ביום 13.3.2014 דחה רשם ההוצל"פ את הבקשה הנוספת בטענת "פרעתי" בהעדר סמכות לידון בה, וקבע כי בהליכים לבצוע שטר, מתגבשת סמכות רשם ההוצל"פ לידון בטענת "פרעתי" ביום המצאת הבקשה לחייב או לאחריו, וכל טענת פרעון שהתגבשה טרם מועד זה יכולה להקים עילת היתנגדות שתתברר בבית המשפט.
ראו: המ' 578/78 יוסף עזרא נ' "מרבק" תעשיות בע"מ (1970) (22.12.1978):
"כבר הוזכר לעיל, כי דין היתנגדות לבצוע השיקים שהוגשה על ידי המבקש היה, על פי סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, כדין בקשת רשות להיתגונן מפני תובענה בסדר דין מקוצר".
במקרה הנוכחי, המשיבה לא העלתה במסגרת ההיתנגדות לבצוע שטר טענות בדבר הפרת החובות החקוקות כמפורט לעיל (אשר בגינן יש מקום לדידה להורות על ביטול חוזה ההלוואה), הגם שהייתה רשאית להעלותן ולקיים בהן דיון.
דהיינו- ההיתנגדות לבצוע שטר לא נדחתה ע"י בימ"ש השלום ולפיכך, אין מיתקיים מעשה בית דין.
...
בטרם אדון בטענות הצדדים בבקשה לסילוק על הסף, אין מנוס מפירוט עיקרי העובדות העולות מכתבי הטענות והנספחים, שעליו תישען ההכרעה בבקשה:
בשנת 2010 או בסמוך (המועד אינו מפורט בתביעה) הלווה המבקש למשיבה סך של 27,000 ₪ (לטענת המשיבה) לצורך בניית יחידת דיור בביתה, ודרש ממנה, ללא הסבר, שיקים נגדיים בסכומים גבוהים הרבה יותר.
ראו: בש"א (מחוזי נצרת) בנק לאומי לישראל בע"מ נ' רות פינקלשטיין (23.12.2004) שם נקבע:
"השוני הבולט בסדרי הדין החלים, לשם הכרעה במחלוקת כלשהיא, בין תפקידו של ראש ההוצאה לפועל כביצועי ומנהלי, לבין הפרוצדורה החלה בעת שראש ההוצל"פ נוהג כבית משפט, ברורה וחדה. יתרה מכך, אם צד רשאי להגיש לראש ההוצל"פ בקשה בכתב לביטול אישור מכירה ולצרף לבקשה ראיות שונות אשר אינן עוברות את מסננת הקבילות, וראש ההוצאה לפועל רשאי ליתן החלטה, אף בלא לקבל תגובת הנפגע, הרי ברור שאין בפנינו סדרי דין ודיני ראיות שווים לאלה החלים בבית משפט רגיל. גם מטעם זה אין מקום לקבוע כי בית המשפט המוסמך קבע והכריע בפלוגתא ובעילה מסוימת עד כדי כך שנוצר השתק ומעשה בית דין".
לאור האמור, נחה דעתי כי אין מקום להחלת הכלל בדבר מעשה בית דין, ולחסום את דרכה של המשיבה מהעלאת טענותיה בתביעה שלפניי, תוך קיום דיון ענייני בה לגופה.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, נדחית הבקשה.
המבקש ישלם למשיבה הוצאות הבקשה, ללא קשר לתוצאות התובענה, בסך של 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.