מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התעללות והתאכזרות לבעל חיים: מחלוקת על פרטי האירוע

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

נסיבות סיום העבודה לא היתה מחלוקת כי ביום 20.2.19, הגיעו שני מטופלים למרפאה (חיים וזקלין) כאשר התובעת ביקשה להכניס לטפול הרופא את זקלין לפני חיים, חיים התרעם על כך והלין בפני הנתבע והנתבע העיר לתובעת.
הצדדים חלוקים על פרטי הארוע.
התובעת טוענת כי התבוע הפר את חובתו לדאוג לסביבת עבודה רגועה תוך שמירה על כבודה כאדם וכעובדת ובגין כך זכאית היא לפצוי הכולל גם עוגמת נפש העומד על סך של 15,000 ₪ לטענת הנתבע, לא זו בלבד שהתובעת אינה מפרטת בתצהירה את מהות ההתעמרות הנטענת על ידה אלא שמהעדויות ניתן ללמוד שהנתבע הוא זה שסבל מהתנהגותה המבזה של התובעת והתובעת לא הציגה כל ראיה התומכת בדבריה באשר להתנהגותו של הנתבע באירועים שונים.
כלומר, לא הובטח לפי מה שקראת כעת? הובטח לי. אמרת קודם שקבלת את הטופס והוא הוסף משהו למטה? לא ראיתי את הרשום למטה לאחר שחתמתי הוא הוסיף את זה. על העלאת השכר דיברנו בעל פה. על סמך זה האמנתי.
...
משכך, התביעה ברכיב זה, נדחית.
משלא הגיש הנתבע תביעה שכנגד להשבת תשלום זה, לא ניתן להורות על כך ודין טענתו להידחות.
אחרית דבר לאור כל האמור, התביעה על כל רכיביה - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

זו סקרה באריכות את השתלשלות העניינים, עיינה בכל המסמכים שהוגשו לה, לרבות תצהירים ומסמך הווטרינר שצורף לבקשה וקבעה כי: "...לאור המחלוקת העובדתית, המצאו של הכלב אצל עמותה ולא במסגרת מתקן מוגן והזמן שחלף מיום האירוע (לא בדקתי את הכלב פיזית וממילא לאור חלוף הזמן לא ניתן יהיה להגיע למסקנה כלשהן מבדיקתו) – אין באפשרותי לקבוע באופן נחרץ את מידת הפגיעה בכלב ולפיכך לא מצאתי לעשות שימוש בסמכותי לפי סעיף 10(א) לחוק". צא ולמד, הגופים המוסמכים על פי חוק לא מצאו לנכון לעשות שימוש בסמכות תפיסת הכלב.
בנגוד לאדם פרטי, כל מה שלא הותר לרשות השלטונית בחוק אסור לה לבצע (דפנה ברק-ארז משפט מנהלי 97-98 (2010)), והרשות השופטת בכלל זה. סמכות טבועה היא סמכות הנתונה לבית המשפט גם בהעדר הסמיכה בחוק.
בסעיף 2(א) לחוק נקבע כי "לא יענה אדם בעל חיים, לא יתאכזר אליו ולא יתעלל בו בדרך כלשהיא". בפסק הדין המנחה בהקשר זה, בענין חמת גדר, נקבע כי היתעללות בבעל-חיים יכולה שתהא היתעללות פיזית ויכולה שתהא היתעללות נפשית.
...
אין בהחלטה זו, המתבססת על נסיבותיו הספציפיות של העניין שבפניי, כמו גם על לשונו של סעיף 17א(א) לחוק אל מול יתר סעיפי החוק ובמיוחד סעיף 10 לחוק, כדי לגרוע מכך כהוא זה. סיכומו של דבר: סיכויי התביעה נמוכים.
אשר על כן, הבקשה נדחית, בתנאים להלן: המבקשת תפעל להשבת הכלב למשיב עד ליום 4.2.19 שעה 16:00.
המבקשת תשלם למשיב הוצאות הבקשה בסך 8,000 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים חלוקים ביניהם לגבי פרטי ההתרחשות כמו גם לגבי קבילותן ומשקלן של ראיות מסוימות, וכנגזרת מכך גם בשאלה אם הנאשם עבר את העבירה המיוחסת לו. אין מחלוקת על כך שביום 13.8.2016 יצא הנאשם רכוב על קטנועו מביתו שבשכונת יד אליהו לכיוון חוף ימה של תל אביב הנמצא במרחק של כ-3 ק"מ. על הקטנוע הרכיב חבר בשם דוד ועל רצפתו הניח צידנית.
הסניגורית הגישה ראיות שונות ובהן מפה של מסלול נסיעתו של הנאשם בקטנוע, דו"ח האירועים של המישטרה, נהלים שונים הנוגעים לטפול בבעלי חיים על ידי הרשויות (אחד של משרד החקלאות ואחד של המישטרה) וכן כתב אישום ותעוד וידאו של מקרה של גרירת כלב באמצעות מכונית.
עם זאת, אין מחלוקת שהמשפט הישראלי אינו רואה בבעלי החיים משום חפץ שבעליו יכול לעשות בו כרצונו.
כמו כן, העובדה שהסניגורית מצביעה על כך שכתבי אישום בגין היתעללות בבעלי חיים מוגשים בדרך כלל בגין מעשים סדיסטיים מובהקים, אינה מקימה לנאשם הגנה מן הצדק או מלמדת כי לא היה מקום להגיש נגדו כתב אישום או שהיה צריך להסתפק בנקיטת צעדים מינהליים נגדו מכוח עיקרון שיוריות המשפט הפלילי.
...
אינני מקבל את העדויות על כך שהנאשם נהג במקטע הדרך האחרון במהירות של 30-40 קמ"ש, שכן הן נסמכות על הערכה של הולכי רגל בלבד, ואני אף סבור שבמצבו של פדרו-בנצי בקטע האחרון של הדרך, נהיגה במהירות ייתכן שהייתה מובילה לגרירתו על גחונו.
עם זאת, אני סבור כי את טענותיו בעניין זה היה הנאשם יכול להעלות במסגרת הליכים אזרחיים שהיה נוקט בהם, אך בוודאי אין בכך שהכלב נלקח ממנו שלא לפי הוראות החוק, אחרי שהתאכזר אליו, כדי לשחרר אותו מנשיאה באחריות פלילית למעשיו.
לאור כל האמור לעיל, אני מרשיע את הנאשם בביצוע עבירה של התעללות בבעל חיים לפי סעיף 2 לחוק צער בעליי חיים (הגנה על בעלי חיים), תשנ"ד-1994.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות שאינן שנויות במחלוקת התובעת, ד"ר הילה מיקולשיק (להלן: "התובעת"), הנה "וטרינארית רשותית" של מועצה מקומית קריית ארבע ושל מועצה מקומית מיתר (הקף המשרה של התובעת בקרית ארבע הנו 34% משרה, ובמיתר 40%).
פירסום ראשון – פוסט שפירסמה עמותת פרידום בדף הפייסבוק שלה מיום 26.01.18: "כמה פשוט ובסיסי. מחסה מהקור. קצת חימום. מה מבקשים??? התנאים בהסגר קרית ארבע מהגרועים שיש. הכלב האומלל בתמונה נפטר אתמול בלילה אחרי שהווטרינרית שמנהלת את ההסגר סירבה לתחנונים הרבים של פעילים שבקשו להוציא אותו לקבלת טפול רפואי ומתן תנאים הולמים XXXX מת בייסורים. לבד. בקור. בכאבים. סבל. מיותר. מדינת ישראל 2018. מי שמוכן לתרום מלונות, שמיכות, מנורות חימום נא ליצור קשר כאן או במסר פרטי. כמו הכלב האומלל הזה יש עוד הרבה שברגעים אלה ממש רועדים מקור. ולכל מי שרוצה לתרום מנורת חימום, ניתן להיתקשר ל"רם ציוד לבעלי חיים" 09-8612875 ולומר שזו תרומה לפרידום ולעדכן אותנו בפרטי על התרומה על מנת שנוכל לעקוב.
הנתבעים חיפשו דרך להוציא את הכלב בובי ומשלא קיבלו אישור מהתובעת מסיבות אובייקטיביות, החלה מסכת היתעללות בתובעת ברשתות החברתיות והכפשתה בפני גורמים מקצועיים.
..התובעת טענה שהכלב היה במצב מצוין עד ליום שבו הוא נפטר ופתאום נפטר מארוע מוחי, אז איך אנחנו כפעילי בעלי חיים ידענו לפניה שהכלב במצב מסכן חיים, בדיוק מה שקרה בסוף.
...
אני דוחה את טענות התובעת כאילו עמותת תנו לחיות לחיות, פעלה לשבש הליכי משפט, והחלו להגיש תלונות סדרתיות נגד התובעת ונגד הסגר קריית ארבע בעקבות הגשת התביעות.
מה נובע מכל האמור לעיל מכל האמור לעיל עולה כי עמותת פרידום הוכיחה הגנת אמת דיברתי וכן הוכיחה הגנת הבעת דעה על אדם בתפקיד ציבורי, כך באשר לדברים העיקריים המצויים בפוסטים שנכתבו על ידם.
לסיכום הנתבעת גב' נהורי, תשלם לתובעת סך של 20,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, ציינה כי בנסיבות המקרה ניתן ללמוד כי הכלבים ניצלו היזדמנות בה דלת החצר לא נטרקה וחמקו מהשטח הפרטי למשך פרק זמן קצר.
אין מחלוקת כי הכלבים לא נשכו את הנאשמת, לא תקפו אותה ואף לא נגעו בה (ת/1 ש- 144-145) אלא נבחו ורצו לעברה.
ב"כ המאשימה צדקה בדבריה: "תמונה אחת שווה אלף מילים". עיון בסירטון המתעד את הארוע, אינו מותיר כל מקום לספק כי מעשי הנאשמת עולים בגדר היתאכזרות לבעל חיים והיתעללות בו. עבור הקורא, ממנו נבצר מלצפות בסירטון, אפרט פעם נוספת: איסוף האבנים הגדולות; הגעה לפתח השביל ועמידה במקום; הנפת יד יציבה בעת שהכלבים רצים לעברה; המתנה עד להגעת הכלב בסמוך אליה; זריקת האבן בראשו של הכלב תוך כיפוף ברכיים; זריקת אבן נוספת לעבר הכלב הנוסף.
...
זאת ועוד: הנסיון המוצלח של הנאשמת במפגש הראשון, כאשר לא הותקפה ואף הצליחה להניס את הכלבים בצעקות בלבד, מוסיף ומבסס מסקנה זו. ניתוח הראיות הביא לדחיית הטענה בדבר סכנה לנאשמת.
במקרה הנדון לא הוגשה כל בקשה לקבלת מידע וממילא – לא הוצגו כל מידע או ראיה בסוגיה זו. לפיכך, טענת ההגנה מן הצדק נדחית.
לאור כל האמור לעיל, אני מוצא את הנאשמת אשמה ומרשיעהּ בעבירת התעללות בבעל חיים והתאכזרות לו. ניתנה היום, כ"ג חשוון תשפ"ג, 17 נובמבר 2022, במעמד הצדדים 1 מתוך 19 image2.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו