המשיבים טוענים, כי התערבותו של בית המשפט בהחלטות מעין אלה "תוגבל בעיקר לאותם מקרים נדירים וקיצוניים בהם יוכח שההחלטה התקבלה עקב תרמית חמורה, עקב שחיתות בקבלת ההחלטה, או בחוסר סמכות".
אשר להליך הקציבה בפני מפקד כוחות צה"ל באיזור, נטען כי מדובר בהליך מוסדר, "בדומה להליך הפניה לנשיא המדינה בישראל בבקשה לחנינה או להקלה בעונש". ראשיתו של הליך זה הוא בפניה של האסיר אל מפקד כוחות צה"ל באיו"ש, ישירות או באמצעות לישכת יועמ"ש איו"ש. הבקשה מועברת להמלצתו של יועמ"ש איו"ש, אשר טרם גיבושה הוא שוקד על איסוף התשתית העובדתית, לצורך בחינת מסוכנותו של האסיר; היתנהגותו במהלך מאסרו; חומרת העבירה ונסיבותיה; וכן נסיבותיו האישיות של האסיר.
בבוא המפקד הצבאי לשקול בקשתו של אסיר לחנינה, הקלה בעונש או קציבת עונשו, הוא שוקל שיקולים שונים, וביניהם: טיב העבירה, נסיבות ביצועה, תוצאותיה, ונסיבותיו האישיות של האסיר, "שיקולים הדומים לשיקולים שנדרשת ועדת השחרורים המיוחדת המגבשת המלצות לנשיא המדינה בנוגע לקציבת עונשי מאסר עולם בישראל". עוד נימסר, כי שיקולים אלה נלקחים בחשבון גם בעת ניסוח ההמלצה מטעם יועמ"ש איו"ש, המופנית אל המפקד הצבאי.
...
לטעמי, דינו של סעד זה להידחות, ולו בשל סבירותה של ההחלטה, אשר ניתנה כדין ובסמכות, מבלי שנפל בה כל פגם המצדיק את ביטולה.
נמצאנו למדים, כי בהחלטתו בעניין "בקשה למתן חנינה" אשר הגיש העותר, באמצעות באי-כוחו, ביום 17.5.2015, רשאי היה המפקד הצבאי להקל בעונשו של העותר או לחון אותו, וזאת לאחר ששקל את מכלול השיקולים הרלוונטיים לבקשה.
לנוכח שקילת כל השיקולים הרלוונטיים בעניינו של העותר, כפי שפורטו בהחלטה ובחוות דעת יועמ"ש איו"ש אשר נלוו אליה, וכפי שתוארו לעיל, דעתי היא כי החלטתו של המפקד הצבאי היא סבירה, ואין להתערב בה.
אשר על כן, בניגוד לטענות העותר, אני סבור כי החלטת המפקד הצבאי נתקבלה כדין ובסמכות, היא מצויה בגדרי שיקול הדעת המוקנה למפקד הצבאי בעניין חנינה או הקלה בעונש, ולא עלה בידי העותר להראות כי נפל בה כל פגם אשר מצדיק את התערבותו של בית משפט זה.
די בכך, לטעמי, כדי לדחות את הסעד הראשי המבוקש בעתירה.