מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעות רשלנות מקצועית נגד עורכי דין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנגוד לקשיים הכרוכים בתביעה נגד עורך דין בשל רשלנות בניהול הליך משפטי לאור ההבחנה בין טעות שבשיקול דעת לבין רשלנות, התביעה נגד עורך דין על שפעל לאחר חלוף תקופת ההתיישנות היא פשוטה הרבה יותר.
אקדים ואומר, כי אין לטענת הגנה זו קשר ישיר לשאלת אחריותו המקצועית של הנתבע, כפי שהובהר לעיל, שהרי זה מחויב היה במתן אזהרה מפורשת בדבר מועד היתיישנות עילות התביעה, ומשלא פעל כן התרשל בתפקידו כעורך דין, וזאת בין אם נידרש לשליחת מכתב התראה טרם הגשת התביעה ובין אם לאו.
...
לפיכך, המסקנה היא כי גם אילולא רשלנותו של עורך הדין הנתבע, היה נגרם לתובע נזק בשל חוסר היכולת לאכוף את פסק הדין שהיה יכול להינתן לזכותו, כך שזה היה נותר עם זכות כתובה ופסוקה שלא ניתנת למימוש, ואת כספו, שהלווה לחייבים, לא היה זוכה הוא לראות בימי חייו.
יצוין, כי מסקנה זו מתיישבת אף עם דברי התובע, כפי שהעלהום הנתבע על הכתב בתרשומת שיחתם בעמוד 7, ולפיהם יודע הוא כי לאור אשפוזה של החייבת וחוסר בנכסים לה, הסיכוי שיראה כסף חלש מאד במיוחד שבעלה אינו משתף פעולה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, נמצא כי הנתבע התרשל בתפקידו בכך שלא הגיש את התביעה במועד עד כי חלק מעילותיה התיישנו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עניינו של פסק דין זה בתביעת רשלנות מקצועית שהוגשה על-ידי לקוח נגד עורך-דין אשר החל לייצגו בתביעה נגד הערייה, לאחר שעורכת-דין קודמת שייצגה אותו הגישה את כתב התביעה וזמן קצר לאחר מכן ביקשה להשתחרר מהייצוג.
התובע טען בנסיבות העניין יש להחיל את היפוך נטל הראיה, בהתאם לסעיף 41 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: פקודת הנזיקין או הפקודה), אך הוסיף כי התרשלותו של עורך-דין כהן מתבטאת בכך שפעל בנגוד להוראות מפורשות של בית הדין לעבודה, הגיע בלתי מוכן לדיונים ולא ידע להשיב לשאלות השופטים, לא כימת את רכיבי התביעה, לא טען כנגד טענת ההתיישנות שהעלתה הערייה על אף שהיא נימנעה מלהעלותה בהזדמנות הראשונה, לא עמד על המשך בירור התביעה לגבי אותן זכויות של הנתבע אשר לא התיישנו ולא קיבל את הסכמת התובע למחיקת התביעה.
הוא הפנה לדנ"א 3691/05 חיננזון נ' חוטר ישי משרד עורכי דין (פורסם בנבו, 21.4.2005) (להלן: עניין חיננזון בדיון הנוסף) ולע"א 989/03 חוטר ישי משרד עורכי דין נ' חיננזון, פ"ד נט(4) 796 (2005) (להלן: עניין חיננזון), וטען כי על תובע המבקש להוכיח בתביעתו מה היה אילמלא ההתרשלות שהוא מייחס לעורך-הדין הנתבע, מוטל הנטל להוכיח מה הייתה משתנה התוצאה המשפטית לטובתו אילו היתנהלותו של עורך-הדין הייתה אחרת.
...
אין בסיכומי בא-כוחו של התובע ניתוח משפטי של טענת ההתיישנות בנוגע לכל אחד מרכיבי התביעה; אולם אף אם היה ממש בטענת התובע - אין בכך כדי להביא באופן אוטומטי למסקנה שתביעתו הייתה מתקבלת לולא התיישנה.
משלא הוכחה עוולה זו, דין התביעה להידחות.
אשר על כן, הנני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 1.7.18 הגישו המשיבים תביעת רשלנות מקצועית נגד המבקש, עורך דין במקצועו, בגין ייצוג משפטי שהעניק להם במהלך שנת 2006 במסגרת עיסקאות מכר לרכישת קרקעות בשפרעם.
בסעיף 18 לכתב התביעה טוענים המשיבים ומודים, כי לאחר שהבינו שהעסקאות חסרות תוקף פנו באמצעות פאוד למבקש בבקשה להשבת הסכומים שהם שילמו לו. לאור האמור לעיל, הרי שבהתאם להוראת סעיף 6 לחוק ההתיישנות ובהתאם לפסיקה הנוהגת תביעת המשיבים כנגד המבקש - היתיישנה.
...
לטענת המשיבים דין הבקשה להידחות .
יוצא אפוא, כי המשיבים ידעו אודות העובדות המהותיות מושא תובענה דנן לכל המאוחר - ביום 7.6.09.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובתשובה לה נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות ויובהר: הבקשה נסמכת על טענת התיישנות, במסגרתה טוען המבקש, כי המשיבים ידעו אודות העובדות המהותיות המהוות עילת תביעה בגין תובענה דנן כבר בחודש 7/17 ולכל המאוחר בחודש 6/09.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הלישכה לסיוע משפטי מיום 14.11.21 שלא להעניק למערער ייצוג משפטי לצורך הגשת תביעה נזיקית בגין רשלנות מקצועית נגד עורך הדין נפתלי גור אריה (להלן: עו"ד גור אריה), מחמת חוסר סיכוי משפטי (להלן: ההחלטה).
בהחלטת המשיב בדבר העדר סכויים משפטיים סבירים של התביעה תומכים הדברים הבאים: ראשית, מהסקירה דלעיל עולה כי עסקינן בייצוג שניתן למערער על ידי עו"ד גור אריה לכל המאוחר בשנת 2003, כיום אנו מצויים כ- 19 שנים לאחר היתרחשות האירועים הנטענים וכאשר ניתן פסק דין חלוט, כך שחלה היתיישנות על טענותיו של המערער.
...
לסיכום, מורה על דחיית הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה למחיקת תביעת רשלנות מקצועית שהוגשה נגד עורכי דין, שנכרכה עם תביעת רשלנות רפואית שהוגשה נגד מוסדות רפואיים.
אולם כיוון שהתובעים חששו שהתביעה היתיישנה, צירפו לתביעה כנתבעים גם את עורכי הדין, נתבעים 5-1, בטענה שרשלנותם המקצועית היא שגרמה למחיקת התביעה המקורית ולהתיישנות התביעה דנן.
...
אף שתקנות סדר הדין (החדשות), אינן כוללות הוראה דומה, מקובלת עליי עמדתו של המלומד יששכר רוזן צבי, כי יש לקרוא הוראה זו לתוך התקנות "שכן לא יעלה על הדעת כי לבית המשפט לא תהיה אפשרות להפריד עילות תביעה שאוחדו על ידי התובע בכתב תביעה אחד, במקרים שבהם אין קשר עובדתי או משפטי בין עילות התביעה וכאשר הדיון המאוחד בהן לא זו בלבד שלא יוביל לייעול ההליך אלא יגרור אחריו בזבוז משאבים" (יששכר רוזן צבי, הרפורמה בסדר דין אזרחי: מורה נבוכים (מהדורה שלישית 2024) 207-206).
נוכח כל האמור אני מורה על הפרדת הדיון כך שהתביעה בגין הרשלנות הרפואית נגד המוסדות הרפואיים תידון בנפרד מן התביעה נגד נתבעים 5-1.
לכן אני מורה על העברת התביעה נגד נתבעים 5-1 לבית משפט השלום בירושלים שידון בשאר טענות הסף שהעלו נתבעים 5-1.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו