עם זאת, בנסיבות ראוי להחיל את הוראות סעיף 70 לחוק חוזה ביטוח המגלם בתוכו חריג המאריך את תקופת ההתיישנות בתביעת מבוטח לתגמולי ביטוח ממבטחו כשמדובר בביטוח אחריות, וזו לשון הסעיף:
"70. בביטוח אחריות התביעה לתגמולי ביטוח אינה מתיישנת כל עוד לא היתיישנה תביעת הצד השלישי נגד המבוטח".
לטענת המשיבה הואיל ותקופת ההתיישנות בתביעה העיקרית היא תקופת ההתיישנות הכללית קרי, 7 שנים כאמור בסעיף 5(1) לחוק ההתיישנות, הרי שטרם חלפה תקופת ההתיישנות 'כל עוד לא היתיישנה תביעת הצד השלישי נגד המבוטח'.
...
טענות המבקשת בתמצית
לטענתה דין הבקשה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
מקובלת עליי הטענה לפיה המשיבה ידעה על אודות נזקי הפרויקט לכל המאוחר כבר באפריל 2015, עת נשלח אליה מכתב מטעם הנתבעת בדבר נזקי הפרויקט וכי היה עליה להודיע לחברת הביטוח על הסיכון לתביעה שתוגש נגדה.
כפי שנקבע בבש"א (י-ם) 1945/05 דורון נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (16.3.2006):
"הגשתה של תביעת הצד השלישי מהווה אפוא נתון עובדתי חיוני, אשר ללא ידיעתו אין המבוטח יכול להגיש תביעת שיפוי, ולא כל שכן להצליח בה ... מסקנה זו עולה בקנה אחד עם ההלכה הפסוקה, שלפיה "כל עובדה החיונית כדי לבסס את עילת התביעה, שבלי ידיעתה ואיזכורה לא ניתן להגיש תובענה ולא כל שכן לא ניתן להצליח בה, נכללת בין העובדות המהוות את עילת התובענה במובן סעיף 8 לחוק" (ע"א 244/81 פתאל נ' קופת חולים של ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל [5], בעמ' 684 (דברי השופט בך, שהיה במיעוט רק באשר לתוצאה הקונקרטית באותו עניין)).
מכל האמור, טענת ההתיישנות כטענת סף נדחית.