התובע הנו עורך דין במקצועו, בעל משרד עורכי דין, ונושא במספר תפקידים צבוריים, בהם משנה לראש לישכת עורכי הדין בישראל ונשיא המכללה האקדמית הערבית לחינוך בישראל- חיפה (סע' 1 לתצהיר התובע, סע' 4 לתצהיר הנתבע 1).
הבורר השופט בדימוס – מנחם נאמן: איך הושג הסכם אשר על פיו הוסכם לתת לזכי כמאל סך של 800 אלף ש"ח כשכ"ט, סכום שהנו הרבה יותר מסכום שתי התביעות שהגיש נגד המועצה ?!
העד המרכזי ראש מועצת אעבלין הממונה מארק אסיא, "לא דיקלם את העובדות כנדרש" ולא נתן תשובות על פי התצהיר שכתב לו זכי והגיש אותו שניות ספורות לפני הגשת תצהיר העד המרכזי"
(מתוך: תירגום נוטריון בית המשפט).
7.3 בגוף הכתבה נרשמו הדברים הבאים –
"זכי כמאל הפסיד תביעה כספית אשר הגיש נגד שותפו בהנהלת המכללה להכשרת מורים עאטף אלחאג', לשעבר ראש המועצה המקומית אעבלין. על פי כתב התביעה, עאטף אלחאג' לא שילם שכר טירחתו של זכי כמאל שייצג אותו בתביעות אישיות ובתביעות ציבוריות בהיותו ראש מועצת אעבלין, שהגישו נגדו מספר תושבים ומוסדות, וכי אלחאג' התחייב לשלם שכר הטירחה באופן אישי וזאת מאחר ואין לו סמכות להתחייב בשם המועצה המקומית, אולם עת שמונה זכי כמאל ליועץ המשפטי למועצה המקומית מטעם משרד הפנים קיבל את שכר טירחתו, אבל המשיך לייצג את המועצה המקומית ואת הנתבע בהליכים ותביעות אחרות, שכללו את ייצוגו בבתי המשפט ומתן יעוצים משפטיים שונים, אשר כללה גם ישיבות במשרדו, התקשרויות, שליחת מכתבים, כמו כן לווה את הנתבע לדיון בתביעת אישור התקציב. והתנגד משפטית למסע איומים והשפלות שנחשף אליהם מצד חלק מהתושבים. וכתב מכתב נגד אחד מחברי האופוזיציה בשם הנתבע, בו האשימו בלשון הרע ובהשפלות. זכי כמאל ממשיך וטוען בתביעתו שלא קיבל שום סכום של כסף תמורת שכר טירחתו לא מהנתבע ולא מהמועצה המקומית, למרות שביום 1.1.2004 שלח אליהם חשבונית על סך חמשים אלף ש"ח שמשוערכת להיום בסך 269,679 ש"ח, אך הסכום לא שולם.
8.2 התובע מוסיף וטוען, כי מאז שנת 2006 ועד היום הנתבעים מפרסמים נגדו דברי לשון הרע בעתון, וזאת על רקע של שנאה אישית ועדתית לרבות היתנגדות לעמדותיו החברתיות, הפוליטיות, החינוכיות והאקדמיות.
13.2 הינה כי כן, הבורר מציין בפסקו פעמיים דבר מסירת התצהיר לעד רגעים ספורים לפני הגשת התצהיר, כי הייתה להתנהלות זו השלכה ישירה על תשובות העד בעדותו, ובהמשך הדברים ניתן להבין שהייתה לכך השלכה על מסקנותיו של הבורר.
ואולם, הפסד במשפט אין די בו כדי להקים עילה, לפי חוק איסור לשון הרע, וזאת, בין אם הפירסום עוסק בבעל הדין שהפסיד בהליך, ובין אם הפירסום עוסק בעורך הדין שייצג את בעל הדין בהליך"
(מתוך: ע"א 32671-04-15 שאוזכר לעיל, סעיף 35 לפסק הדין).
...
15.3 בנסיבות אלה ובשים לב לטענותיו בהקשר זה, מקובלת עליי עמדת התובע לפיה לא ניתנה לו הזדמנות של ממש להגיב לפרסום ולא זו בלבד, אלא שהנתבעים אף הגדילו לעשות בכך שהציגו אותו בכתבה כמי שסירב או התחמק מלתת תגובה –
"זאת וזכי לא נענה לפניות הנושנות של כל אלערב"
(מתוך החלק של "תגובה ותשובה").
אשר על כן, ועל יסוד כל המפורט לעיל, אני סבורה כי דין התביעה דחייה.
בנסיבות העניין, לאור התוצאה אליה הגעתי, היה מקום לחיוב התובע בהוצאות הנתבעים, אך לאור העובדה כי הנתבעים לא אפשרו לתובע להגיב באופן ראוי והולם לדברים שפורסמו, כפי שציינתי לעיל, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.