בתחום האורתופדי, הוועדה הרפואית של המל"ל מיום 29.8.19 קבעה כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור 20%, בשל נזק למיניסקוס עם נעילות, לפי סע' 48 (2) (ז) II לתקנות המל"ל. ביום 19.11.19 החליטה הוועדה הרפואית להגדיל את נכותו הרפואית, בעקבות קבלת המלצתה של וועדת הרשות והפעלת תקנה 15, כך שנכותו נקבעה ל- 30% נכות צמיתה.
עוד נטען כי כל החומר הרפואי שצורף, לרבות תוצאות בדיקת MRI ברך, עמדו בפני הוועדה הרפואית ובהתאם להם קבעה הוועדה (ביום 22.8.19) כי ישנו קשר סיבתי בין מנגנון החבלה בתאונה (היתנגשות רכב בתובע כהולך רגל, אשר גרמה לכך שהתובע עף באויר ונחבט בעוצמה בכביש) לבין הפגיעה בברך, זאת לאחר שהתקיימה בדיקה מקיפה ויסודית לתובע כמפורט בפרוטוקול הוועדה.
בתחום הפסיכיאטרי
איני מוצא לקבל את טענת הנתבעת כי הועדה לעררים (מיום 12.8.20) היתעלמה מעברו "העשיר" של התובע בתחום הנפשי וייתכן שכלל לא הייתה מודעת אליו, שכן עיון בנספח 1 – "מסמכים שעמדו בפני הועדה" (עמ' 8 לפרוטוקול הועדה לעררים) מעלה כי ההיסטוריה הרפואית/נפשית של התובע לא הוסתרה מפני הועדה, אלא ההיפך, עמדה בפני הועדה, זאת נוסף לחוות הדעת הקודמת שניתנה במסגרת הועדה מדרג ראשון אשר בה מפורטת ההיסטוריה הנפשית של התובע, אשר כוללת רקע של הפרעת קשב ורכוז (ADHD), שימוש בסמים, הפרעות היתנהגות ומעצר.
...
תשובת התובע לבקשה
לטענת התובע, יש לדחות את בקשת הנתבעת להביא ראיות לסתור, בשני התחומים.
איני מקבל את טענת הנתבעת לכך, שלא נצפתה נעילה של הברך ולפיכך יש לקבוע כי הועדה שגתה בקביעת נכות שלא בהתאם לסעיף המתאים.
לפיכך גם טענה זו נדחית.
סיכום
הבקשה להתיר לנתבעת להביא ראיות לסתור בשני התחומים (אורתופדי ופסיכיאטרי) נדחית.