האם נפלו פגמים בבקשת הבצוע, ובשטר גופו, המצדיקים את מחיקתה על הסף?
המבקשים טענו כי בבקשת הבצוע נטען שסכום התביעה הנו בסך של 14,205 ₪, בעוד שבשטר נרשם סכום של 20,000 ₪, וכן נרשם בבקשת הבצוע כי מועד פרעון השטר הנו ביום 19.6.01 (ולמען הדיוק אציין שנירשם- 19.6.2011), למרות שבגוף השטר עצמו לא צוין מועד הפרעון, ולכן המדובר בסילוף של נתוני השטר, וניצול לרעה של הליכי ההוצאה לפועל.
עם זאת, לא מצאתי לנכון להורות על הגשת כתב תביעה בסדר דין מקוצר, על יסוד השטר המתוקן, שכן לאחר שעיינתי בכל שהובא בפני, ולאור טענות ההגנה שהעלו המבקשים, ובכלל זה טענות לזיוף חתימתם של המבקשים 2 ו- 3, וטענות לעצם החוב הנטען, מצאתי לנכון ליתן למבקשים רשות להגן, ולטעמי היה אף מקום לשקול מתן רשות להגן על יסוד סמכותי לפי תקנה 205.
(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984, ולהעביר את הדיון בתיק לפסים של סדר דין מהיר, ולמשיבה עומדת האפשרות לצרף את השטר המתוקן, במסגרת התאמת כתבי הטענות לסדר דין מהיר.
הנתבעים יגישו לבית המשפט וימציאו לצד שכנגד בתוך 45 יום ממועד המצאת כתב התביעה, כתב הגנה בסדר דין מהיר (לפי ההיתנגדות), בצרוף תצהיר לפי טופס 17א' לתקנות, או תצהיר מפורט, חוות דעת מומחה, אסמכתות משפטיות, רשימת מסמכים, ומסמכים, ככל שצריך, לפי תקנה 214ג. ו- 214ח. לתקנות (להלן: "כתב ההגנה").
...
לטענת המבקשים דין הבקשה לביצוע שטר, להימחק על הסף לאור הטענות המקדמיות.
יוצא, אפוא, כי הפסקת פירעון התשלומים השוטף על ידי המבקשת למשיבה נעשה ביולי 2012, ומכאן שהעילה לצורך השלמת הפרטים בשטר והגשתו לגבייה, נוצרה במועד זה, או בסמוך לו.
סעיף 96.
(א) לחוק מס בולים לא ניתן להגיש כראיה מסמך החייב במס ולא בויל כדין, והוא לא יקובל כראיה על ידי בית משפט, בית דין, בורר, וגוף או אדם בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית, ומכיוון שלשכת ההוצאה לפועל הינה בבחינת גוף שיפוטי, או מעין שיפוטי, הרי שלא ניתן היה להגיש את השטר לביצוע, ודין התביעה השטרית להימחק על הסף.
התוצאה
התוצאה הינה כי הבקשה למחיקת התביעה על הסף נדחית.