המציעים מצדם היתנגדו למינוי, והטעם המרכזי לכך נגע לקשרים נטענים בין זינגר לבין המומחה מטעמם של המציעים, פרופ' קרייזברג, כמפורט בהחלטת המינוי:
"מתצהירו של מר זינגר עולה כי פרופ' קרייזברג ומר זינגר היו בין המייסדים של חברת הייעוץ הכלכלי גיזה. ביום 30.6.08 עזב מר זינגר את חברת גיזה ומכר את מניותיו. על פי הידוע לו בשנת 2012 עזב גם מר קרייזברג את חברת גיזה. במקביל להקמת חברת גיזה הוקמה ביום 21.7.03 חברה בשם "זינגר את אבן את קרייזברג החזקות בע"מ (להלן: חברת ההחזקות). חברה זו פעילה עד היום ומכהנים בה כדירקטורים מר זינגר, ורעייתו של מר קרייזברג, גב' אינגריד קרייזברג. בעלי המניות בחברת ההחזקות הם חברת יוסף זינגר החזקות בע"מ (להלן: זינגר החזקות), שמר זינגר מחזיק במלוא מניותיה, וחברת מילגר ליעוץ ופיתוח בע"מ (בה מחזיק פרופ' קרייזברג 5% מהון המניות, ורעייתו ב-95% הנותרים). חברת ההחזקות מחזיקה 25% מחברת מדרוג בע"מ, שגם היא חברת החזקות פרטית (להלן: מדרוג החזקות), בה מכהנים כדירקטורים הן מר זינגר, הן פרופ' קרייזברג. חברת מדרוג החזקות מחזיקה ב-49% מחברת מדרוג בע"מ. את יתרת 51% בחברת מדרוג בע"מ מחזיקה חברה זרה. מדרוג בע"מ עוסקת בדרוג אשראי, ובה מכהן מר זינגר כדירקטור."
בית המשפט המחוזי הגיע לכלל מסקנה כי אין בקשרים המפורטים כדי לפגוע ביכולתו של זינגר לייצג את הקבוצה בדרך הולמת ובתום לב. בתוך כך הובהר כי קשריו של זינגר עם המומחה הם קשרים עיסקיים בלבד, ולא הדוקים; כי "הערכת שווי נעשית על סמך שיטות ופרקטיקות מקובלות מתחום המימון, ואין כל מידע נסתר לעניין זה שהיה מצוי בידי חברת גיזה"; כי "פרופ' קרייזברג הוא בעל שם בתחומו, ובטוחה אני כי יעמוד מאחורי חוות דעתו, גם כשהתובע המייצג הנו מר זינגר"; וכי אם למרות זאת יבקש פרופ' קרייזברג שלא לקחת חלק בהליך בשל קשריו עם זינגר, אזי ניתן יהיה להורות על קבלת חוות דעת חלופית ועניין זה כשלעצמו אינו מצדיק את פסילת מינויו של זינגר כתובע מייצג חלופי.
זינגר מוסיף כי גם הטענה בדבר היתיישנות עילת התביעה נגד החברה היא טענה מופרכת ואף אבסורדית, המבוססת על טעות סופר שנפלה בכותרת של בקשת האישור – שעה שביחס לחברה נרשם כי הבקשה מוגשת "בעיניינה" ולא נרשם "נגדה". נוסף לעניין הצורני-טכני, לדברי זינגר למקרא בקשת האישור ניכר כי היא מופנית בראש ובראשונה נגד החברה, וכי עניינה בכל המניות שנרכשו בהצעת הרכש – ללא הבחנה בין אלה שנרכשו על ידי החברה ובין אלה שנרכשו על ידי אופק, אלתר ועמית.
...
בית המשפט נעתר לבקשה, כדלקמן:
"הואיל וההליך נמצא בתחילתו, וזה הדיון המקדמי הראשון בבקשת האישור, אין סיבה שלא להיעתר לבקשה לתקן את כתב התביעה ובקשת האישור, ואין צורך לשם כך בהגשת בקשה נוספת. עם זאת, כמובן שמורות לחברה כל טענות ההגנה העומדות לזכותה, כולל התיישנות, לאחר שכתב התביעה ובקשת האישור יתוקנו ויומצאו לה בתוך 14 יום" (להלן: החלטת התיקון).
ואולם לדברי המציעים אין לאפשר את המינוי האמור – וזאת לנוכח ניגוד עניינים שנעוץ ביחסים שבין זינגר לבין המומחה מטעם המציעים, פרופ' קרייזברג.
עיקר טרונייתם של המציעים היא על כך שבמסגרת החלטות האיתור ניתנה לעורכי הדין המייצגים שורה של ארכות להגשת בקשה למינוי תובע חלופי מייצג – ואולם על פי צו בתי המשפט לא תינתן רשות ערעור על "החלטה בעניין קביעה ושינוי של מועדי דיון ומועדים להגשת בקשות, תגובות, כתבי טענות, מסמכים, סיכומים ותצהירים" (סעיף 1(1) לצו), וגם בשל כך דינן של בקשות רשות הערעור להידחות בנקודה זו. ולגופם של דברים יוער, כי ניהול הליך מינויו של תובע מייצג חלופי נתון לשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית, במסגרת סמכותה הדיונית-ניהולית; וככלל ערכאת הערעור תיטה שלא להתערב בהחלטות מסוג זה אלא במקרים חריגים (רע"א 7110/17 נקניק נהריה כשר זוגלובק בע"מ נ' שגב (3.10.2017)).
סוף דבר
התוצאה היא שבקשות רשות הערעור נדחות.