דין על החלטות ביניים של הערכאה הדיונית, יידונו, ככלל , במסגרת ערעור על פסק הדין וזאת למעט מקרים נדירים שבהם מבקש רשות הערעור מראה כי דחיית הדיון בהשגה על ההחלטה לשלב הערעור על פסק הדין, עלול להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים, עלול לגרום לנזק של ממש או עלול להביא לקיומו של הליך מיותר או שגוי.
לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

נטען כי שאלות אלה כבר הוכרעו ואין מקום לידון בהן פעם נוספת במסגרת ערעור זה. המומחה מטעם בימ"ש פעל בהתאם למינוי שקבל ובהתאם להגדרת תפקידו ואף בחן את טענות המערער ביחס לשיפוצים והתייחס לכך בעדותו.
נטען כי יש למנות מומחה לבחינת הליקויים שנוצרו כתוצאה מהשיפוצים שערכו המשיבים ולברר טענות המערער בנוגע לעניין זה. דיון והכרעה: לאחר שבחנו את טענות הצדדים בכתב, בהתאם לסמכותנו מכוח תקנה 146(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות"), הננו מאשרים את פסק הדין של בית משפט קמא ודוחים את העירעור כנגד פסק הדין, שכן לא מצאנו כי בפסק הדין של בימ"ש קמא נפל פגם המצדיק היתערבות.
...
לא מצאנו כי לא ניתן לו יומו בבימ"ש כנטען על ידו.
על כן, בסיכומו של דבר, לא מצאנו כי נפל בפסק הדין פגם המצדיק התערבות והערעור נדחה.
בשים לב למכלול הנסיבות, ההוצאות שנפסקו בבית משפט קמא והעובדה שהמערער תיקן את כל שנדרש, אנו מורים כי בהליך שבפנינו יישא כל צד בהוצאותיו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כך גם אינני מיתעלם מההלכה הפסוקה לפיה ביהמ"ש יתערב בשיקולי הועדה רק במקרים של חריגה מסמכות או פגיעה מהותית בזכות העותר אך במקרה זה טוען העותר שהועדה חרגה מסמכותה כאשר המליצה על מינוי המשיבה 4 למרות שלא עברה קורס קצינים ייעודי, לא התחשבה ביתרון שיש לו כמפקד אגף והתחשבה בנתונים לא רלוואנטיים לנוהל.
לאור האמור לעיל, ועל מנת לקצר את משך זמן איוש התפקיד נושא העתירה, אני מורה למשיבים למסור לעיון העותר את הנתונים שהוצגו בפני ועדת השיבוצים לגביו ולגבי המשיבה 4, את פרוטוקול הדיון והמלצות הועדה לגביהם באם יחליט משיב 2 לא למנות את העותר לתפקיד נושא העתירה ובאם יודיע העותר שהוא מתכוון לעתור כנגד ההחלטה, על מנת שיהיו בפניו ובפני ביהמ"ש שידון בעתירה כל הנתונים הרלוואנטיים להחלטתו.
...
לאור האמור לעיל, ועל מנת לקצר את משך זמן איוש התפקיד נושא העתירה, אני מורה למשיבים למסור לעיון העותר את הנתונים שהוצגו בפני ועדת השיבוצים לגביו ולגבי המשיבה 4, את פרוטוקול הדיון והמלצות הוועדה לגביהם באם יחליט משיב 2 לא למנות את העותר לתפקיד נושא העתירה ובאם יודיע העותר שהוא מתכוון לעתור כנגד ההחלטה, על מנת שיהיו בפניו ובפני ביהמ"ש שידון בעתירה כל הנתונים הרלוונטיים להחלטתו.
בכפוף לאמור לעיל אני דוחה את העתירה ואת הבקשה לצו ביניים.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2003 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהסכם נוסף ומפורט יותר שנחתם בין הצדדים באותו יום (נספח ד' לתובענה) נקבע כי המשיב 3 יכהן כסגן ראש עיר בשכר "לא פחות מ-28 החודשים הראשונים" של הקדנציה ואילו העותר ימונה לתפקיד תחתיו לתקופה של 28 החודשים שלאחר מכן.
ממועד זה קמה, איפוא, לעותר "עילת תביעה" כלפי כל המשיבים, שכן יש באי התפטרותו של המשיב 3 במועד הנ"ל, כפי שנקבע, ואי מינויו לסגן ראש עיר במקומו, משום הפרת הסכם הרוטאציה, תוך כדי קבלת החלטות פגומות מבחינה מנהלית המצדיקות את התערבותו של בימ"ש זה. כך, מכל מקום, לטענת העותר.
...
עינינו רואות, איפוא, כי מכל נקודת מבט ממנה בוחנים את סוגיית השיהוי ומכל נקודת זמן ממנה נמנית תקופת השיהוי, מגיעים למסקנה כי העותר השתהה יתר על המידה בהגשת העתירה מעבר לתקופה המותרת בחוק.
סוף דבר: השיהוי במקרה שלפני משמעותי ומצדיק, ולו מטעם זה, את דחיית העתירה.
עתירת העותר נגד המשיבים נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו