מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנכלות תעסוקתית בעובדת בהריון

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לחילופין עותרת התובעת לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, העסקה תוך אפלייתה בהיותה אשה, פיצוי בגין עוגמת נפש בעבור היתנכלות תעסוקתית על רקע מיגדרי וכן פיצוי בגין הפסדי השכר שנגרמו לה. התובעת העמידה את תביעתה על סך כולל של 565,946 ₪.
על פי הראיות שהובאו בפנינו, משקבע הרופא התעסוקתי כי התובעת אינה יכולה לשמש בתפקיד צוות החרום בעת הריונה (עמ' 34 שורות 19-20 לפרוטוקול), משגב' קסלר הממונה על קידום מעמד אשה ליוותה את התהליך ואף היתה בקשר עם נציבת שיויון ההזדמנויות בעבודה בסוגיה זו (נספחים 11-15 לכתב התביעה) ומשהתובעת כלל לא מחתה על שיבוץ זה בזמן אמת ולא טענה כנגדו.
...
בהמשך לכך, ביום 25.1.16, כתבה הגב' קסלר חוות דעת שהופנתה להנהלת החברה ולפיה היא סבורה שיש לבחון את טענות התובעת פעם נוספת לעומקן: "... בהמשך לטענותיה של עינב נהון כי היא מופלית ובהמשך להיבטים המגדריים במכתבו של מאיר גרינפלד [שלא להמליץ על מעבר לקביעות בעניינה של התובעת - י.א.ש] ובהינתן כי עינב האישה הראשונה והיחידה בצוות חירום כאמור, אני סבורה כי בבסיס ההחלטה שלא ליתן לעינב קביעות מתעורר חשש לאפליה על רקע מגדרי, כזה המצריך לכל הפחות בדיקה נוספת.
משדחינו את טענות התובעת לאפליה על רקע מגדרי, וקבענו כי היחס שקיבלה לא היה מפלה, לא מצאנו לקבל את טענותיה להתנכלות תעסוקתית על רקע מגדרי ואישי, המבוססות על אותם האירועים ממש.
משקבענו כי שקילת המשך עבודתו של עובד עובר למועדי מתן קביעות בעבודה, ראויה ומתבקשת ומשמצאנו כי סיום העסקתה של התובעת נעשה כדין ומשיקולים ענייניים, לא מצאנו מקום להתערב בהחלטת החברה ודין התביעה להשבה לעבודה, לרבות הסעדים הכספיים הנגזרים מטענות התובעת - להידחות.
אחרית דבר על יסוד כל האמור - התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" הנשיאה (בדימוס) פרוז'ינין בעיניין סע"ש (י-ם) 38335-03-14 מנחם נפתלי – משרד ראש הממשלה ואח', מיום 10.2.16, התייחסה למאפייניה של העסקה פוגענית: "...לא כל היתנהלות של המעסיק שממנה נפגע העובד מהוה "היתנכלות תעסוקתית". יחסי עבודה מעצם טיבם כרוכים בעימותים ובחיכוכים בין העובד לבין המעסיק ובין העובד לבין עמיתים לעבודה.
טענה להיתנכלות על רקע בקשת התובעת לעבור לעבוד באיזור הצפון טענה נוספת לתובעת, כי פנתה לנתבעת ביום 6.1.2013, כשהיא בחודש הרביעי להריונה, להיתחשב בהריון ולעבור לעבוד באיזור הצפון הקרוב לבית הוריה בכרמיאל, שם התגוררה, בשל הקושי הכרוך בנסיעות הארוכות מכרמיאל לתל אביב.
...
בסופו של יום, השאלה אם התרחשה או לא התרחשה התנכלות כלפי העובד במקום העבודה היא שאלה עובדתית, שעל הערכאה הדיונית להכריע בה, על יסוד התרשמותה ממכלול הראיות והעדויות לפניה.
אנו דוחים את טענת התובעת, כי אולצה להתפטר מעבודתה על רקע התנכלות כלפיה.
סוף דבר לאור כל האמור, התביעה נדחית.
בשים לב להליכים בתיק ולתוצאות פסק הדין ומתוך התחשבות בתובעת, אנו קובעים כי התובעת תישא בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת, גב' גפנית מזרחי (להלן – התובעת או גפנית) הגישה תביעה כנגד הנתבעת, גב' פנינה דן (להלן – הנתבעת או פנינה) בגין הפרת חוק עבודת נשים, תשי"ד-1954 (להלן – חוק עבודת נשים), פצויי פיטורים, פיצוי בגין היתנכלות תעסוקתית, חוסר תום לב ועגמת נפש, הפרישי שכר, פדיון חופשה, דמי הבראה, ופצוי על העידר הפרשות לפנסיה.
