מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שטר: העברת דיון מלשכת הוצל"פ לבית משפט

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שהוגשה היתנגדות לבצוע השטר הועבר ההליך מלשכת ההוצל"פ לבית משפט השלום.
" מאחר שעל פי סעיף 64 לפקודה שינוי תאריך מוגדר כשינוי מהותי הרי שהשטר מתבטל, ולפיכך אין לי אלא לקבל את טענתו של המערער לעניין שיק 10170 ולבטל את קביעת בית המשפט קמא לפיה התקבלה תביעת המשיבה לבצוע השיק האמור, וזאת מאחר שלא נדונה סוגיית שינוי התאריך ביחס לשיק האמור על אף שנטענה בסעיף 15 להתנגדות לבצוע השטר וכן בסעיף 15 לתצהיר המצורף אליה.
...
לעניין תקינות חתימת ההיסב כבר נקבע בפסק הדין שטענה זו לא צוינה בתצהיר התומך בהתנגדות ולפיכך מדובר בהרחבת חזית: "אלא שטענה זו לא בא זכרה בתצהיר התומך בהתנגדות לביצוע שטר, ומשכך – טענה זו היא בבחינת הרחבת חזית מובהקת. לעניין זה יש חשיבות יתרה, שכן בסיכומיו של עו"ד דורון הוא מייחס חשיבות רבה להכחשת חתימת ההיסב, ובא בטרוניה על כך ש'התובעת לא הביא [כך במקור – ע"י] ולו תחילת ראיה להוכחת טענתה, כי הנוכל חתם חתימת היסב על גבי השיקים' (וראו סעיף 40 לסיכומי הנתבע), אולם משלא הועלתה בתצהיר התומך בהתנגדות כל טענה נגד כשרות חתימת ההיסב – מדוע היה על התובעת להוכיח את כשרות החתימה, ובעיקר לאור החזקה הקבועה בסעיף 23 (ג) לפקודת השטרות..." משכך, טענה זו, כקודמותיה, נדחית.
סוף דבר הערעור מתקבל ביחס לשיק 10170 ונדחה ביחס לשיק 10350.
המשיבה תשלם הוצאות הערעור בסך 5,000 ש"ח. הסתפקתי בהטלת סכום צנוע זה לנוכח התנהלותו הפתלתלה של המערער כפי שמצאה ביטוי בפסק הדין.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

רקע דיוני ביום 8.12.20 ניפתח תיק בימ"ש זה לצורך דיון בהתנגדות (שהוגשה במועד החוקי) לבצוע שטר בתיק הוצל"פ מס' 509034-09-20 בלישכת ההוצל"פ בת"א. ההחלטה על העברת הדיון מלשכת ההוצל"פ לביהמ"ש ניתנה ביום 7.12.20 ע"י כב' רשמת ההוצל"פ, שהורתה על העברת הדיון לבית משפט השלום בתל-אביב וכן על עיכוב הליכי ההוצל"פ, בשל הגשת ההיתנגדות במועד.
...
יוער, בהתייחס לטענת התובע כי להתנגדות חייבת הייתה הנתבעת לצרף תצהיר של ביתה השוכרת דווקא, כי איני מקבל הטענה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות ההליך בסך 3,000 ₪, ללא קשר לתוצאת התביעה שתתברר.
בנסיבות התיק והעניין, איני מוצא שיעיל ונחוץ לקיים ישיבת קדם משפט (גם כדי לחסוך לצדדים הוצאות אפשריות נוספות), ולכן: אני קובע בפניי ישיבת הוכחות ביום 24.3.21 בשעה 11:30.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

אף תקנה 108(א) לתקנות ההוצאה לפועל תוקנה במסגרת אותו תיקון, כך שלפיה : "... לא צוינו בהתנגדות הטעמים שלפיהם לבית המשפט הסמכות המקומית לידון בתביעה על פי השטר, כאמור בתקנה 106(א), יראו כאילו נטען שבית המשפט שליד הלישכה שאליה הוגשה ההיתנגדות הוא המוסמך לידון ורשם ההוצאה לפועל יעביר את הבקשה לבצוע השטר, כתב ההיתנגדות וכל המצורפים אליהם לבית המשפט המוסמך כאמור." מתיקון זה עולה, כפי שטוענת המבקשת, כי המחוקק ביקש להקל על החייבים, בכך שכיום עומדת לרשותם האפשרות להגיש את ההיתנגדות לבצוע השטר בלישכת ההוצאה לפועל שבה הוגשה הבקשה לבצוע השטר (שיכול ותהיה כל לישכת הוצאה לפועל ברחבי הארץ, לפי בחירת הזוכה), או בלישכה שליד בית המשפט שלו הסמכות המקומית לידון בתביעה על פי השטר.
...
בנוסף ועל פי תקנה 410 לתקנות סדר הדין האזרחי, החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
זאת, אף אם אותו בית משפט אחר גם הוא בעל סמכות מקומית לדון בתביעה שטרית זו. ודוק: כפי שקבע בית משפט קמא, מקום בו מוגשת לבית המשפט הנעבר בקשה להעביר את הדיון בתובענה לבית משפט אחר, בשל חוסר סמכות מקומית, ובית המשפט הנעבר מוצא כי הוא אכן איננו מוסמך מקומית לדון בתביעה, עליו להיעתר לבקשה והוא איננו כפוף לכלל של "לא יעבירנו עוד", הקבוע בסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט, שכן העברת הדיון אליו לא נעשתה על ידי בית משפט, אלא על ידי רשם ההוצאה לפועל.
על יסוד האמור לעיל, מתקבל הערעור, במובן זה שבקשת המשיבה להעברת הדיון לבית משפט השלום בירושלים נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בהמשך, הגיש הוא את הבקשה הנדונה, ולה בכלל לא צירף תצהיר, ורק את תשובתו לתגובת הנתבע תמך בתצהיר ובו הצהיר כי: "אני נכון ומוכן לעשות כל שדרוש לקיום בוררות בסכסוך מושא התביעה והתביעה שכנגד. הגשתי שטרות לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל, ומשהתקבלה היתנגדות המשיב לבצוע השיטריות, ואף הוגשה על ידו תביעה שכנגד, הרי שיש להפעיל את תניית הבוררות בהסכם המכר שנחתם על ידי הצדדים". בבקשה ובתצהיר, לא נאמר כלום על ביצוע פעולה כלשהיא על-ידו לקיום הליך הבוררות, בטרם שהגיש את כתב ההגנה לכתב התביעה שכנגד ובטח ובטח בטרם הגשת השיטריות לבצוע, ועל אף שהייתה לו היזדמנות לטעון בנוגע לתניית הבוררות, אם לא בטרם שהוגשו השיטריות לבצוע בהוצל"פ, לפחות לאחר שהועברה ההיתנגדות לדיון בבית-משפט דנא.
...
הנתבע טוען כי יש לדחות את הבקשה לעיכוב הליכים מאחר והיא לא נתמכה בתצהיר, כמתחייב בסעיף 241(א) לתקסד"א ובהלכה הפסוקה.
ברגע שהתובע הגיש את השטרות לביצוע בהוצאה-לפועל, הרי שהוא ויתר על הליך הבוררות, כאשר הליך הבוררות הוא לא הליך שיש להיעתר לו מתי שנוח לך, דהיינו, לא ניתן לקבל מצב שתובע ינסה מזלו בהליך שטרי, ההתנגדות תתקבל, ורק לאחר שמוגשת נגדו תביעה שכנגד יעלה הוא את הטענה של עיכוב הליכים עקב תניית בוררות.
המדובר בעסקה ומערכת נסיבות אחת, הן ביחס לתביעה השטרית והן ביחס לתביעה הכספית/חוזית, שאמורות להידון כמקשה אחת, במיוחד שכבר במסגרת החלטתי בהתנגדות קבעתי כי: "בעניין אי חוקיות ההסכם, אני דוחה את טענת ב"כ התובע בסיכומיו שאין המדובר בטענת הגנה שטרית. מקום שהשיקים נמסרו מהנתבע לתובע במסגרת אותו הסכם ביניהם שנטען לגביו שאינו חוקי, הרי אין מקום להפרדה המלאכותית בין הטענות הנוגעות לשיקים לבין הטענות החוזיות בין אותם צדדים לחוזה ולשטרות, כמו שאין מקום להפריד במקרה כזה בין עסקת היסוד לבין משיכת השיקים". הטענות השטריות והחוזיות אמורות להידון יחדיו, במיוחד שעה שתניית הבוררות לא הוגבלה רק לעילות החוזיות שצמחו מהסכם המכר.
לסיכום, אני דוחה את הבקשה ומחייבת את התובע לשלם לנתבע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,500 ₪ ללא קשר לתוצאות המשפט.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערערים הגישו היתנגדות לבצוע השיטריות בלישכת ההוצל"פ. התיקים הועברו לדיון בבית משפט השלום בת"א וחלקם אוחדו בהחלטת כב' הרשם ד' יעקובי מיום 11.11.2015.
...
" (ההדגשה שלי – ש.ד.) לנוכח זאת אני קובעת כי מחיקת חתימת ההסב אינה מהווה שינוי מהותי בשטר (ראה גם: ד"ר י' זוסמן, דיני שטרות, מהדורה שישית, 1983, בעמודים 337-334).
המערער ישלם למשיבה 74,610 ₪ בגין עסקת ניכיון השיקים בניכוי 41,000 ₪ ששולמו לאחר מתן פסק הדין מיום 21.12.2016 וסה"כ 33,610 ₪.
המערערים ישלמו הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ בתוספת ריבית והצמדה כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו