על פי צו הארנונה לשנת הכספים 2010 (להלן: "צו הארנונה"), המשיבה גובה ממחזיקי דירות ארנונה בגין מ"ר לפי שני תעריפים כדלקמן: תעריף לדירה עצמה (להלן: "התעריף הרגיל לדירה"), ותעריף בשיעור 50% מתעריף זה בגין מקלט, ממ"ק, מחסן, חנייה מקורה לרכב וסככה/פרגולה (להלן: "התעריף למ"ר לשטחים הנוספים").
אחת - נישומים הזכאים להנחה או לפטור מארנונה על פי הוראה מנדטורית בחוק או בתקנות, השנייה – נישומים שמועצת הרשות המקומית רשאית לתת להם הנחה דהיינו זכאים להנחה על פי החלטת המועצה מכוח סמכותה על פי תקנה 2(א) ותקנה 2א בתקנות הסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה) תשנ"ג – 1993 (להלן: "תקנות ההנחה").
פרשנות המבקש נתמכת בהוראת תקנה 2א, שקובעת את אופן הפעלת שיקול הדעת באשר למתן הנחה לפי סעיף 2:
"בקביעת שיעור ההנחה על פי המבחנים שבתקנה 2(1) עד (10), רשאית המועצה להיתחשב במצבו החומרי של המחזיק ולצורך זה אף לקבוע תנאים ומבחני משנה לזכאות להנחה לפי כל אחת מהפסקאות האמורות."
משמע, לעירייה שיקול דעת באשר למצבו החומרי של הנישום, לגבי התנאים למתן ההנחה, וקביעת מבחני משנה, אך אין שיקול דעת באשר לגודל השטח בגינו ניתנת ההנחה, ואין שיקול דעת באשר לאופן בו יש לחשב את הארנונה החלה על אותו שטח בגינו תנתן ההנחה - בדיוק כמו בהנחות החובה.
...
נ' אבוטבול (25.12.12) בו נדונו הרקע ומכלול השיקולים המנחים לקביעת שיעור הגמול ושכר הטרחה, במקרים שבהם נדחתה הבקשה לאישור התובענה כייצוגית, מכוח סעיף 9(ב) בחוק תובענות ייצוגיות וכך נקבע:
"ראוי לציין, כי תובענה ייצוגית, אשר הוגשה נגד המדינה ונדחתה מכוח הוראת סעיף 9(ב) לחוק, כבמקרה דנא, מהווה סוג מיוחד של תובענות ייצוגיות, אשר אופיין שונה, ולפיכך גם מערכת הכללים החלה לגביהן, אינה זהה למערכת הכללים החלה לגבי תובענות ייצוגיות אחרות. אשר על כן, סבורני, כי אין מקום להחיל בתובענות ייצוגיות מסוג זה את ההלכה אשר נקבעה בעניין רייכרט, כלשונה..."(פסקה 32).
על כן הנחות החובה לשנה עומדות על כ-375,000 ש"ח. אני מקבלת את טענת המשיבה כי נוכח הבקשה השנייה, תקופת ההשבה היא 14 חודשים ועל כן התועלת לציבור היא בסכום של 437,500 ש"ח בגין 14 חודשים אחורה.
בהתחשב בכל האמור לעיל אני פוסקת למבקש 5,000 ש"ח ולבא כוחו 56,000 ש"ח (כולל מע"מ).