מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדות לביצוע שטר והארכת מועד עקב עיקול סמוי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

זאת, בתמורה לסך של 500,000 ₪ שישולמו על דרך קזוז מהתשלום האחרון שקליין התחייבו לשלם לוינוגרד עבור הבית, באופן שקליין יהיו פטורים מבצוע תשלום זה. בהסכם זה (שמשום מה הוכתר ע"י הצדדים כ"זיכרון דברים"), ניתנה לוינוגרד אופציה להודיע על ביטול ההסכם בתוך 12 חודשים ממועד החתימה (הסכם רמות, נספח ב' לתצהיר וינוגרד.
לאחר מכן, מר קליין העלה על הכתב, בדוא"ל ששלח למר וינוגרד, את מורת הרוח והאכזבה ממה שכינה "הקומבינה שאתה [וינוגרד] ועוה"ד שלך עשיתם מאחורי גבי בפסק דין.." (נספח כו מיום 27/11/2012, עמ' 108) המבוכה היא אכן רבה, נוכח ההליך המשפטי שיזם וינוגרד, המבוסס על תצהיר שאינו אמת, תהא לכך הסיבה אשר תהא (ראו גם תיכתובת דוא"ל לאחר שהתקבלה היתנגדות גראמה נספח כא בעמ' 100 לתצהיר קליין).
המחאה שנתנה אחת החברות לגב' גראמה לא כובדה והיא נקטה גם הליכים אישיים כנגד קליין לבצוע השטר בהוצל"פ. בין השאר, החלה לנקוט הליכים לעיקול המיטלטלין בבית, מיטלטלין ששווים רב. וינוגרד, זיהה את היזדמנות הפז, הבהיר לקליין כי כל עוד לא עבר הבית על שמו אצל החברה המשכנת, אין מה לחשוש מפני עיקול; והציע, כי על מנת למנוע מצב שבו יתברר לנושים כי הנכס נמכר לקליין, יחתמו על עסקת ביטול שבה יוצהר באופן שיקרי, כי התמורה עבור הנכס לא שלומה במלואה.
עוד אציין, כי עם איחוד התובענות, נתתי בידי הצדדים שהות לבוא לכדי הסכמות עם הנתבעים 3-4 בתביעת קליין - הבנק והחברה המשכנת, בהתאמה, שהיו צד להליכים שבהם הושג הסכם הגישור - על מנת לייתר השתתפותם בהליך זה (החלטה מיום 21/1/2014).
התשתית הנורמאטיבית לפי ס' 13 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג - 1973 "חוזה שנכרת למראית עין בלבד - בטל". כפי שנקבע לא אחת ע"י בית המשפט העליון "... חוזה למראית עין הוא חוזה שבו מסכימים הצדדים כלפי חוץ על הסדר משפטי מסוים בעוד שכוונתם האמיתית שונה [...]. בחוזה כזה מיתקיים חוסר התאמה מכוון בין הצהרת הרצון של הצדדים המשתקפת כלפי חוץ בחוזה שכרתו ובין רצונם האמתי והסמוי שלא לתת לאותו חוזה תוקף מחייב".[.
...
סופו של דבר, כי אין להם זכות במקרקעין, ויש להורות על פינויים.
סיכום וסוף דבר לאור כל האמור, התובענה למתן סעד הצהרתי בדבר ביטול הסכם הגישור, נדחית והתביעה לפינוי, מתקבלת.
בהתאם אני מורה כי על בני הזוג קליין לפנות את הבית נושא ההתדיינות ברחוב האתרוג 38 בשכונת מורשת בנימין בגבעת זאב.
בשים לב לכלל נסיבות העניין כמפורט לעיל ולתקופה הארוכה שקליין גרים ומחזיקים בבית ועל מנת לאפשר לקליין התארגנות נאותה, אני קובעת כי הפינוי יתבצע בתוך 4 חודשים ממועד שניתן פסק דין זה. בנסיבות העניין ובשל מורת הרוח של בית המשפט מהתנהלות וינוגרד, שקשה להשלים עמה, כנזכר בפסק הדין ותרומתם להתהוות המצב שנוצר ואף לצורך בהתדיינות זו נוכח ההסכמים הסודיים והצהרות הכזב לבנק, לרשויות המס ובמסגרת המרצת הפתיחה, ואף שזכו בשתי התביעות - איני עושה צו להוצאות וכל צד יישא בהוצאותיו לרבות שכ"ט עו"ד. [לשיקול של התנהלות הצד הזוכה ותרומתו למצב שנוצר לעניין פסיקת ההוצאות, ראו למשל ע"א 6667/10 טנדלר נ' קוזניצקי כב' הש' עמית מיום 12/9/12, שם נדחתה תביעה לאכיפת הסכם מכר שנעשה תוך ניסיון להונות את רשויות המס ועל אף הזכיה, נפסקו הוצאות בסך של 100,000 ₪ כנגד הזוכה בשל אשמתם היחסית הגדולה יותר ולמרות התוצאה לטובתה].

בהליך צו אחר (צ"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה בקשה להאריך לה את המועד להחזקת תפוסים ולהאריך צוי הקפאה של דירת מגורים וחשבונות בנקים לשישה חודשים נוספים, מעבר לששת החודשים שחלפו מאז הוצא הצוו הראשון בפרשה.
הצדדים להליך ותמצית טענותיהם: המבקשת, משטרת ישראל יחידת הונאה חוף, מנהלת מזה תקופה חקירה כנגד המשיב 1 וחשודים נוספים (כולל המשיבים בהליך זה) בחשד לבצוע עבירות לפי חוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – "חוק העונשין") ולפי חוק איסור הלבנת הון, תש"ס-2000 (להלן – "חוק איסור הלבנת הון") בהקף של מיליוני ₪, כמפורט להלן: * קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות – עבירה לפי סעיף 415(3) לחוק העונשין.
מדובר בחקירה מורכבת ומסועפת שהתחילה באופן סמוי, והחל מיום 21.11.2016 הפכה לגלויה.
מדובר בתכלית בעלת אופי קינייני עליו עמדה הפסיקה בתארה את מהות החילוט כ"הוצאת בלעו של גזלן מפיו" (עניין סיטבון הנ"ל; ע"פ 7475/95 מדינת ישראל נ' בן שטרית, פ"ד נב(2) 385 (1998)).
מכוחה של הוראת תחולה זו מוסמך בית המשפט המחוזי לתת, קודם להגשת כתב אישום ועל פי בקשה המוגשת לו בידי פרקליט מחוז, צו זמני, היינו צו למתן ערבויות, צוי מניעה, צוי עיקול, או הוראות בדבר צעדים אחרים שיבטיחו את האפשרות של מימוש החילוט, בנסיבות המקימות יסוד סביר להניח שהרכוש המיועד לחילוט עלול להעלם או שיינקטו פעולות העשויות לסכל את חילוטו.
אף שלכאורה יש היגיון בנימוקיה של המבקשת למכירת תיקי ההשקעות, אני מוצאת כי לנוכח העובדה שהמבקשת לא ביקשה במסגרת צוי התפיסה וההקפאה הקודמים למכור את ניירות הערך, ולאור זאת שלא הציגה בפניי כל אינדיקאציה לנזק שניגרם עד כה לשווים, אזי יש להעדיף את עמדת המשיבים בנידון בהיותם בעלי הקניין, מודעים לסיכון הגלום בהתנגדותם, ומוחזקים כמי שפועלים לשמירה על האינטרסים הכלכליים שלהם.
...
לאחר ששקלתי טענות הצדדים, נחה דעתי לדחות את טענת המשיבים בנדון.
יחד עם זאת ובהתאם לאמור בסעיף 16 לעיל בנוגע לזכויותיהם של בני-זוג, אני מורה על שחרור סכום של 190,000 ₪ מהכספים התפוסים בחשבונה של המשיבה 5, ועוד סכום של 82,000 ₪ מהחשבון התפוס של המשיב 6.
אני דוחה את הבקשה למכירת ניירות הערך.
אני דוחה את הבקשה של המשיבה 7 לפסיקת הוצאות.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש לא עשה כן, למרות שזהו לא התיק הראשון בין הצדדים והתקיים דיון נוסף בהתנגדות לבצוע שטר בפני מותב אחר בו המבקש היה מיוצג ע"י עורך דין, ועל כן לא ברור מדוע לא התייצב לדיון בהתנגדות נשוא התיק יחד עם עורך דין, ונסיבותיו עמו.
טענת המבקש בבקשה להארכת מועד כי נודע לו אודות ההליכים נגדו מספר ימים לפני שהגיש את ההיתנגדות, אולם במהלך החקירה הנגדית, הודה כי נודע לו אודות ההליכים נגדו כבר באוקטובר 2016 עקב עיקולים שהוטלו על חשבון הבנק שלו וכן שבאוקטובר 2016 הוציא רשימת תיקים ארצית בעיניינו מההוצל"פ ובמועד זה, תיק ההוצל"פ נשוא ההיתנגדות היה פתוח ואף ננקטו בו הליכים.
...
מעיון בטענות המבקש בהתנגדות ובחקירה הנגדית, אני סבור כי מדובר בשיהוי ניכר בהגשת ההתנגדות וזאת ללא כל טעם מיוחד הנדרש לצורך הארכת המועד.
נוכח הסתירות המהותיות בין תצהיר המבקש לבין חקירתו הנגדית, היעדר פירוט עובדתי מלא ונדרש אודות כלל השיקים שהוצאו מחשבונו של המבקש לידי המשיבה, בין שנפרעו ובין שלאו, בין שהתקבלו בגינם כספים ובין אם לאו, וכן העדר פירוט אודות יחסיו העסקיים של המבקש ושל אחיו, אני סבור כי רב הנסתר על הגלוי והגנתו של המבקש הינה הגנת בדים ואין באמירה כללית בנסיבות דנן של גנבת שיקים ואי חתימת המבקש על השיקים כשלעצמם כדי להוות הגנה ולו לכאורה.
לאור כל האמור לעיל, אני סבור כי יש להורות על דחיית ההתנגדות ואולם לפנים משורת הדין ולמרות כל מחדלי המבקש, הסתירות בעדותו, העדר פירוט בתצהירו והגשת ההתנגדות באיחור ללא טעם מיוחד, אני מורה כי ההתנגדות תתקבל רק במידה והמבקש יפקיד בקופת בית המשפט בתוך 30 יום מהיום מלוא סכום החוב הנקוב בתיק ההוצל"פ כערבון במזומן או בערבות בנקאית אוטונומית שאינה מוגבלת בזמן.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בענין : היתנגדות לבצוע שטר ובקשה להארכת מועד ביום 15.2.13 הגישה התובעת לבצוע בשני תיקי הוצל"פ נפרדים שני שטרות ע"ס 10,000 ₪ כל אחד , זמן פירעון 10.9.08 ו 10.11.08 , אשר נמשכו מחשבונו של הנתבע לפקודת התובעת וחוללו .
אין היתייחסות בתגובה לתצהירו של חן באמצעותו הועברו השיקים של הנתבע למג'ד. הכספים שנגבו בתיקי ההוצאה לפועל אינם מלמדים על כך שהנתבע מודה בחבותו , שכן מדובר בכספים שנגבו בעקבות הליכים מבצעים לרבות עיקול צד ג'.
...
התובעת תשלם את הפרשי האגרה הנדרשים בהקדם האפשרי, כתנאי לקיום הדיון בתביעה.
לאחר שנוכחתי בדבר קיומן של שאלות דומות של עובדה ומשפט, אני מורה על איחוד הדיון בתיק 17607-10-16 עם הדיון בתיקים שלפניי.
המזכירות תבטל את הדיון שנקבע בתיק 17607-10-16 בפני כב' הרשמת הבכירה הדס שכטר ישראלי ותביא לעיונה את החלטתי זו. המזכירות תמציא החלטה זו לב"כ הצדדים ותזמנם לדיון .

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש היתנגדות לבצוע שטר בתיק הוצל"פ 01-08540-13-8 שפתחה המשיבה נגדו ובקשה להארכת מועד להגשת ההיתנגדות.
המשיבה ביצעה עיקולי צד ג' כנגד המבקש ביום 12/2014 ובחודש ינואר 2015 נרשמו עיקולים על 2 כלי רכב של המבקש, שהוא מנוע מלמכור אותם עקב העיקולים ,כך שברור שהוא מודע להליך .אין מקום לביטול פסק דין מחובת הצדק וגם לא מכוח שיקול דעת בית משפט.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש לתת למבקש רשות ערעור ולדחות הערעור לגופו מהנימוקים כדלקמן: א) מצאתי לנכון לתת רשות ערעור, כיוון שפסה"ד כבר ניתן, והדרך היחידה להשיג על החלטת בימ"ש קמא היא בדרך של בקשת רשות ערעור.
כאמור, דין הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות הערעור והערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו