בהחלטתו, היתנה כב' הרשם צו הביניים להכרזת המבקש כחייב מוגבל באמצעים, בהפקדת עירבון בסך של 2,000 ₪, וצו תשלומים חודשיים בסך של 600 ₪ לחודש.
נקבע לא אחת כי היתערבות ערכאת העירעור בקביעת הפקדת הערובה ו- צו החיוב בתשלומים כתנאי לאיחוד תיקים, תהא מצומצמת ותעשה במשורה, זאת נוכח העובדה כי רשם ההוצאה לפועל הוא האחראי על בחינת יכולת הפרעון של החייב בהתאם לנסיבותיו, והוא המופקד על עריכת חקירת היכולת בעיניינו ׁ(בר"ע 1071/03 דרור גולן נ' בנק לאומי לישראל בע"מ (2.02.03); רע"א 7195/09 ציון קראטה נ' פרקליטות מחוז חיפה ואח', דינים עליון 2009(118) 1423; רע"צ 35723-04-12 לוסב נ' שטרוך (30.04.12).
משמע, סעיף 66א' לחוק ההוצל"פ קובע כי רשם ההוצאה לפועל רשאי, בין היתר, להטיל על חייב המישתמט מתשלום חובותיו הגבלה "מקבל, מהחזיק או מחדש רישיון נהיגה", כאשר הגבלה זו תוטל רק בהתקיים התנאים הבאים:
האזהרה הומצאה לחייב במסירה מלאה (סעיף 7(ג) לחוק);
הרשם שוכנע כי הדבר מוצדק בנסיבות העניין, בהיתחשב בפגיעה בחייב ובהליכים אחרים שנקטו לשם גביית החוב, לרבות הליך להשגת מידע (סעיף 66א רישא);
היתקיימה אחת העילות הקבועות בסעיף 66ב(א) לחוק;
נימסרה לחייב ע"י מנהל לישכת ההוצאה לפועל, אתראה אודות מועד כניסת ההגבלה לתוקף (תוך 30 ימים ממועד הטלתה) (סעיף 66ג' לחוק);
רשם ההוצאה לפועל שוכנע כי הגבלת הרישיון לא תיפגע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב, או כי שוכנע שרישיון הנהיגה חיוני לחייב נוכח נכות שלו או של בן מישפחה התלוי בו (סעיף 66א(6) לחוק).
בזיקה לטענת המבקש כי, אין בהחלטת כב' הרשם כל היתייחסות לבקשתו לביטול ההגבלות על רישיון הנהיגה שלו, מפנה אני לעמ' 3 להחלטה, בה קבע הרשם:
"עם ביצוע הפקדת הסכום הנ"ל כערבון בתיק וכן עם ביצוע צו התשלומים הראשון במועד יבוטלו צוי ההבאה שהוטלו בתיקים הפרטניים, וכן, יעוכבו הליכי עיקול מיטלטלין מבית החייב וכן הליכי תפיסת רכבים. שאר ההליכים בתיק האיחוד לרבות הגבלות אינם מבוטלים".(ההדגשה שלי – ס"י).
...
החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה רשות ערעור והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
בנסיבותיו של המבקש כאן, סבורני כי הטלת ההגבלה והותרתה על כנה "עלולה לפגוע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב", בהינתן כי החייב הינו נהג משאית במקצועו, אשר עבד כנהג משאית, ואף פוטר מעבודתו זו עם הטלת ההגבלה על רשיונו.
סוף דבר, הערעור מתקבל חלקית, באופן שהפקדת הסכום החד-פעמי (בסך – 2,000 ₪) תבוצע בשני תשלומים, כאמור בסעיף 17 לעיל; ההגבלה על רישיון הנהיגה תבוטל, באופן שהמערער יהא רשאי להחזיק ברישיון נהיגה על משאית.