מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שטרות ביטחון בהסכם שכירות

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

על פי הסכם השכירות דמי השכירות החודשיים עומדים ע"ס של 13,500 ₪ בצרוף מע"מ. נטל ההוכחה בהתנגדות לבצוע שטר ביטחון בסעיף 29(א) לפקודת השיטריות [נוסח חדש] נקבע: "29(א). כל צד שחתימתו מצויה על השטר, חזקה לכאורה שנעשה צד לו בעד ערך." הטענה כי אינה צריכה לפרוע את השטר היא טענה עובדתית אשר הנטל להוכחתה מוטל לפתחה של המבקשת-המתנגדת.
...
סוף דבר לסיכום, אני מורה על דחיית בקשות המבקש והמבקשת הן לעניין הארכת המועד והן לעניין ההתנגדות.
אני מורה כי ההליכים נגד המבקש והמבקשת בתיק מס' 521597-11-17 בלשכת ההוצל"פ בראשל"צ ישופעלו ככל שמלוא החוב בתיק ההוצל"פ אליו יצורפו הוצאות ושכר טרחת עו"ד המשיבה שפסקתי לעיל, לא ישולמו בתוך 30 ימים.
המזכירות תואיל להמציא העתק החלטתי לב"כ הצדדים ניתנה היום, כ"ג שבט תש"פ, 18 פברואר 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ההיתנגדות לבצוע שטר: יצוין כי ההליך דנא ניפתח על ידי הנתבעת בהתנגדות לבצוע שטר אשר ניתן כשטר בטחון במסגרת הסכם השכירות.
...
משלא הובאו ראיות על ידי הנתבעים כי פעלו לתשלום רכיב זה על פי ההסכם, ולא הביאו ראיות כנגד סכום החוב, חייבים הם לפצות את התובעת גם בגין רכיב זה. אינני מקבלת טענות הנתבעים לעניין השטר גופו.
העובדה שלטענתה בעלה הוא שהתנהל מול התובעת, איננה מעלה ואיננה מורידה בהקשר זה. לסיכום, לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת חלקית – הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת פיצויים בסך של 16,800 ₪ (דמי שכירות עבור 4 לחודשים), 7,500 ₪ עבור תיקונים במושכר ותשלום עבור חוב לוועד בית על סך 5,945 ₪ - סך כולל של 30,245 ₪.
בהתאם, אני מורה על שפעול תיק ההוצאה לפועל, שמספרו 544599-09-18 לביצועו של שטר על סך 10,000 ₪, שמספרו מסתיים בספרות 937, משוך על ידי הנתבעת מס' 1 מחשבונה מס' 457426, בבנק דיסקונט, סניף קריית ים. הנתבעים, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת את יתרת הסכום על סך 20,245 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

שטר החוב ניתן כשטר בטחון במסגרת חוזה שכירות בין הצדדים עבור השכרת מספר משרדים ברחוב הרצל 90 נתניה (להלן: המשרדים) והוגש לבצוע בשל אי תשלום דמי שכירות מלאים.
כך או כך, בבוא בית המשפט ליתן החלטתו בבקשת רשות להיתגונן, עליו לקחת בחשבון שישנו רק צד אחד שנחקר וגרסת המשיבה טרם עמדה בחקירה נגדית, ואל מול היתרון הדיוני המובנה הקיים לתובע בסדר דין מקוצר או בהתנגדות לבצוע שטר שהתצהיר פרוש לפניו ורק לו יש את הזכות לחקור, האיזון מצוי בכך שאין צורך לבדוק סכויי תביעה אלא סכויי הגנה ודי כי יציג המבקש, ולו בדוחק, טענת הגנה והרף לקבלת הרשות להיתגונן – נמוך הוא, גם אם בסופו של יום יכול ותתקבל התביעה.
...
בהתאם לפסיקה זו, הרי מקום שאין מדובר בהגנת בדים והגנת המבקש היא "אפשרית, ולו בדוחק", והיא אינה "הגנת בדים", כי אז המסקנה המשפטית המתחייבת היא שנכון הוא לאפשר למבקשת את ההתגוננות מפני ההליך" (רע"א 40983-05-19 ערנת-טק בע"מ נ' שלמה מורסיאנו (22.7.2019)).
זאת, על מנת שבית המשפט לא יידרש לקיים הוכחות ולאחר מכן להגיע למסקנה אשר יגיע עת מלכתחילה יכול היה להפעיל את שיקול דעתו האם יש מקום לנהל הליך שלם אם לאו מש"זמנו של בית המשפט הינו מוגבל, ותור המתדיינים ארוך" ואין מקום להאריך את ההליך לריק על דרך שמיעת ראיות (ראו והשוו: ע"א 3801/06 שרית עובדיה נ' עיריית הרצליה (18.2.2018)).
עם זאת, הגם שהנתבע לא נחקר בעניין השוכרים ולא נסתרה גרסתו אל מול אי הצגת ולו ראשית ראיה תומכת הגם שמותר לו בשלב זה לטעון טענות בע"פ כנגד מסמך בכתב, עת לא ברור מהו היקף הפגיעה של מגיפת הקורונה ובכל זאת אין בכך כדי לפטור אותו מתשלום מלא, אני סבורה כי יש ליתן לו רשות להתגונן משגילה סיכויי הגנה, הגם שנמוכים הם עד כדי דוחק בשל הכלליות הגלומה בהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

שתיהן נוגעות לבקשת ההיתנגדות לבצוע שטר חוב שהוגש לפרעון בהוצאה לפועל על ידי התובע, כמשכיר, בסך 100,000 ₪ כאשר בבקשת המימוש נטען כי גובה החוב של הנתבעים לתובע בגין המושכר ועזיבתו הנו על סך 85,314.67 ₪.
שטר החוב כלל חשבונית תיקון בסך 8,077 ₪, הצעת מחיר לתיקונים בסך 4,850 ₪ שטרם בוצעו, פיצוי מוסכם על הפרת הסכם בסך 50,000 ₪, הפרה על איחור במסירה בסך 500 ₪ ליום, שכן טרם התקבלו המפתחות של המושכר.
ייפוי הכוח בבר"ל חתום על שמו בלבד, וכך גם שטר החוב שניתן לפקודת א.ד. יזום והשקעות בנדל"ן בע"מ ו/או דוד בבקובי ו/או מי מטעמם, אולם הוא צמוד והיווה שטר ביטחון להסכם השכירות שבו לתובע אין מעמד.
...
לסיכום: יש לדחות את התביעה במלואה.
בשים לב לניהול הליכים עד תום, הגשת שטר החוב עם סכום ללא כל זכאות בדין להגישו, ללא תצהירי בעלת הדירה ובן התובע, יש לשפות את הנתבעים על כלל הוצאותיהם בגין ניהול הליך זה. בנסיבות אלה ישלם התובע לנתבעים שכ"ט בהתאם לגובה שטר החוב שהוגש לפירעון, ובשים לב לניהול ההוכחות עד תום סך של 15,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, וכן את הוצאות התייצבותם בהליך (שלושה ימים דיונים, לרבות יום הוכחות מלא) בסך 1,500 ₪ לכל אחד.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

שני השיקים חזרו בשל א.כ.מ. הנתבעת הגישה, באיחור, היתנגדות לבצוע השיטריות.
בבקשת ההיתנגדות נטען כי השיקים נימסרו לבטחון במסגרת הסכם שכירות בין התובע לבין אביה של הנתבעת, מר משה סבו ("האב" או "סבו").
א. להסכם השכירות נקבע כי "להבטחת תשלום דמי השכירות ו/או להבטחת תשלום נזקיו של המשכיר בגין האמור בהסכם זה ו/או להבטחת פינוי הדירה במועד ו/או להבטחת תשלום המיסים ו/או התשלומים החלים על השוכר יפקיד השוכר בידי בא כוח המשכיר שטר חוב ביטחון על סך - _____. ש"ח (עשרת אלפים שקל חדש) חתום על ידו ועל ידי שני ערבים נוספים לשביעות רצונו של המשכיר". סכום השיקים נשוא התביעה מתיישב היטב עם סעיף זה בהסכם השכירות, וכך גם העובדה שהשיקים נימסרו על ידי צד ג', שאינו השוכר (סבו).
...
נוכח האמור לעיל, אני מקבלת את טענת הנתבעת כי מלבד הסכם השכירות, דהיינו ערבותה להבטחת תנאיו על ידי אביה, לא היה בינה ובין התובע כל קשר, עסקי או אחר.
המסקנה היא אפוא, כי השטרות נשוא התביעה לא ניתנו לשם הבטחת החזר הלוואה לאבי הנתבעת אלא להבטחת תנאי הסכם השכירות, כערבות צד ג'.
התביעה נדחית אפוא, ולא ניתן יהיה להמשיך לנקוט הליכי הוצאה לפועל בקשר עם השיקים נשוא התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו