אולם, במצב שבו אחד מן היסודות אינו מיתקיים, לא ניתן יהיה לומר שהסכמות הצדדים התגבשו לכדי חוזה מחייב, והן נותרות בגדר משא ומתן שלא הבשיל[footnoteRef:9].
לבסוף, התובע לא הסביר הכיצד ניתן לראות את תנאי הסכם 2010 ככאלה שהם "גרועים במידה בלתי סבירה מן המקובל". למעשה, המדובר בטענה סתמית שהועלתה ללא כל ביסוס תשתית עובדתית וראייתית מצדו של התובע, וגם מטעם זה דינה להדחות.
הנתבעת אף טענה בכתב התביעה שכנגד, כי "טרם קבלת ההלוואה הוסבר לו כי על פי תקנות מס הכנסה יהיה עליו להחזיר הלוואה זו בצרוף ריבית כחוק (4%) והצמדה (אלו אותם תנאי שבהם מושך גם הבעלים הלוואות מהחברה) והוא הסכים לכך"[footnoteRef:78].
...
]
לסיכום התביעה שכנגד – התובע זכאי מהנתבעת ל-20% מהרווח בגין שנת 2009, ולרווח מתביעות בגין פרויקטים שנמצאו בתהליכי עבודה בעת פיטוריו של התובע מעבודתו בנתבעת ואשר התקבל בנתבעת בשנים 2012-2010, בסך של 180,658 ₪.
סוף דבר
לסיכום – לאור כלל האמור לעיל בפסק הדין, עולה כדלקמן – התביעה העיקרית דינה להידחות בכללותה, מלבד רכיב תביעה אחד שהתקבל.
הוצאות – לאור ההתדיינות הניכרת והנרחבת שבין הצדדים, ובהתחשב בכך שהלכה למעשה כל צד יילך לדרכו בלא כלום (למעט סכום זניח ביותר שקיבלה הנתבעת במסגרת התביעה שכנגד), אנו סבורים כי התוצאה הראויה והצודקת היא שכל צד יישא בהוצאותיו, ובמובן זה שאיש לא יצטרך לשלם דבר לצד שכנגד, הן ביחס לחיוב הכספי, והן ביחס להוצאות.