מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנגדויות לתכנית מתאר מקומית מפורטת (תמ"מ)

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

זאת מפני שבניגוד לתכנית מתאר מחוזית, מקומית או מפורטת, לא קיימת כלל אפשרות עקרונית להגיש התנגדויות לתכנית מתאר ארצית (סעיף 100 לחוק).
...
טענה זו דינה להידחות.
אלא שבחינת מכלול הטענות מובילה למסקנה כי עומדת התמ"א בדרישות התכנון המפורט ולא נפל בה פגם מסוג זה המצדיק את התערבותנו.
עוד יש להדגיש כי גם לוּ היה מקום להעניק סעד ביחס לתיקון 3/א הרי שמנגנון הוצאת ההיתרים לא היה מושפע הואיל ומנגנון זה נקבע כאמור עוד בגרסתה המקורית של התמ"א. לא מצאתי לנכון אף להיעתר לבקשת העותרת לקבלת סעד על פיו לא ניתן יהיה להאריך את תוקפה של התמ"א פעם נוספת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תשובה זו אף תואמת את ההסכמות החוזיות לפיהן עריכת שינויים בתוכנית מתאר מחוזית מהוה חלק מההתחייבות החוזית של התובעים כלפי הנתבעות, כפי שמנוסחים בסעיף 10 ו- 12 לנספח א' להסכם בין הצדדים: בסעיף 10 "עריכת תיקונים בתכנית על פי הנחית ובקשת מוסדות התיכנון" ובהמשך בסעיף 12 "בדיקת תכניות ארציות, מחוזיות ומקומיות שיש להם השפעה על התכנית והתמודדות תכנונית איתם בכלל זה שינויים ותיקונים" (ההדגשות אינן במקור).
לדוגמה חלק מהוראות נספח א' להסכם המפרט את השירותים שעל המתכנן הפיזי לעשות: סעיף 1 לנספח א' נכתב כי "רכוז עבודת צוות התיכנון בהתאם להנחיות החברה המנהלת ולליווי תכנית המתאר המקומית משלב התיכנון עד שלב מתן התקוף, בכלל זה הצגתה בפני גורמים בעלי עניין ומוסדות תיכנון". בהמשך בסעיף 4 "הכנת תכנית מתאר מפורטת בהתאם להנחיות תוכנית האב..." וכן בסעיף 5 "תירגום הפרוגרמה התכנונית והנחיית תוכניות האב לתכנית מתאר מקומית מפורטת". בסעיף 10 "עריכת תיקונים בתכנית על פי הנחית ובקשת מוסדות התיכנון". הוראות אלו יחד עם הטבלה בסעיף ב', מצביעות על כך שכוונת הצדדים הייתה להיתקשר בהסכם גלובלי, הן מבחינת הסכום והן מבחינת הקף ומהות ביצוע העבודות, בכדי להכין תוכנית מתאר.
בית המשפט שב והבהיר בהחלטתו בעמ' 26, כי הוא "נידרש לפרש את החוזה לרבות בהסתמך על כוונת הצדדים, וכן לקבוע האם נפלו עילות המצדיקות ביטול החוזה מחמת טעות או הטעייה ולכן קיימת חשיבות רבה מאוד למה ידע ומה הבין התובע בקשר עם פרטי החוזה." לפיכך ההיתנגדות נדחתה, התובע המשיך להשיב על השאלה, וב"כ התפרץ והתנגד פעם נוספת, כך שניסיון בית המשפט להבין מה הייתה הבנת התובע ביחס לשינויים שהיה עליו לערוך בתמ"מ 2, נמשך על פני עמוד נוסף, לנוכח היתנהלותו של ב"כ התובע.
...
על כן, אני דוחה את טענות התובעים בעניין זה. לגבי בקשות התובעים לפסילת בית המשפט, הבקשות נדחו, בהחלטות מנומקות ומפורטות (מיום 6/7/14 ומיום 29/7/14), התובעים הודיעו שאין בכוונתם לערער עליהן, ואין בהן כדי להשפיע על פסק הדין.
סוף דבר התביעה נדחית.
אני מחייב את התובעים לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסכום כולל של 30,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בחודש דצמבר 2004 וועדת המשנה להתנגדויות של המועצה הארצית החליטה לקבל את היתנגדות העותרים לתמ"מ 59/3, כאשר ההחלטה בעיקרה קבעה כי יש לצרף לתוך תחום הקו הכחול של תמ"מ 59/3 את השטח המשולש הגובל בתכנית המופקדת ממזרח, ששטח זה הנו כאמור, שטח בבעלות העותרים, משמע – הלכה למעשה עם אישור התמ"מ, השטח הנ"ל שבבעלות העותרים מיועד להפוך מייעוד חקלאי על פי תמ"מ 21/3 לייעוד של איזור תעסוקה מטרופוליני, על פי תמ"מ 59/3 והכל בכפוף למילוי התנאים של הוועדה המחוזית והמועצה הארצית (המפורטים בס' 13,14 הנ"ל) (להלן: "החלטת המועצה הארצית").
העתירה אינה בנושא תכנית מתאר מחוזית, אלא עיקרה, בהחלטת הוועדה לדחות את תכנית 64 ואין חולק כי זו תכנית מתאר מקומית מפורטת, וגם המשיבות אינן סבורות כי החלטה שכזו אינה בסמכות בית משפט זה. ככל שבעתירה כלולים סעדים הנוגעים במישרין להליכי התיכנון של התכנית המחוזית (ראה סעיף 36 להלן), אלו אינן בסמכות בית המשפט לעניינים מינהליים.
...
תנאים אלו נדרשים בעיקר במנהל מקרקעי ישראל שהוא יוזם התכנית וכל עוד תנאים מקדמיים אלו לא התקיימו, ברור שלא ניתן לאשר תכניות נקודתיות בתחומה של התמ"ם. מטעמים אלו, אני סבור כי החלטת הוועדה המחוזית הייתה סבירה ונכונה - שלא לאשר את תכנית 64, ולא לקדם את תכנית תמ"ם 59/3 בטרם קיים המנהל את התנאים המקדמיים של התכנית.
מהאמור לעיל עולה, כי הלכה למעשה, אין מדובר בעתירה שעניינה סבירות ההחלטה שלא לאשר את תוכנית 64, אלא עניינה בבחינת סבירות החלטת הועדה המחוזית שלא לקדם את תמ"מ 59/3, וכאמור כבר, אני סבור כי החלטה שכזו - שלא לקדם את התוכנית, היא לא רק סבירה אלא היא בלתי נמנעת בנסיבות העניין.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, נדחית העתירה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

הרקע העובדתי וההליכים הקודמים בין הצדדים בשלהי שנות השמונים ובתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת רכשו המשיבים זכויות חכירה בבתים המצויים בקצה היישוב רעות והפונים אל עבר שטח אשר בהתאם לתכנית המתאר המחוזית שהייתה בתוקף באותה עת (תממ/2/3), יועד ל"שמורת נוף ונופש".
כמו כן פורסמה בשנת 1998 תכנית מתאר מקומית מפורטת מד/במ/6 ל"אתר F" (להלן: התכנית המפורטת ולהלן יחד: התכניות).
כמו כן, ואף שדרך המלך להשיג על חוות דעתו של השמאי המכריע היא בהגשת ערר על פי סעיף 198(ה)(4), מן הראוי להותיר בידי ועדת הערר את האפשרות לקיים דיון בשאלת ביטול חוות דעתו של שמאי מכריע גם אם לא הוגש עליה ערר, באותם המקרים שבהם נפל בה פגם מן הסוג המצדיק ביטול של פסק בוררות גם אם לא הוגשה לגביו היתנגדות (להשראה ששואב חוק התיכנון והבניה מהוראות חוק הבוררות בכל הנוגע להליכים בפני השמאי המכריע, ראו סעיף 198(י) לחוק התיכנון והבניה, כנוסחו הרלוואנטי לענייננו.
...
על כן נדרשה לגביה הכרעה של ועדת הערר ואינני מקבלת בהקשר זה את קביעתו של בית המשפט קמא לפיה החלופה הראשונה היא בגדר "הערה בעלמא" בלבד.
טענה זו דינה להידחות.
סוף דבר מן הטעמים שפורטו לעיל, אני סבורה כי יש צדק בטענת המבקשת לעניין היקף הדיון שעל ועדת הערר לקיים ככל שעולה שאלה משפטית כגון זו שעלתה במקרה דנן בעקבות השומה המכרעת, אך בפועל קיימה ועדת הערר את הדיון הנדרש במסגרת הבקשה שהגישו המשיבים והכריעה בשאלה שעלתה, לגופה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

העותרת 4 נמנית על הגופים אשר נקבעו בצו התיכנון והבניה (קביעת גופים צבוריים ומקצועיים לעניין סעיף 100(3) לחוק, התשנ"ג-1993, כגופים צבוריים לעניין הגשת היתנגדות לתכנית מתאר מחוזית, מקומית או מפורטת שהופקדה ושיש בה עניין לציבור.
...
מנגד טוענות המשיבות כי היתרי הבניה ניתנו אך ורק במסגרת התב"ע המאושרת, לא אושר כל שימוש חורג או שימוש למלונאות שאיננו מותר על פי התב"ע, לכן יש לדחות את העתירה.
כמו כן, העותרים לא הביאו ראיה ממשית כלשהי לתמוך בטענתם כי מצויים במקרקעין קברים או עצמות אדם, ועל כן הטענה נדחית.
מכלל המקובץ לעיל, דין העתירה להידחות.
העותרים ישלמו למשיבה 1 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪, למשיבות 3 ו-4 יחד סך של 7,000 ₪, למשיבה 5, סך של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו