(6) 3.3.2013 - סיכום של א' ביין, פסיכותרפיסט ומטפל זוגי בת.ל.מ. – רשת ארצית לטפול פסיכולוגי, ייעוץ איבחון והכשרה: "במפגשים עמו התרשמתי מכנותו והאותנטיות של דבריו לגבי הסבל שחוה".
(7) 13.3.2013 - סיכום של הפסיכיאטר ד"ר בוניאק: "במשך שנים רבות היתמודד עם תסמיני חרדה קשים האופייניים לתיסמונת Chronic PTSD. כעת חווה העמקת המשבר עם סימני דכאון ושחיקה וזאת בנוסף לתחלואה גופנית: Tinnitus, Chronic Paine Syndrome – LBP עם כבדות שמיעה. הנו חסר כל מוטיבציה להמשיך בשירות".
(8) 19.3.2013 - החלטת ועדה רפואית בשב"ס: "הסוהר אינו כשיר לתפקד בשב"ס". בפרוטוקול ישיבת הועדה נכתב:
"מאז שלפני 14 שנים הותקף ונחטף על ידי אסיר סובל ע' מסימנים מובהקים של PTSD שהתבטאו בחרדות פחדים חזרות ושחזורים של אותו ארוע טראומטי שעבר בעבודה, הוא סובל מהפרעות שינה ונמנע מאירועים עם משתתפים מרובים ורעש. כל השנים האלה הוא במעקב על ידי פסיכיאטרים ומקבל טפול תרופתי ופסיכולוגי תומך מתמיד. בנוסף לכך סובל הסוהר ב-8-7 שנים אחרונות מכאבי גב תחתון ... כמו כן התחיל לפני כשנתיים לסבול מכאבים בברך ימין ... בתקופה האחרונה חלה הדרדרות במצבו הנפשי והכללי ".
(9) 15.7.2014 - סיכום איבחון נוירו-פסיכולוגי - פסיכו-דיאגנוסטי של היחידה הנוירופסיכולוגית לטפול ושקום (ההדגשות הוספו - א"ג):
"בבדיקת התקפות של הממצאים בתחום הנפשי, נמצאה באופן עיקבי בכל השאלונים מגמה של העצמה בתאור הסימפטומים הרגשיים ... עם זאת, נראה כי התוצאות משקפות במידה מסוימת את היותו של ע' נתון בסבל ובמצוקה רגשית מתמשכת וחמורה (אשר האטיולוגיה שלה אינה בהכרח רק ארועי התקיפה, ואפשר שמדובר גם בתרומתם של מרכיבי אישיות מוקדמים), והנה חלק ממאפייני הפתולוגיה, שנותרה ללא מענה טפולי מיטיב דיו. ... ההתרשמות הקלינית במהלך האיבחון והמידע האנמנסטי שנאסף בשיחה ומהמסמכים מעלות שבעקבות הארוע חל שינוי במאפייני תיפקודו של ע' ובמצבו הנפשי. להערכתנו, ייתכן שניתן להסביר את עוצמת הפגיעה והתגובה הנפשית לארוע על רקע קווים אישיותיים לא בשלים (שלא באו לידי ביטוי שלילי תיפקודי קודם לארוע). ייתכן שארוע התקיפה על כל מרכיביו הגופניים והרגשיים גרם ל'שבר' שבא לידי ביטוי בחוסר היסתגלות, בתחושת נבגדות קשה, הסתגרות פאסיבית ונסיגה חברתית ותפקודית. לאור העובדה שמבחן ה-2-MMPI אינו תקף ומעלה שאלה אפשרית של התחלות, לא ניתן לבסס עליו השערה כלשהיא או לגבש איבחנה העשויה להתאים לתמונה הקלינית שהציג הנבדק. יחד עם זאת, ההתרשמות הקלינית שעולה מצביעה על תגובה פוסט-טראומתית וכוללת את כל הקריטריונים הנדרשים לאבחנה. אבחנות עפ"י ה-ICD-10: לא ניתן לקבוע איבחנה בשל תקפות נמוכה של הממצאים (כמפורט לעיל). יחד עם זאת, ניתן להתרשם בהסתייגות (אך ללא תמיכה ברת תוקף מתוך הטסטים) כי הנבדק סובל מהפרעה פוסט טראומתית שלא מניתן להעריך את חומרתה".
חוות דעת קריינין (מטעם המערער)
פרופ' קריינין, המומחה מטעם המערער, כתב בחוות דעתו כי עד לארוע ביום 18.1.1999 המערער ניהל אורח חיים רגיל ולא פנה לעזרה פסיכיאטרית.
עם זאת, אין להיתעלם מכך כי "הרווח המישני זה חלק מההפרעה", כדברי מומחה המערער בחקירתו בפנינו, וכי בעידן המידע כיום תסמיני PTSD על-פי DSM-5 ו-ICD-10 גלויים לכל.
...
העובדה שבמשך למעלה מעשור לאחר שהתרחש האירוע מיום 18.1.1999 (שקיומו הוכח, ושמתקיים לגביו קריטריון A שב-DSM-5) לא נרשמה פנייה לטיפול רפואי נפשי, והיעדרן של ראיות חיצוניות ואובייקטיביות בנוגע לתסמיני מחלת PTSD, אשר, לטענת המערער, התקיימו מאז האירוע ועד היום, מובילים למסקנה כי לא עלה בידי המערער להוכיח שהוא לוקה במחלה זו. אנו מעדיפים, איפוא, את מסקנתו של מומחה המשיב, הסבור כי המערער אינו לוקה ב-PTSD כי אם בהפרעה נפשית אחרת שאינה קשורה לשירות, על פני מסקנתו של מומחה המערער.
התוצאה
לאור מסקנתנו בפסקה הקודמת, אנו סבורים כי לא נפל דופי בהחלטת המשיב מושא ערעור זה, אשר דחה את בקשת המערער להכרה בנכותו הנפשית וקבע כי לא הוכח שהוא סובל מ-PTSD.
לפיכך, אנו דוחים את הערעור ומחייבים את המערער לשלם למשיב שכר טרחת עורך דין בסך כולל של 7,000 ₪.