אין אנו רואים לנכון לחייב בפצוי נוסף בגין היתנכלות, מאחר שאותן העובדות הנטענות קשורות לאפליה כלפי התובעת על רקע הריונה ואין להעניק לה פיצוי כפול בגין אותה עילה.
...
לכן, דין רכיב תביעה שכנגד זה להידחות.
בהעדר רישום אמין של ימי העבודה וימי ההיעדרות של התובעת, לא ניתן לחייב את אף אחד מן הצדדים ולכן, דין רכיב תביעה שכנגד זה להידחות.
לסיכום נוכח האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובעת סכומים כדלקמן: סך של 21,600 ₪ בגין פיצוי על נזק ממוני, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 1.12.17 ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין היתר קיימה התובעת שיחה עם מר יורם נווה, סמנכ"ל משאבי אנוש, וחשפה בפניו את היתנהלותה של גב' בן משה וביקשה כי הוא ינהל עימה שיחה בעיניין ואולם להפתעתה הוא השיב לה כי אין טעם לדבר וכי היא גם ככה תפוטר בסיום חופשת הלידה וכי הוא מציע לה להתחיל לחפש עבודה כבר במהלך חופשת הלידה (התובעת כבר הייתה בהריון מיתקדם במהלך שיחה זו).
לפיכך, התובעת לא הצביעה על הוראה כלשהיא שהופרה על ידי הנתבעות מכח חוק עבודת נשים ועל כן אנו דוחים את תביעת התובעת לפצוי בגין רכיב זה. האם הנתבעות הפרו את חובת תום הלב המוגברת? שעה שקבענו כי לא היה דבר בהעסקתה של התובעת שניתן לראות בו היתעמרות ו/או היתנכלות תעסוקתית וכן כי התובעת לא פוטרה שלא כדין וכי לא הייתה הפרה של חוק עבודת נשים, ברי כי גם לא הופרה חובת תום הלב מצד הנתבעות ועל כן דין רכיב זה – להדחות.
...
ממילא, הנתבעות טענו, ואנו מקבלים גירסה זו, כי לא הייתה "המתנה" לשעת כושר כלשהי, אלא דווקא לאחר שהתובעת חזרה מחופשת הלידה היא החלה לעבוד בכפיפות למנהלת אחרת שלא הכירה אותה קודם (גב' משולם), אולם גם למנהלת החדשה היו טענות ביחס לתיפקודה המקצועי ורק בנסיבות אלה היא זומנה לשימוע חדש.
לפיכך, התובעת לא הצביעה על הוראה כלשהי שהופרה על ידי הנתבעות מכח חוק עבודת נשים ועל כן אנו דוחים את תביעת התובעת לפיצוי בגין רכיב זה. האם הנתבעות הפרו את חובת תום הלב המוגברת? שעה שקבענו כי לא היה דבר בהעסקתה של התובעת שניתן לראות בו התעמרות ו/או התנכלות תעסוקתית וכן כי התובעת לא פוטרה שלא כדין וכי לא הייתה הפרה של חוק עבודת נשים, ברי כי גם לא הופרה חובת תום הלב מצד הנתבעות ועל כן דין רכיב זה – להידחות.
סוף דבר: התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת חוותה היתעמרות תעסוקתית חמורה על רקע מוצאה.
גב' כחלון העידה לפנינו, כי לאחר שיחה עם מנכ"ל הרשת, ובמקביל ליציאה לשמירת היריון, הודיעה לה התובעת כי החליטה להסיר את מועמדותה לתפקיד סמנכ"ל, בזו הלשון: "עו"ד קדם-שלו: אלה הם מילותייך. עכשיו אני אומרת לך באופן חד משמעית זה נכון שהיא יצאה לשמירת הריון, היא מעולם לא ירדה מעניין המיכרז, היא מעולם לא אמרה שהיא יורדת, והיא מעולם לא הסירה את המועמדות שלה, על סמך מה את אומרת את הדברים האלה? ואם יש לך איזה אסמכתא להם? כי זה פשוט לא היה, יש לך איזה אסמכתא?
...
לאור האמור, התביעה בהקשר זה נדחית.
סיכומו של דבר, בהתאם לדיווחי הנוכחות התובעת לא השלימה את שעות התקן שנדרשו ממנה.
סוף דבר התביעה, על כל רכיביה, לא הוכחה והיא נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו