בבסיס התביעה ניצבת טענת המערערת כי המשיבה מחויבת לשלם לה עבור רכישת חלקת קבר בחיים, וזאת בהתאם לכללים המסדירים רכישה כאמור בסעיף 14א' לחוק.
ההלכה הפסוקה מבחינה בעיניין זה בין תביעה כספית גרידא (בין אם למחיר הקרקע, בין אם לפירות הקרקע ובין אם לפיצויים), שאיננה בגדר "תובענה במקרקעין" לצורך חוק ההתיישנות, לבין תביעות למימוש זכות או טובת הנאה בקרקע.
...
בכתב ההגנה טענה המשיבה כי יש לדחות את התביעה תוך שהעלתה טענות במישורים שונים, לרבות הטענה כי חלקת הקבר הוקצתה לה בעבר באמצעות משרד הביטחון, שכן בעלה ז"ל הוכר כנכה צה"ל. המשיבה טענה אף טענת סף בדבר התיישנות התביעה, וזאת משמדובר בתביעה כספית שההתיישנות עליה היא שבע שנים, ואילו העילה נוסדה לטענתה כבר בשנת 2006, לאחר מות בעלה, ומכאן שהתיישנה זה מכבר.
אוסיף, באשר לטענת השיהוי והנזק הראייתי שהעלתה המשיבה בתשובתה (אליה לא נדרש בימ"ש קמא), כי טענה מעין זו מצריכה הנחת תשתית עובדתית הולמת, דבר המצריך בירור לגופו של עניין, להבדיל מהכרעת סף.
עוד יש להעיר, כי סבורני כי קיים קושי בהחלטת בימ"ש קמא להכריע על אתר בטענת ההתיישנות שהעלתה המשיבה, אף מן הטעם שבבקשה זו ניתנה החלטה קודמת על-ידי המותב הקודם, היא ההחלטה מיום 10.2.21.
סוף דבר; על יסוד המקובץ הערעור מתקבל, תוך שטענת ההתיישנות שמורה למשיבה והיא תוכרע לאחר עריכת הבירור הראוי הנדרש בבימ"ש קמא.
בנסיבות ובשים לב לחלק משמעותי מטענות המערערת בערעורה נדחה, לא ראיתי לעשות צו להוצאות בערעור.