לחילופין טוען התובע כי יש להאריך את המועד להגשת העירעור נוכח חוסר האירגון בהתנהלות הנתבע, ובשל מצב רפואי אישי אשר מנע ממנו לטפל בהגשת תביעה זו.
מנגד, טוען הנתבע כי מכתב הדחייה נשלח לתובע בדואר רשום כבר ביום 9.2.16, בעוד התביעה לקביעת נכות הוגשה רק בשנת 2019, ולכן יש לדחות את התביעה על הסף מחמת היתיישנות.
דיון והכרעה
מסגרת נורמאטיבית
סעיף 1(ב) לתקנות קובע כי: "החליט המוסד בתביעה ונמסרה לתובע הודעה על כך, תוגש תובענה לבית הדין לעבודה תוך שניים עשר חודשים מיום מסירת ההודעה לתובע או מיום תחילתן של תקנות אלה, הכל לפי המאוחר יותר". בהתאם לכך, ככל שמכתב הדחייה הגיע אל התובע בסמוך למועד הדחייה, יכול היה התובע לערער על החלטה זו לבית הדין לכל המאוחר לאחר 12 חודשים, ומשלא עשה זאת דינה של התביעה להתיישן.
למעלה מכך, גב' מלכה הודתה בעדותה שעל אף מצבו של התובע, המשיכה לטפל בענייניו השוטפים: "טיפלתי בכל החשבונות והעניינים של הבית, לא הגיע אליי שום מכתב של המל"ל שאני צריכה להתחיל לטפל, לא קבלתי כלום עד שהציעו לי עו"ד ואז לקחתי אותו ואז התגלה בכלל שלא קיבלנו בכלל תשובה לגבי התביעה".[footnoteRef:9] במצב דברים זה בו גב' מלכה הודתה שהמשיכה לטפל בענייניו השוטפים של התובע גם לאחר התאונה בשנת 2016, אין לקבל את טענתו של התובע כי מצבו הרפואי מנע ממנו מלהגיש את התביעה.
סעיף 84א(ב) לחוק קובע תנאים מצטברים להכרה בטינטון כדלקמן:"(ב) רעש תמידי באוזניים (להלן – טנטון) עקב חשיפה לרעש, לא יוכר כפגיעה בעבודה אלא אם כן היתקיים האמור בסעיף קטן (א), וכן כל אלה: (1) כושר השמיעה בתדירויות הגבוהות פחת בשיעור של 25 דציבל לפחות בכל אחת מהאוזניים; לענין זה, "תדירויות גבוהות" – תדירויות של 3000 ו-4000 מחזורים בשניה; (2) הטנטון תועד לראשונה ברשומה רפואית, לפני שהמבוטח חדל לעבוד בחשיפה לרעש מזיק; (3) הפגיעה בתיפקוד עקב הטנטון חייבה פניות חוזרות ונישנות לטפול רפואי.
...
לחילופין טוען התובע כי יש להאריך את המועד להגשת הערעור נוכח חוסר הארגון בהתנהלות הנתבע, ובשל מצב רפואי אישי אשר מנע ממנו לטפל בהגשת תביעה זו.
מנגד, טוען הנתבע כי מכתב הדחייה נשלח לתובע בדואר רשום כבר ביום 9.2.16, בעוד התביעה לקביעת נכות הוגשה רק בשנת 2019, ולכן יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות.
הארכת מועד
התובע טוען טענה חלופית לפיה יש להאריך את המועד להגשת התביעה, משלושה טעמים עיקריים, אולם כפי שיוסבר להלן, לא שוכנענו כי יש לקבל לקבלם:
ראשית, התובע טוען כי יש להאריך את המועד היות והנתבע לא פעל מולו בהגינות ועקביות, ובכך גרם להתמשכות ההליכים.
]
סיכום
בהתאם לאמור לעיל, דין התביעה ביחס למכתב הדחייה שעניינו טנטון, להידחות על הסף מחמת התיישנות.
בנסיבות אלו, משעה שתיקון גובה המענק נעשה לאחר ובעקבות הגשת התביעה, ישלם הנתבע לתובע הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 2,000 ₪.