מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שיק בגין כישלון תמורה

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

לנוכח ה"תגלית", המבקש, בנוסף לבקשת ההיתנגדות לבצוע ההמחאה על סך 300,000 ₪, דורש גם את ביטול עסקת המכר כולה תוך שהמשיבה תשיב לו את 700,000 ₪ שכבר שולמו ותשלום הפצוי המוסכם שנקבע בהסכם בסך 100,000 ש"ח. מוסיף המבקש כי הסכים להמתין כשנתיים עד שהמשיבה תצליח להשלים את המצאת מיסמכי הבעלות – מהעירייה ומרשות מקרקעי ישראל, אך ללא הועיל משהמצב הרישומי של הדירה נותר בעינו.
על כן, לטענתו, אין מקום לפרוע את ההמחאה מושא ההיתנגדות בשל כשלון תמורה מלא; הרי היא נימסרה במעמד של "המחאה לבטחון" לגמר התחייבויותיה המשיבה, ומשלא סיימה התחייבויותיה למסירת הדירה ללא שעבודים ובעלויות, אין למשיבה זכות לקבל את מלוא התמורה.
...
טענות המבקש רוכזו לשלב הטרום חוזי, ואלה נדחות לצורך מימוש ההמחאה (בלבד).
כל המקובץ לעיל הביאו אותי למסקנה כי עליי לדחות את בקשת הרשות להתגונן, משהמבקש אינו מציג סיכויי הגנה כנגד התובענה.
בהתאם, ניתן בזאת פסק דין לפיו ההתנגדות שהוגשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

מדובר בתצהיר קצרצר שכתוב בכתב יד, ובנסיבות אביא כאן את תוכנו בשלמותו: "הוגשה כנגדי בקשה לבצוע שטר תיק הוצל"פ 509034. תצהיר זה הנו חלק בלתי נפרד מההתנגדות לבצוע שטר המוגשת על נספחיה. בקליפת אגוז: אני מיתנגדת לבצוע השיטריות בשל כישלון התמורה, כפי שמפורט בהתנגדות המצורפת. אני מצהירה כי כל הכתוב בהתנגדותי הינו אמת ורק אמת" (ההדגשה שלי – א.כ., והדגשתי למעשה את המשפט היחיד בתצהיר המקורי שכלולה בו טענת הגנה לכאורה).
הוראות דיוניות להמשך הדרך לאחר שהתקבלה ההיתנגדות (ניתנה רשות להיתגונן), על הצדדים לפעול עפ"י ההוראות הבאות, שהן שילוב/תיכלול של דיני ההוצל"פ, של הוראות תקנה 214ב1 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, של הוראות תקנה 20 ותקנה 79 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018, ושל שקולי יעילות ונוחות: מיסמכי פתיחת תיק ההוצל"פ (כל מיסמכי "בקשה לבצוע שטרות ושיקים") ייחשבו וייסרקו ע"י המזכירות בתיקיית "כתבי טענות" בתיק כ"כתב תביעה".
...
יוער, בהתייחס לטענת התובע כי להתנגדות חייבת הייתה הנתבעת לצרף תצהיר של ביתה השוכרת דווקא, כי איני מקבל הטענה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ההליך בסך 3,000 ₪, ללא קשר לתוצאת התביעה שתתברר.
בנסיבות התיק והעניין, איני מוצא שיעיל ונחוץ לקיים ישיבת קדם משפט (גם כדי לחסוך לצדדים הוצאות אפשריות נוספות), ולכן: אני קובע בפניי ישיבת הוכחות ביום 24.3.21 בשעה 11:30.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

לפני היתנגדות לבצוע שיקים בטענה לכשלון תמורה מלא עקב ליקויים בעבודת הזמנת והתקנת שיש.
...
לאחר ששמעתי חקירת המבקש וטיעוני הצדדים, ניתנת למבקש רשות להתגונן ללא התניה.
אפנה גם לאמור בע"א 517/87 ליאון פטלז'אן ואח' נ' בנק איגוד לישראל (ניתן ביום 25.11.93, פורסם במאגרים): "אין צורך להגיע למסקנה שלנתבע סיכוי טוב בהגנתו; מספיקה המסקנה, שאם תתקבל גרסת הנתבע כמהימנה – אזי יש לו סיכוי כלשהו להצלחה. לטובת התובע ניתן לפסוק רק, כאשר אין ספק בכך, שאין לנתבע הגנה כלשהי, ולא התעורר כל נקודה הגיונית, שאפשר לטעון לטובת הנתבע." בשלב זה, לא רשאי בית המשפט לקבוע עובדות, או לברר את המצב הקיים לאשורו, וככל שמבקש הרשות מאשר בחקירתו טענותיו בתצהיר, יש ליתן לו הרשות.
" נוכח כל האמור, ניתנת למבקש רשות להתגונן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

העסקה הייתה בין נתבעת 1 לעידן ח.י. כדי שהאחרונה תייצר לה חלונות אלומיניום ולא עם נתבעת 2 משעסקיה של עידן ח.י קרסו ופורקה על ידי בית המשפט, ומשלא סופקה הסחורה, נתבעת 1 נתנה הוראת ביטול לשיק עקב כשלון תמורה מלא.
יושם אל לב, כי בית המשפט נזהר במילותיו עת ציין "על פניו", "לכאורה". האם קביעה של יסוד סביר להרשעה בהליך מקדמי של בחינת ראיות לצורך הגשת כתב אישום ואף לצורך מעצר עד תום ההליכים משמעותם כי בית המשפט סבר כי הנאשם יורשע ולא יוכל לשנות את החלטתו במהלך דיון ההוכחות? לכך יש להוסיף, כי לו זו גישתה של הנתבעת, כי אז מדוע רק בסיכומיה העלתה פרק שלם ביחס לחוקיות עסקת הנכיון – דבר שלא העלתה בתצהירה, ובכתב הגנתה העלתה רק טענת אי חוקיות ביחס למועד הגשת התביעה ולא למועד עסקת הנכיון, וזאת גם בהסתמך על כתב התביעה של התובעת שהוגש מאוחר יותר להחלטתי? השיק שועבד לבנק לאומי ומשכך, לא ניתן היה להסב אותו מלכתחילה איני נכנסת לשאלה בדבר משמעות שיעבוד שוטף בו מעניק הבנק אשראי ומשכך עסקינן בתמורה ואין צורך להראות תמורה ספציפית על מנת שבנק יהא אוחז כשורה (או לידון בשאלה אימתי השיעבוד התגבש) לבין מקרה בו השיקים נמסרים למשמרת ומשכך יכול וניתן לבצע עיסקאות עם השיק – משהבנק אינו צד להליך ואין חולק כי אף לא תבע בגין שיקים אלו, בשים לב לכך שהנתבעת 1 טוענת שמסרה את השיק לעידן תעשיות אלומיניום ח.י וזו פשטה את הרגל, או אז הבנק היה ניכנס לתמונה ותובע את הנתבעת 1 בהתמודדותו מול התובעת.
היא לא העלתה זאת כלל וכלל בתצהיר היתנגדותה ויש בכך משום הרחבת חזית גם בכתב ההגנה (אם כי רק ציינה שחל איסור על התובעת לעסוק בניכיון שיקים ולא המשמעות של הדבר ביחס לאחיזתה כשורה בשיק מבחינה שטרית, אולם התובעת לא היתנגדה לכך ואלו נסמכים על החומר שהציגה התובעת בכתב תביעתה כך שזו הייתה ההזדמנות הראשונה לבחון זאת, אם כי היה ראוי לבקש תיקון כתב הגנה).
...
אבהיר כבר עתה, כי איני מקבלת את טענת הנתבעת כי בית המשפט כבר דן ופסק שהתובעת אינה אוחזת כשורה.
אולם, בית המשפט החליט בבקשת רשות להתגונן בשלב מקדמי ביותר לאחר חקירה קצרה של נציג המבקשת ולא שמע את נציג התובעת כמו גם, מדובר בתיק שנפתח בהוצאה לפועל לביצוע שטר ולא היה כלל את גרסת התובעת ומשכך הטענה כי החלטתי ניתנה לאחר הגשת ראיות ותצהירים איננה נכונה.
העולה מהמקובץ, כי הנתבעת 1 לא הוכיחה כשלון תמורה מלא כטענתה בהנחה ומדובר בעידן תעשיות ח.י ולא בעידן תעשיות בע"מ, וכל שכן עת עידן תעשיות בע"מ כן הייתה פעילה אותה עת. וכפי שקבע כב' השופט גולדברג בעניין מרכז פרץ לרשתות גם מקום בו קיבל את טענת המערערת כי המשיב לא היה אוחז כשורה אלא אוחז בעד ערך: "אלא שכאן חוזרים אנו לדברים בהם פתחנו, דהיינו, כי המערערת לא נתנה כל פירוט הנוגע להגנתה בדבר כישלון התמורה, שהיא הטענה האחת והיחידה שנותרה לה לכך כי זכות הקניין בשיקים פגומה. ומטעם זה, שלא פירטה את מסכת העובדות השלמה והמפורטת הנוגעת לכישלון התמורה, דין הערעור להידחות. לפיכך הייתי דוחה את הערעור". על כן, בנסיבות אלו, בהן התובעת אינה אוחזת כשורה בשל החשש בדבר אי חוקיות העסקה מכוחה הושג השטר עת הנטל עבר אליה להוכיח את כשרותה של עסקת הנכיון והיא לא עמדה בנטל זה ולכן התוצאה המתבקשת היא שהיא לא אוחזת כשורה – אולם אין בדבר לשלול את זכויותיה העודפות בדבר אוחזת בשטר בעד ערך (שהנתבעת 1 לא חלקה על כך) – ועל כן בבחינת היותה אוחזת בעד ערך אל מול טענת ההגנה של המושך, הרי שזכותה עדיפה משעולה ספק ביחס לקיומו של כשלון תמורה מלא ועל כן, על אף היות התובעת אוחזת בעד ערך, ונוכח אי הוכחת כשלון התמורה מצד הנתבעת 1, יש לקבל את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת היתגוננה וטענה בהתנגדות לבצוע שטר שהגישה בהוצאה לפועל, כי השיק נימסר לידיו של מר עבד אל חי מג'די סלים (להלן: "מג'די") אשר הציג את עצמו כנציג התובעת.
לטענת הנתבעת אינה חבה את סכום השיק בשל כשלון תמורה מלא, התובעת אינה אוחזת בו כשורה ואינה זכאית לסכומו.
...
עולה מכל האמור לעיל, כי שתי הגרסאות של בעלי הדין מלאות בחורים ככברה שניתן היה למנוע אותם לו היו מובאים לעדות מג'די או נציג פלסטו מאג.
סוף דבר הוא כי הנני מקבלת את התביעה ומתירה לתובעת להמשיך בהליכי ההוצאה לפועל כסדרם כנגד הנתבעת בתיק הוצאה לפועל 517096-10-18 תוך 30 יום ממועד המצאת פסק דין זה לידי בא כוחה ובהעדר תשלום.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 8,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו