חזוק למסקנתו מצא בית המשפט בסעיף 149 לחוק (החל גם על אישור תשריט איחוד לפי סעיף 144 לחוק – י' ט') המורה כי בבוא הוועדה המקומית לידון באישור תשריט לחלוקת קרקע בסטיה מתכנית מחוייבת היא במסירת הודעה "לכל הבעלים והמחזיקים בקרקע", וכן לתת להם אפשרות להשמיע את טעמי היתנגדותם.
הדרך אל היתר הבניה עוברת בתכנית מיתאר מקומית או בתכנית מפורטת, לפי סעיף 61א לחוק, המשכה באיחוד וחלוקה של מגרשים ובשינויים אחרים לפי סעיף 62א לחוק – ולפי סעיפים 137 ו- 144 לחוק – וסופה בהיתר בניה לפי סעיף 145 לחוק (כמו כן ראו תקנה 2א לתקנות התיכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), התש"ל-1970).
...
אולם, אפילו אין זאת הפרשנות המילולית של הכתוב, פשיטא שאין לפגוע בזכויותיהם של בעלים שהבקשה אינה מקובלת עליהם, בלי שתובא לידיעתם ובלי שתינתן להם האפשרות להתנגד לה, ולו בשל חובת תום הלב וההגינות (השוו דברי השופט (כתוארו אז) מ' חשין בבג"ץ 288/00 אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה ואח' נ' שר הפנים ואח', פ"ד נה (5) 673, 691).
זאת ועוד, המסקנה כי מדובר בהסדר שלילי המונע את הגשתו של תשריט איחוד בלי חתימותיהם של כל הבעלים הייתה מעניקה למתנגדים לאיחוד, כאמור לעיל, "זכות וטו" וגורמת לקשיחות ולסטאטיות במערכת האמורה להיות דינאמית (השוו דברַי בבג"ץ 440/80 מ' טייג ושות' בע"מ נ' הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה, מחוז חיפה ואח', פ"ד לו (3) 85, 90 (להלן – "ענין טייג")).
סוף דבר
נמצא שלפי פשט לשונו של סעיף 137 וסעיף 144 לחוק, וכן לפי מטרתן של הוראות החוק והשתלבותן זו בזו, די בחתימתו של אחד מן הבעלים כדי להגיש תשריט איחוד ואין צורך בחתימותיהם של כל הבעלים.