על זכויות הנתבעים הנובעות מירושת המנוח, נרשם צו מינוי כונס הנכסים לטובת התובע, בהתאם להחלטת המינוי, וכן נרשמו עיקולים לטובת נושים שונים.
עוד יפים בעיניין זה דברי המשנה לנשיאה (כתוארו אז) כב' השופט א' ריבלין ברע"א 1497/09 בעלי זכויות בחלקה 10 בגוש 6884 נ' שאול ויסמן, פסקה 18 לפסק הדין (מיום 25/7/2010) לפיהם:
"יתרונו של מסלול ההתמחרות הפנימית במקרה שלפנינו בכך שהוא מאפשר למבקשים – אם יחפצו בכך – להמשיך ולהחזיק בנכס במטרה לקדם את פיתוחו העתידי.
בעיניין זה קובע סעיף 1 (6)(ה) לחוק זה, כי עינייני מישפחה הנם בין היתר, גם עניינים הנובעים מחוקים שונים ובכלל זה:
"חוק הירושה, תשכ"ה-1965, לרבות תובענה שעילתה סיכסוך בקשר לירושה, יהיו הצדדים אשר יהיו".
אפנה גם לדבריו של א' פני-גיל בספרו פירוק שתוף במקרקעין בעין המשפט הלכה ומעשה, אוצר המשפט הוצאה לאור בע"מ, מרץ 2008, 305 – 306 לפיהם:
"כאמור, על אף שדין אחד לפירוק השתוף במקרקעין, לעניין הוראות החוק לפיהם יכריע בית המשפט בבקשת הפרוק, אין בית המשפט רשאי, בתביעה לפירוק השתוף בדירת מגורים של בני זוג להיתעלם מהעובדה, כי אין המדובר בשותפים רגילים, אלא בבני זוג אשר חלים עליהם גם דיני המשפחה, אשר במסגרתם חב הבעל במדור לאישתו. וכיוון שכרוכים בפרוק שתוף שכזה, דיני הקניין ודיני המשפחה בערבוביא ובלי יכולת להפריד ביניהם, ואין מסמכותו הישירה של בית משפט השלום לידון בעיניין המדור ... או אז יכול בית משפט השלום לבורר לו אחת משתי דרכים, על פי שיקול דעתו, בהיתחשב בנסיבותיו של המקרה:
...
על רקע האמור הגיש התובע את התביעה שבפניי לפירוק השיתוף בדירה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת.
אני מורה על פירוק השיתוף בדירה על דרך מכירתה לכל המרבה במחיר.
ככל שיעלה הצורך למתן הוראות נוספות, לאחר מתן הכרעה בהליך המתנהל בבית המשפט לענייני משפחה, יגישו הצדדים הודעה ובקשה מטעמם לבית משפט זה.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות משפט ושכ"ט בסך כולל של 5,000 ₪.