מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התליית הליכים בהליך שאינו תלוי ועומד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

4) נוכח מהות המחלוקות שבין הצדדים בהליך זה מצד אחד, ובהנתן קיומו של הליך מקביל שמתנהל ביניהם מצד שני, ומשנראה כי קיימת חפיפה רבה בין ההליכים - הכל כפי שיפורט בהמשך - יממה לאחר הדיון המוזכר, נתתי החלטה (ביום 9.11.2020) ובה הורתי לצדדים להטעים את עמדותיהם לעניין האפשרות לפיה יתלה בית המשפט הליך זה על-יסוד דוקטרינת "הליך תלוי ועומד". 5) התובע והנתבעים 5-4 הגישו את טעמיהם לפי ההחלטה מיום 9.11.2020.
בעוד הנתבעים 5-4 סבורים כי אמנם במצב הרגיל היה מקום להתלות הליכים ואולם בנסיבות העניין יש לסלק את ההליך על הסף, סבור התובע כי לא רק שאין מקום לדחות את התביעה אלא שחובתו של בית המשפט לקיים את ההליך ולא להתלות אותו.
...
3) סבורני שתכליות אלו אינן מחובתו של בית המשפט בלבד, אלא הן מצויות גם באחריות הצדדים עצמם, כל שכן התובע שיזם את ההליך, ודי בעניין זה אם אפנה לעקרונות היסוד שבחלק א' בתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 אשר נכנסו לתוקפן אך לפני ימים אחדים.
התובע בחר להציג אותה כ-"החלטה" וכי "אינה ראויה". מצר על כך. סיכום 53) הבקשה לדחיית התביעה וגם טענת חוסר סמכות עניינית - נדחות.
54) אני מורה בזאת על התליית בירור ההליך המשפטי שלפנַי עד סיום ההליך המקביל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

טענת המאשימה כי מדובר היה ב"טעות אנוש" אינה יכולה לעמוד בעיני, במצב הדברים המתואר לעיל בו היו לה הזדמנויות רבות ושונות לבחון את עצמה, בכל פעם מחדש, והיא נימנעה מלעשות כן. המאשימה צריכה היתה לכלכל את צעדיה בכל אחד מהשלבים של ההליך עד כה, ולטעמי טעתה גם בכך שאיפשרה לנאשם 2 להודות בעובדות כתב האישום המתוקן בפני המותב הדן בתיק האחר המתנהל נגדו בימים אלה ולא במסגרת התיק שלפני, בשלב שבו טרם התקבלה החלטה בבקשתה להפריד את משפטו מזה של נאשם 2.
בהקשר זה אזכיר כי "הילכת קינזי" שנפסקה בע"פ 194/75 קינזי נ' מדינת ישראל, פ"ד ל(2) 477 וקבעה ש"הפרקטיקה הנכונה צריכה להיות שאין להעיד נאשם אחד נגד נאשם שני, אפילו הוגשו נגדם כתבי אישום נפרדים, כל זמן שיש חשש, כי העד עלול לצפות לטובת הנאה על ידי המתקת דינו במשפט התלוי ועומד נגדו.
מאחר שכפירת נאשם 2 בעובדות כתב האישום והחלטת בא כוחו לוותר על חקירת עדי התביעה, ניתנו עוד לפני שההליכים נגד נאשם 1 הותלו, דהיינו על בסיס ההנחה שהמשפט יתנהל כנגד שני הנאשמים יחדיו, אני סבורה כי בקשת המאשימה להורות על תיקון כתב האישום בהוספת נאשם 1 כעד תביעה כנגד נאשם 2, בשלב מאוחר זה, צריכה להדחות.
...
לשאלתי בדבר הסיבה לשינוי עמדת המאשימה באופן הזה, השיב בא כוחה באמרו: "צודק בית המשפט... בזמן כתיבת שורות אלו (הבקשה לחידוש ההליכים נגד נאשם 1 בתיק זה בו הוגש כתב האישום נגדו ונגד נאשם 2 במאוחד – ר.ס.מ), היתה התלבטות והרעיון היה לקבוע את הדיון ובדיון להתלבט. אין פה שינוי מהותי. יש פה בקשה שבסופו של דבר יש פה דיון איך לנהל את ההליך". נימוקי הבקשה את הבקשה להפרדת משפטו של נאשם 1 מזה של נאשם 2, תוך הגשת כתב אישום נפרד זהה כנגד נאשם 1, ותיקון כתב האישום בעניינו של נאשם 2 כאמור, נימק ב"כ המאשימה בעל-פה ובכתב, באלה: עניינם של הנאשמים הוגש במאוחד אך בשל טעות אנוש, שכן נאשם 1 בחקירותיו במשטרה, שופך אור על מעורבותו של נאשם 2 במיוחס לשניהם בכתב האישום.
מאחר שכפירת נאשם 2 בעובדות כתב האישום והחלטת בא כוחו לוותר על חקירת עדי התביעה, ניתנו עוד לפני שההליכים נגד נאשם 1 הותלו, דהיינו על בסיס ההנחה שהמשפט יתנהל כנגד שני הנאשמים יחדיו, אני סבורה כי בקשת המאשימה להורות על תיקון כתב האישום בהוספת נאשם 1 כעד תביעה כנגד נאשם 2, בשלב מאוחר זה, צריכה להידחות.
אלא, שבאותו מקרה שמיעת ההוכחות טרם החלה למעט גביית עדות מוקדמת של עדה לא מרכזית בתיק, וכדברי בית המשפט: "מדובר אפוא בשלב מוקדם יחסית שלפני תחילת שמיעת ההוכחות, כאשר עדיין פתוחות בפני נאשמים 2 ו-3 כל האפשרויות לטעון להגנתם כל טענה שימצאו לנכון, לרבות האפשרות לעדכן את המענה שניתן על ידם לכתב האישום...". מאחר שנסיבות המקרה שלפני שונות לחלוטין, סברתי כי דין בקשת המאשימה תיקון כתב האישום בהוספת נאשם 1 ככעד תביעה נגד נאשם 2, להידחות.
סוף דבר, הבקשה על שני חלקיה, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת הנתבעת למחיקת כתב התביעה על הסף מחמת העדר חוות דעת ולהורות על התליית הליכים ובקשת התובע למתן פטור מצרוף חוות דעת ומינוי מומחים מטעם בית המשפט.
עוד, ראוי להפנות לדברי כב' השופט אוקון בבש"א (מח' י-ם) 946/05 צח אורני נ' WESTREN STEEL SVENSKA AB (23.1.06): "לענין זהות העילות, המבחן להעמדת הליכים בשל הליך תלוי ועומד, פורש כך שלא נידרשת זהות וחפיפה מוחלטת בין כלל הנושאים הנדונים בהליכים השונים, ודי בכך ששאלה מהותית דומה היא שעומדת להכרעה בהם. לביהמ"ש סמכות שבשיקול דעת לעכב הליך כאשר מיתקיים הליך אחר המעורר שאלות דומות, המופעלת תוך שקילת יעילות הדיון, יעילות המערכת השיפוטית, חיסכון במשאבי זמן והוצאות, מניעת הכרעות סותרות, נוחות בעה"ד, הכרעה מהירה, מאזן הנוחות וכיו"ב." לא נעלמה מעיניי הנקודה, כי מדובר בפצוי בסכום בלתי מבוטל בסך של כ- 60,000 ₪ בגין 90 ימי אישפוז בבית החולים לוינשטיין.
...
התובע טוען לפיצוי בגין מצב סיעודי ולנכות צמיתה בגין התאונה ועל כן, עליו היה לצרף חוות דעת רפואית לכתב תביעתו ומשלא עשה כן, דין התביעה להימחק.
לעניין בקשת הנתבעת לעיכוב הליכים עד להכרעה בבקשה לאישור תובענה כייצוגית המתנהלת בבית המשפט המחוזי בלוד סבורני, כי דין הבקשה להתקבל.
לאור האמור, הנני מקבלת את בקשת הנתבעת להתליית הליכים בשאלת הפיצוי בגין ימי האשפוז בלבד.
סוף דבר נדחית בקשת הנתבעת למחיקת התביעה על הסף מחמת אי צירוף חוות דעת רפואית; בתוך 14 ימים מהיום, תגיש הנתבעת תגובה לבקשת התובע למינוי מומחים רפואיים מטעם בית המשפט.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כתב האישום הוגש לראשונה בפברואר 2021 אולם בדצמבר אותה שנה הותלו ההליכים לאחר שהנאשם לא התייצב.
אין חולק כי את העבירה ביצע הנאשם כשמאסר על תנאי בן 4 חודשים תלוי ועומד נגדו.
...
הערעור נדחה וכך גם בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון.
בקביעת המתחם בעניינו של הנאשם שקלתי העובדה שמדובר במכירה אחת, כמות הסם, הסוג והתמורה, העדר תחכום, העדר פעולה בחבורה והעובדה שהמכירה היתה לסוכן משטרתי ואני קובעת מתחם שנע מ-5 חודשי מאסר ל- 16 חודשי מאסר בפועל.
אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עיכוב הליכים או מחיקה? התובע טוען שגם אם יימצא שיש מקום לעכב הליכים, אזי לכל היותר יש מקום להתלות את ההליך, ולא למחוק את התביעה כליל.
לאחר שנתתי דעתי לנטען, איני סבור שיש מקום להותיר תביעה זו תלויה ועומדת בעת הזו, בסטאטוס של מעוכבת (באופן שהתובע יוכל לחדש את הדיון בה, במסגרת אותו תיק, אם ההליך הפלילי יסתיים באופן שלא ישלול את כוחו להגיש תביעה חדשה), אלא יש מקום להורות על מחיקתה כליל.
...
ברם אם יינתן פסק דין מרשיע בהליך הפלילי, הוא ישמש ראיה לכאורה לאמיתות תוכנו, ולא יתאפשר למורשע להביא ראיות לסתור אותו אלא מטעמים מיוחדים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין (סעיפים 42א(א) ו-42ג לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971).
האפשרות לחסוך את הכאב והפגיעה הנלווים לעדות של מי שעלול להימצא קורבן עברה זוכים, כאמור, לעיקר המשקל, ומטים את הכף בבירור לעכב הליכים בתביעה זו. מסקנה זו מתחזקת בנסיבות הקונקרטיות של המקרה, כשהוגש נגד התובע כתב אישום חמור המייחס לו חמישה מעשי אינוס בחמש נשים שונות ובנסיבות דומות; כשהוא עצור עד תום ההליכים ושמו הטוב נפגע ממילא מעצם המיוחס לו; בהינתן שטענת "מעשים דומים" ו"עדות שיטה" נחזית להיות רלוונטית כאן, וזו תוכל להתברר כנדרש רק בהליך הפלילי; ובהינתן שהתביעה הוגשה סמוך מאוד להגשת כתב האישום, ובסכום גבוה במיוחד, עובדות הצובעות אותה בגוונים של תביעת השתקה.
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, התביעה נמחקת ללא תנאים להגשה מחודשת כפוף לאמור בהחלטה זו. התובע יישא בהוצאות הנתבעת בגין ניהול ההליך עד כה בסך של 10,000 ש"ח. הסכום יחולט מתוך הערובה שהופקדה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו