מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התנאים לזכאות לפיצוי כספי על מעצר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת בין הצדדים, כי לנהג התובעת אין אחריות לקרות התאונה ומשכך זכאית התובעת לפצוי כספי בגין נזקיה המוכחים בעטיה של התאונה.
ולא ראית שהרכבים שלפניך נעצרו לחלוטין? ראיתי את התנועה מאטה והאטתי בהתאמה, אבל לא בבלימה חד פעמית.
נכון אמנם, כי מהירות הנסיעה, המותרת בכביש בו קרתה התאונה היא 80 קמ"ש , ואין טענה שהנתבע 4 חרג ממהירות זו. אולם, על הנתבע 4 היה כאמור לשים לב לתנאי הדרך ולכלי הרכב שהיו לפניו, ולהאט בהתאם לכך.
...
בנסיבות אלו, המסקנה המתבקשת היא, כי הנתבע 4 לא הספיק לבלום את הסקודה במועד, היות שלא שמר מרחק כדבעי.
לנוכח כל האמור לעיל, התביעה, ככל שהיא נוגעת לנתבעים 4-5, נהג הסקודה ומבטחת הסקודה, מתקבלת ביחס לנזקים המוכחים.
ההודעה לצד ג' נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ה"חבילה" כללה מלון וטיסה באמצעות חברת התעופה "בלו בירד". במועד בו הייתה אמורה להמריא לדרכה הטיסה חזרה ארצה, לאחר שהמטוס החל בתנועה על מסלול ההמראה, נעצר הוא בשל תקלה טכנית, למצער כך הדבר לשיטת הנתבעת.
סע' 6 (ה) לחוק קובע: "בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (ג), נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי היתקיים אחד מאלה: (1) הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו - לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות". לאור האמור בהוראת חוק זו, הדעת נותנת כי בבוא בית המשפט לבחון האם היתקיימו תנאי הסעיף, יבחנו כלל נסיבות המקרה ולרבות מהותה וטיבה של התקלה; נוהלי האחזקה של המערכת בה ארעה התקלה; האופן והתדירות בה נבדקה המערכת בה ארעה התקלה; האם ניתן היה לקיים את הטיסה ללא תיקון התקלה; האם הייתה שהות מספקת לתקן את התקלה בפרק זמן מקסימלי של שמונה שעות (בשים לב להגדרת "טיסה שבוטלה" בסע' 1 לחוק) ועוד.
...
בנוסף לאמור, גם בהינתן כי התובעת לא העידה איש מטעמה, לא שוכנעתי כי הנתבעת פעלה על מנת לייאש את התובעת כטענתה, או כי פעלה היא באופן שיש בו כדי להצדיק פיצוי נוסף לתובעת, מעבר לפיצוי בו פוצתה כאמור, מכוח החוק.
לאור כל האמור, התובעת לא עמדה בנטל הנדרש במשפט האזרחי על מנת להוכיח את תביעתה.
התביעה נדחית אם כן, ללא צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית, חוזית ונזיקית, בגין דלת אשר נרכשה מהנתבעת, ואשר לטענת התובע סופקה לו באיחור והייתה פגומה ואינה עמידה לתנאי מזג האויר.
התובע טוען, כי הוא זכאי לפצוי כספי בגין הנזק לדלת הכניסה על פי חוות דעת השמאי, שכ"ט השמאי, תשלום שכ"ט עו"ד ובגין נזקים עקיפים של עוגמת נפש, פגיעה בנוחות, טירדה, ביזבוז זמן והנאה במשך למעלה מחמש שנים.
עצור אתה מדלג.
...
משהתובע בעדותו לא העיד על כל נזק לא ממוני ואף לא שוכנעתי כי נגרם לו נזק כזה, אני דוחה רכיב זה. סיכום בסיכומו של דבר, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך של 10,000 ₪ בתוספת מע"מ, בגין שיקום הדלת.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע סך של 1,638 ₪, בגין שכ"ט המומחה מטעמו, כאשר סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 29.11.18 ועד למועד התשלום בפועל.
כמו כן, תשלם הנתבעת לתובע את חלקו בשכר טרחת המומחה מטעם בית המשפט, שכר טרחת עו"ד בסך כולל של 4,500 ₪ והוצאות משפט בסך של 379 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על המשיבה חלים שורה ארוכה של הסכמים קבוציים, במסגרתם מוסדרים בין היתר, זכויות העובדים, תנאי עבודתם והליכי המשמעת.
באחד האירועים נעצר המבקש על ידי משטרת ישראל כאשר הוא נוהג ברכבו במהלך פסילת רישיון נהיגה, הורשע בדין פלילי וביצע עבודות שירות.
מדובר בחברה ממשלתית הנסמכת על כספי הציבור, ובמקום להתעסק בלנהל את החברה בתחרות שבה היא נימצאת, היא נאלצת, להגיב לכתבי טענות שממילא לא מועברים אליה והיא נאלצת לאתרם בנט המשפט אחר כל אלה היא עומדת על הוצאות משפט לדוגמא.
חלף זאת, ככל שהמבקש יוכיח טענותיו במסגרת התיק העקרי, אפשר כי תקום לו זכות לקבלת פיצוי כספי, בכפוף להוראות כל דין.
...
מכל האמור לעיל, הבקשה לסעד זמני של שיבוץ במשמרות והשבת הפרמיות נדחית.
בד בבד, מתקבלת הבקשה מטעם המשיבה לסילוק.
מצאנו כי האיזון הראוי בשקלול הנימוקים גם יחד הינו בדמות חיוב המבקש בהוצאות המשיבה, בסך 6,000 ₪, אשר ישולמו תוך 45 יום, אחרת – יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כדין.

בהליך מעצר ימים (מ"י) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בשל מעצר זה טוען המבקש כי הוא זכאי לפצוי כספי, שכן לא היה יסוד למעצרו.
דיון והכרעה: סעיף 38 לחוק המעצרים קובע: "(א)  נעצר אדם ושוחרר בלא שהוגש נגדו כתב אישום, ומצא בית המשפט שלא היה יסוד למעצר, או שראה נסיבות אחרות המצדיקות פיצוי האדם, רשאי הוא לצוות כי אוצר המדינה ישלם לו פיצוי על מעצרו והוצאות הגנתו בסכום שיקבע בית המשפט." כלומר, תנאי לפסיקת פיצוי בגין מעצרו של אדם על פי הקבוע בסעיף 38(א) לחוק המעצרים הוא בכך שנעצר ושוחרר בלא שהוגש נגדו כתב אישום, וכן בכך שלא היה יסוד למעצרו או שקיימות נסיבות אחרות המצדיקות פיצוי.
...
דיון והכרעה: סעיף 38 לחוק המעצרים קובע: "(א)  נעצר אדם ושוחרר בלא שהוגש נגדו כתב אישום, ומצא בית המשפט שלא היה יסוד למעצר, או שראה נסיבות אחרות המצדיקות פיצוי האדם, רשאי הוא לצוות כי אוצר המדינה ישלם לו פיצוי על מעצרו והוצאות הגנתו בסכום שיקבע בית המשפט." כלומר, תנאי לפסיקת פיצוי בגין מעצרו של אדם על פי הקבוע בסעיף 38(א) לחוק המעצרים הוא בכך שנעצר ושוחרר בלא שהוגש נגדו כתב אישום, וכן בכך שלא היה יסוד למעצרו או שקיימות נסיבות אחרות המצדיקות פיצוי.
לנוכח עמדת המשיבה ממנה עולה, כי החשד הסביר המיוחס למבקש נעוץ בנוכחותו בדירה שבה שהה האחר שעל גופו הוחזקו הסמים, ובשים לב למידע שעל בסיסו בוצע החיפוש, שלא היה קשור במבקש, אלא באחיו ובאחר, סבורני כי לא ניתן היה לומר שקיים כנגד המבקש חשד סביר הקושר אותו לעבירה של החזקת סמים בכמות שלא לצריכה עצמית או של סחר בסמים, שהצדיק מעצרו.
לפיכך, המשיבה תשלם למבקש את הסכומים הבאים: סך של 475 ₪ בהתאם לקבוע בתקנה 8 (החלק ה – 25 של השכר הממוצע במשק העומד על 11,870 ₪ בגין אבדן השתכרות); סך נוסף של 2,684 ₪ בהתאם לקבוע בתקנה 9 ובתוספת (בגין הוצאות הגנה בצירוף מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו