.
קבעו צדדים כאמור בסעיף קטן (א)-
(1) ניתן להגיש בקשה לביטול פסק הבוררות על פי העילות האמורות בסעיף 24 (9) ו(10) בלבד"
אין צורך להעמיק חקר בבקשת הביטול כדי להבין שטענת הביטול שבפי המבקשים היא טענת חוסר סמכות, שחוזרת על עצמה שוב ושוב: הבורר "פעל ללא סמכות או למצער חרג מסמכותו"; הבורר "הכריע בסכסוך שלא נימסר להכרעתו, אגב הרחבת חזית, היתעלמות מסדרי דין והעלאת טענות מיוזמת הבורר, הענקת סעדים שלא נתבעו..."; הבורר "לא נתן למבקשים את יומם בפניו"; הבורר דן ב"מחלוקת זו (ש) לא הועברה לבורר ולא הייתה בסמכותו"; "בפועל לא היתקיימו התנאים לתשלום הבונוסים"; "הבורר העלה מיוזמתו את השאלה האם המשיב קיבל את כל התמורה כנותן שירותים ואם לא..."; "בכך חרג הבורר מסמכותו"; "בהתאם להלכה ולדין הישראלי אסור היה לבורר לחרוג מסמכותו והיה עליו להמנע מלפסוק בעילות שלא זו בלבד שלא נימסרו להכרעתו אלא הועלו ביוזמתו"; "סעדים אלו לא נכללו בכל הכבוד הראוי בתובענה שנמסרה להכרעתו"; "כך גם בעיניין הבונוס הכפוף לאישור ועד מנהל ע"ס 120,000 ₪ לשנה. סכום זה לא נתבע מעולם בכתב התביעה"; "המדובר בטענה שהועלתה ביוזמת הבורר אגב חריגה מסמכות"; "בעשותו כך ובחוסר סמכות היתעלם בכל הכבוד הראוי כבוד הבורר...";
וכן הלאה וכן הלאה.
גם אם הסוגיה לא הייתה נכללת מלכתחילה בסמכות הבורר, והיא נכללה, הרי הסמכות הורחבה בטיעונים ובסיכומים ללא היתנגדות להרחבת חזית.
...
ולסיכום- עילת הביטול שבפי המבקשים ושעניינה בחריגה מסמכות עקב הכללת רכב מסויים בהתחשבנות שבין הצדדים, שאינה חורגת מעניינים הצר של הצדדים והיא נטולת כל מימד רוחבי או חברתי, כבר נדונה בפני בורר בערעור, הוכרעה ונדחתה, ושוב אין ניתן להעלותה בגלגול שלישי.
גם לולא עסקינן במתווה 21א לחוק הבוררות, וגם לולא נחסמה דרכם של המבקשים במחסום סעיף 21א(א)(ג) לחוק הבוררות, גם אז ראויה הייתה טענתם של המבקשים להידחות.
וכפי שכתב הבורר כהן:
"קשה להלום את טענת המערערים שלפיה ההסכם המחייב בין הצדדים הוא ההסכם למתן שירותים בעוד הבורר אינו מוסמך לדון במלוא זכויות שטיינברגר על פיו, אלא בחלקם בלבד".
הבקשה לביטול פסק הבוררות נדחית
אני מורה על אישורם של פסק הבוררות שניתן על ידי הבורר השופט בדימוס פרופ' עודד מודריק ביום 16.09.2020 ושל פסק הבוררות שניתן ע"י השופט בדימוס רחמים כהן ביום 9.12.2021.