מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות למינוי שמאי בשל שכר גבוה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

עוד דיווח הנאמן בבקשה, כי לצורך טפול בחובות המס והמל"ל מונה רו"ח ששכרו ניקצב וישולם מקופת הכנוס.
לטענתה, על הנאמן להכריע תחילה בתביעות החוב שלה ושל נושים נוספים, ולאחר מכן, ניתן יהיה להגיע להסדר בנושא הדירה ולקבוע את אופן מימוש זכויות העזבון בה. המשיבה טוענת כי בכוונתה, בעזרת בניה, להגיש בקשה לנאמן לרכוש את זכויות העזבון בדירה לאחר שייקבע גובה החובות וסדר תשלומן, וכן לאחר שתוכרע סוגיית זכויותיה כדיירת מוגנת בדירה.
לפיכך, היא מיתנגדת למינוי שמאי להערכת שוים.
...
בנסיבות העניין, מצאתי להיעתר לבקשה ולאשר לנאמן להתקשר עם אקטואר לצורך הערכת שווי מניות המנוח בחברה במועד חילוטן.
לסיכום אף שמן הדין היה לחייב את המשיבה, אשר פעם אחר פעם לא התייצבה לדיונים והטריחה את בעלי התפקיד והנושה בהגשת תגובות בכתב, הרי שנוכח תוצאת הבקשות לא יעשה בשלב זה צו להוצאות.
לסיכום - הנאמן יערוך שומה עדכנית לנכס בהתאם להנחיות החלטה זו, לרבות בכל הנוגע לדמי השכירות (יעדכן את השומה שבידיו), וישלים טיעון לעניין זכויות צדדי ג' לצורך השלמת בחינת זכויות העיזבון, וכן יבדוק את התביעות ויגיש דו"ח סופי בתוך 60 יום.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור האמור טוען המנהל המיוחד, כי יש הכרח למינוי שמאי לצורך שומת זכויות החייב בנכס וכן חלקו בעזבון אביו המנוח אשר הועבר לאחיו על ידי אימו.
בכל הנוגע למינוי שמאי טוענים החייב, כי לטענתם, אין מקום למנות שמאי בשלב זה, טרם בדיקת תביעות החוב, שכן מרבית תביעות החוב של החייבים הן חופפות ולפיכך, יש מקום לאפשר להם להציע הצעת הסדר ולא להעמיס על קופת הכנוס עם תשלום שכרו של שמאי שלא לצורך.
מכל מקום, לאור טענת החייבים כי יש ברצונם להציע הצעת הסדר, המנהל המיוחד אינו מיתנגד להמתין עם מינוי שמאי.
במסגרת חקירתו טוען החייב, כי הוא זכאי לקיצבה בשיעור של 2,100 ₪ אולם לא הומצאו אסמכתות על אף שהחייב התבקש לעשות כן (בעיניין זה מציין המנהל המיוחד כי בהתאם לאישור המל"ל לשנת 2017, גובה הקצבה הועמד על סך 1,771 ₪).
...
לאחר עיון בבקשה בתגובה ובתשובה, מוחלט כי דין הבקשה להעלאת צו התשלומים להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לבסוף, ביקש את אישור מינויה של השמאית לעריכת שומה, וכן ליתן הוראות לצדדים להעביר את סכום עלויות הפירסום לידי כונס הנכסים על מנת שניתן יהיה "להתניע הליך קבלת הצעות". הנתבעים השיבו לבקשת כונס הנכסים הנ"ל, הודיעו על היתנגדותם למינוי השמאית לאור חוסר סבירות הצעת המחיר, לשיטתם, ובקשו כי בית המשפט יורה על מינוי שמאי אחר בשכר נמוך או לחילופין להורות על הפחתת שכר הטירחה המוצע על ידי השמאית אותה הציע כונס הנכסים.
לטענתם, העובדה שחוות דעתו של השמאי אורמן נמוכה באופן משמעותי - 250% - מחוות הדעת השמאית שערך שמאי מטעמם בתחילת שנת 2017, מעידה על כך שישנה טעות באחת מחוות הדעת השמאיות ולכן יש להורות על מתן חוות דעת נוספת, במימון הנתבעים.
חוות הדעת של השמאי אורמן כאמור לעיל, השמאי אורמן מונה לצורך מתן חוות דעת שמאית באשר לשווי המקרקעין נשוא ההליך, לאחר שהנתבעים היתנגדו לאישור שמאית אשר הצעת שכר טירחתה היה גבוה מדי, לטעמם.
...
