לפיכך כל דייר מחזיק כיום דירה בשטח של 68 מ"ר אך הוא יכול להחזיק בשטח מבונה של 130 מ"ר.
בשנת 2005 החל היזם לפעול לאישור תכנית ביניין ערים חדשה (תכנית מס' 11195), אשר על פיה יש להרוס את הבניינים הקיימים במיתחם ולבנות במקומם שני מבני מגורים חדשים ומבנה המשלב מגורים, בית כנסת וגני ילדים, תוך שהמבנים יהיו מוקפים בשטח צבורי פתוח גדול ושטח פרטי גדול, המיועד לשימוש השכונה.
אותן תקנות מאפשרות לרוב המיוחס דרך ייחודית להוכחה כי המדובר בעיסקה כדאית תוך מתן מעמד מכריע לשמאי פינוי-בינוי, אלא שהתובעים, ובעלי הדירות האחרים שהיזם פועל מכוחם, בחרו שלא לעשות כן. הנתבעים מתנגדים לטענה כי קיומו של רוב מעביר את הנטל או יוצר חזקה בדבר כדאיות, שכן לשיטתם ככל שכך מדוע נקבע כי נידרש רוב כדי לפנות לשמאי פינוי-בינוי מבלי שניתנה משמעות עודפת לקיומו של רוב מעבר לכך.
בתאריך 24 במרץ 2005 ניפתח תיק למתכנן מס' 11195 ובתאריך 26 בספטמבר 2011 אושרה התב"ע. פרק הזמן שנידרש לאישור התב"ע 11195 הינו כשש וחצי שנים.
הוא אישר בהמשך כי "זה נילקח בחשבון שהיזם לקח על עצמו לשלם היטל השבחה ככל שלא יקבל פטור". בהמשך הדברים הוא ענה כי שיעור דמי היזום של 25% שנקבעו נעשו בהנחה שניתן פטור מהיטל השבחה, וככל שהיזם יצטרך לשלם הרי שיש להביא בחשבון שיעור גבוה יותר (עמ' 15).
נציג היזם תאר כי מיתנהל דיון באשר לעצם החיוב בהיטל השבחה וגובהו מול הערייה, והבהיר כי יש תלות בין קידום הפרוייקט לבין גובה ההיטל שייקבע.
בשולי הדברים לא נותר לי אלא לקוות כי אף שהתביעה נדחתה, ככל שיוכח לנתבעים כי אכן קיים רוב מבין בעלי הדירות במקבץ לא יערימו עוד קשיים ולא יסרבו עוד לעסקה המוצעת.
...
בעניין זה אני סבור כטענת התובעים, כי לפחות בכל הנוגע לתובעים מס' 1-2 ו- 5-6 – די במה שהובא כדי לבסס את הנטען כי הסכימו להגשת התביעה אף אם בדיעבד.
המסקנה היא אפוא כי התובעים והיזם עמדו בנטל להראות כי ההצעה שהוצעה נהנית מכדאיות כלכלית.
נוכח מסקנה זו, לפיה לא הוכח לעת הזו קיומו של קשר סיבתי עובדתי, הרי שדין התביעה להידחות גם מטעם זה. עוד אציין בהקשר זה כי ספק בעיני אם ניתן לבסס את חישוב הנזק על הערכת השמאי אסולין (ת/4 – עמ' 18).
אף שזו המסקנה, הרי שמשלא שוכנעתי בהתקיימותו של רוב מיוחס מבין בעלי הדירות במקבץ, וכן משלא מצאתי כי הוכח כנדרש קיומו של נזק ושל קשר סיבתי בין הסרוב לבין הנזק – התביעה, כפי שהוגשה ובמועד שנבחר להגשתה, נדחית.