טענות הצדדים
לטענת המערער שגה בית הדין כשדחה את טענתו המקדמית לניגוד עניינים בו נגוע התובע המשמעתי, עו"ד חיימסון, אשר שימש יועץ משפטי של המועצה האזורית בהליך ההשעייה, וגם התובע שקבל את קובלנת ראש המועצה והגיש תביעה לבית הדין המשמעתי.
הבדל זה משמעותי, שכן נפסק כי בכובעו כיועץ משפטי של ראש הרשות, עורך הדין אינו נוקט עמדה, אלא רק מציג באופן אובייקטיבי לראש המועצה את ההיבטים והשיקולים השונים, וראש המועצה הוא זה שמחליט אם להשעות או לא. לעומת זאת, בכובעו של עוה"ד כתובע משמעתי, שמחליט האם להגיש את כתב האישום המשמעתי, עליו להעריך ולנקוט עמדה לגופו של עניין.
ראו: י. זמיר, ניגוד עניינים בשירות הצבורי, ניגוד עניינים במרחב הצבורי, עמ' 339-338, טנה שפניץ, ניגוד עניינים במיגזר הצבורי למעשה ולהלכה (2013) 547-546, וכן נפסק ב - רע"א (י-ם) 31603-11-10 מדינת ישראל - הועדה להטלת עיצום כספי שבמשרד האוצר נ' אל-עד המרות בע"מ (לא פורסם, מיום 21.8.2011) סע' 22 לפסה"ד:
"תוצאות קיומו של ניגוד עניינים אינן חד-משמעיות, וההכרעה בהן תלויה במהותו של הניגוד ובמידת עוצמתו. ניגוד עניינים עשוי לשמש עילה לביטול החלטה שנתקבלה מתוך ניגוד עניינים, או לחייב איש ציבור להמנע מלטפל במקרה או בסוג מקרים מסוים שיש לו לגביהם ניגוד עניינים אישי או מוסדי. הכלל הוא כי יש לפעול לנטרול ניגוד העניינים בדרך יעילה ומידתית, שתסיר את הפגם, בלא להפעיל אמצעים דראסטיים שלא לצורך, העלולים לפגוע במערך הצבורי (בג"צ 595/89 שמעון נ' הממונה על מחוז הדרום במשרד הפנים, פ"ד מד(1) 409, ע' 418-419 (1990); עניין עריית חולון, פסקה 55; זמיר, ע' 587)".
בעניינינו היתקיים צבר נסיבות אשר מוביל למסקנה כי גם אילו היה קיים כאן ניגוד עניינים, הרי שמהותו ועוצמתו אינם מצדיקים את ביטול כל ההליך המשמעתי בביה"ד. מהותו של הניגוד נובע מתפקידו הפורמאלי והלגיטימי של עו"ד חיימסון הן כיועץ משפטי של ראש הרשות והן כתובע משמעתי.
לא מצאתי הצדקה להתערב במסקנתו המפורטת והמנומקת של בית הדין, שהתבסס גם על עמדת המשפט העברי, כפי שאכן מתבקש שעה שמדובר ברב מועצה.
...
לפיכך אינני מקבלת את החלוקה המלאכותית אותה מנסה לעשות המערער בין עובד המועצה שביצע עבירה במסגרת עבודתו במועצה, לבין מי שביצע את העבירה בחייו הפרטיים, כאשר הפעילות הפרטית לכאורה שזורה וכרוכה במעמד ובתפקיד הציבורי.
מאותם הטעמים שפירטתי לעיל, גם אין מקום להיעתר לסעד החלופי שביקש העותר, כי יתאפשר לו להמשיך ולכהן בתפקיד מנהל מחלקת שירותי הדת במועצה.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, במצטבר, אני דוחה את הערעור.