לאחר שהבהרתי כי יש לקצוב תאריך יעד להגשת האסמכתא הנדרשת, או לקדם את הליך פירוק השיתוף בדרך של מכירה, מסר ב"כ הנתבעים כי "הנתבעים... רוצים להמתין להחלטה של יו"ר ולראות מה היא אומרת ולראות אם יכולים לקדם את העניין של החלוקה בעין על מנת שלא ייאלצו למכור את הקרקע... אני מאמין שבשבועות הקרובים נוכל לדעת להיכן הדברים מתקדמים..". לנוכח הצהרה זו, ניתנה החלטתי בסיום הדיון, ובה קבעתי כי "מדובר בהליך שהחל את דרכו בבית המשפט לפני כשנה. נראה כי היה הרבה זמן לנתבעים לבחון את ההתכנות העקרונית של חלוקה בעין. על מנת לאפשר להם ניסיון אחרון לקדם את הפתרון המועדף על ידם, לא יינתן בעת הזאת פסק דין והוא יעוכב למשך חודש נוסף הכולל את ארכת הפסח. מובהר לנתבעים כי באם לא יוגש אישור עקרוני של הועדה המקומית שעל בסיסה ניתן יהיה לקבוע כי קיימת התכנות לאישור חלוקה בעין של המקרקעין, יינתן פסק דין המורה על פירוק השיתוף בדרך של מכירה, וימונה כונס נכסים לצורך כך. הודעה מטעם הנתבעים ניתן להגיש עד ליום 8.4.18." הנתבעים לא הגישו כל הודעה בתוך המועד שהוקצב להם, ועל מנת שלא לגרום להם לפגיעה בלתי מידתית, ואף בהעדר בקשה לארכה, ניתנה החלטה נוספת ביום 18.04.18 בה נקבע כי בהעדר הודעה או בקשה מתאימה עד ליום 29.04.18, אניח כי לא הושגה הסכמה של ועדות התכנון לחלוקה בעין, ויינתן פסק דין תוך מינוי כונס נכסים.
" [ההדגשה שלי - ר.ה.] סוף דבר לא הוכח כי ניתן לבצע חלוקה בעין של המקרקעין.
בנוסף, לא שוכנעתי כי פרסום נוסף של ההזמנה להצעת הצעות יוביל למקסום התמורה עבור המקרקעין, ובייחוד בשים לב לחובה לאזן בין הצורך למקסם את התמורה לבין הצורך שלא לפגוע באינטרס הציפייה של המציעים שהצעתם התקבלה.
כפועל יוצא, החלטתי מיום 21.05.19, בבקשה לאישור המכר, נותרת על כנה ואני שבה ומאשרת את הסכם המכר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים לארבע תרמיות שנפלו בהתנהלות הנתבעים, ולשיטתם עמדתם מגובה במסמכים ובתשתית ראייתית איתנה: התרמית הראשונה הנטענת נוגעת בהסכם שנחתם בין משרד עוה"ד לבין החברה, המגדיל משמעותית את שכר הטירחה של המשרד, תוך יצירת ניגוד עניינים חמור.
חברת אשדר מימנה את שכ"ט הדיירים שהתנגדו למינוי שמאי מכריע, בעוד שהתובעים נדרשו לממן את שכר טירחתו של בא-כוחם מכיסם.
...
זוהי גישה פרגמטית במהותה, המקנה לבית המשפט שיקול דעת רחב כיצד לנהוג במקרה בו חלק מהצדדים הבאים בפניו קשורים בהסכם בוררות וחלק לא. בנסיבות המקרה אני סבור כי צירוף משרד עוה"ד לתובענה שבפני הוא צירוף של אמת.
הסכם הפינוי בינוי צפה חילוקי דעות אלה, וקבע מנגנון של שמאות מכרעת, אך חילוקי דעות סביב שכר טרחת השמאים המכריעים מנעו, בסופו של דבר, את מימוש השמאות, וחבל.
כמובן שכל טענותיהן המשפטיות בעניין זה שמורות להם, ולא אנקוט לגביהם עמדה משפטית מטוב ועד רע. התוצאה אני דוחה את בקשת התובעים לעכב את הליכי הבוררות, ומקבל את בקשת החברה לעכב את התובענה דנא.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

חרף זאת הממונה והנאמן לא היתנגדו ליתן ליחיד פרק זמן להמצאת כלל המסמכים, למנות שמאי לצורך קבלת חוות דעת שווי זכויות היחיד בבית מגוריו ולהגדיל את צו התשלומים השוטף.
שכרו של נהג משאית מעל 15 טון עומד על כ- 10,000 ₪ לפי פרסומים שניתן למצוא באתרים במרשתת כגון אוללגובס וסטאדי.
המדובר במחדלים על הרף הגבוה, המובילים להארכת תקופת התשלומים באופן משמעותי על בסיס סעיף 163(ג)(1)(ב) לחוק.
...
לאחר שעיינתי בבקשת היחיד, בתיק בית המשפט, בדו"ח ממצאי הבדיקה, הצעת הממונה העולה מהדיונים שהתקיימו והתגובות שבתיק, אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי ליחיד בהתאם לסעיף 161 לחוק בתנאים שיפורטו להלן.
אני סבור שאין מדובר ביחיד הממצה את כושר השתכרותו, בהעדר קביעת מל"ל על דרגת אי כושר או נכות.
אינני מקבל את טענת ב"כ היחיד כי נשים במגזר הערבי אינן עובדות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו