המשיבה בוחנת בפיסקה כ"ז לתשובתה שלוש מן הדוגמאות בהן פוטרו עובדי מדינה בהליך משמעתי (סרוב לבצוע תפקיד, וכן היתנהגות שאינה הולמת את התפקיד, לרבות אי-קיום הסדר והנהלים), ומציינת, שאותם מקרים בודאי אינם עולים לכדי עבירת פשע ולמרות זאת אמצעי המשמעת שננקט כנגד אותם עובדים היה פיטורים.
במכתב אגף המשמעת של נציבות שירות המדינה מיום 27.10.20 (המצורף לעמדת המדינה) פורטו המסמכים שהציגה המורה ת' ובהם: הצהרתה של המורה ת', תצהיר מנהל בית הספר לנהיגה בו הועסקה המורה ת', התומך בהצהרתה שלא קלטה תלמידות חדשות ועבדה בבית הספר לנהיגה בהקף מצומצם, וכי הורי התלמידות שהמתינו למבחן הנהיגה דרשו שתמשיך ללמדן; כמו-כן צורף מכתב המפקח על בתי הספר לנהיגה מטעם משרד התחבורה ומסמך רואה החשבון של המורה ת' ממנו עולה שפעילותה העסקית הופסקה ביום 17.9.17, תיקה במע"מ לשנת 2018 הוקפא ונסגר בדצמבר 2018.
נטען במכתב הנציבות, כי לאחר הגשת התובענה הגישה המורה ת' הצהרה וכן מספר מסמכים לפיהם מאז פסק הדין משנת 2015 לא קלטה היא תלמידות נהיגה חדשות, ופעלה לסיום התחייבויותיה כלפי התלמידות מן התקופה שקדמה להליך המשמעתי הקודם, אך מחמת שלא הוקצתה לה כמות מספקת של מבחני נהיגה, לרבות שביתה של בוחני הנהיגה, התעכב התהליך, הורי התלמידות דרשו ממנה להשלים את התחייבויותיה כלפי התלמידות, ומנהל בית הספר לנהיגה נחלץ לעזרתה.
...
חרף ההבדלים הקיימים, סבורני, שאין בנימוקי גזר הדין בעניין המורה ת' כדי להסביר, או להצדיק, את הפער הבולט שבין הורדה בדרגה לשנה אחת לבין פיטורים לאלתר.
ואולם, אף בהביאי בחשבון את הנסיבות לקולא בעניין המורה ת', כפי שפורטו במכתבה של הנציבות מיום 27.10.20 (ושאינן מופיעות בגוף גזר הדין של בית הדין) סבורני, שהפער הבולט באמצעי המשמעת שהוטלו, חרף קווי הדמיון הרבים שבין שתיהן, חורג עד מאוד מעקרון אחידות הענישה עליו כבר עמדתי לעיל, והדבר מצדיק, בנסיבותיו של תיק זה, את התערבותו של בית המשפט על-מנת להקל באמצעי הענישה שהוטלו על המערערת.
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מקבל את הערעור, מבטל את גזר הדין של בית הדין, ומטיל חלף זאת על המערערת את אמצעי הענישה הבאים:
1) נזיפה חמורה.