מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות תביעה נגד אגודה שיתופית רשומה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 1780-10 נשאת בהג'ת נ' אל איסרא אגודה שיתופית לשיכון בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופטת ענת זינגר התובע פטין טהבוב נשאת בהג'ת הנתבעים 1.אל איסרא אגודה שיתופית לשיכון בע"מ 2.לישכת הווקף המוסלמי 3.עבדללה עג'אג' 4.זידאן אלמוחתסב 5.באסם חג'אזי 6.יוסף אבו סנינה 7.יוסף זבידה 8.באסם אבו לבדה 9.נאסר נג'יב 10.מוחמד אלשרבאתי 11.ח'אלד שריתח 12.מוחמד עבדו 13.פהימי עסילה 14.פואז אבו ח'אלד 15.מרואן אלנתשה 16.בסאם ג'ראדאת 17.ג'מאל אבו רמילה 18.אחמד עבדו 19.מהדי חג'אזי 20.חסן אלבראע'ית'י 21.אברהים סנוקרוט 22.מוחמד אלדג'אני התובע - באמצעות ב"כ עו"ד מוחמד עאבדין. נתבעים 22-3 וכן נתבעת 1 - באמצעות ב"כ עו"ד נביל אזחימאן. כנגד נתבעת 2 - קיים פסק דין בהיעדר הגנה.
הנתבעת 1, אגודה שיתופית הרשומה ופועלת כדין בישראל , אשר לפי הנטען הנה גם הבעלים, המחזיקה, המקימה, או היזם - להקמת 20 יחידות דיור, בהתאם לתוכנית בניה 2612 בתב"ע ב' 36 תכנית בינוי למגרש 3 בעריית ירושלים (להלן: "פרויקט השיכון" כאשר הנתבעת 1 תכונה כפי שכינוה הצדדים- "העמותה").
התובע גם לא הסביר בכל שלב (לא בעדות ולא בסיכומים) מכוח איזה סעיף חוזי או מקור אחר - טען בתביעתו לתוספת של כימעט 97,000$, לנוכח התארכות משך ביצוע הפרויקט הקף עבודת התובע כנגד הקף התמורה ששולמה - עד לעזיבתו את הפרויקט: בהמשך לאמור, יש לפנות לשאלה האם הוכיח התובע שסיפק עבודה אשר בגינה לא ניתנה לו התמורה; בהתאם לחוזה מיום 18.6.00 (אשר לפי טענות התובע חל, בכפוף לשינוי האחוז בחוזה למחרת היום), מבוצעים התשלומים- "בהתאם לאחוז ביצוע העבודה בפרויקט" (ר' במוצג 19, בפרק המחירים והתשלומים).
ב"כ הנתבעים הופנה להחלטה מיום 16.12.12 - ולמניעה העומדת בדרכו לטעון להתיישנות ולעת הסיכומים והוא אכן ויתר בפועל על פירוט טענה זו. סיכום; דין מרבית התביעה להדחות.
...
לא אוכל להידרש לטענה זו מאחר והנתבעים אחרו בהעלאת הטענות; כדי שלא ימצא בית המשפט משחית זמנו, ניתנה ביום 16.12.12 החלטה המורה כי אם עומדים על הטענה - יש להגיש הבקשה בתוך זמן שנקצב, אחרת: "יונח כי אין טענה ממין זה...". חרף זאת וחרף העובדה שהבקשה שוגרה מספר פעמים לצדדים, לא הוגשה בקשה לא במועד וגם לא לאחר מכן.
ב"כ הנתבעים הופנה להחלטה מיום 16.12.12 - ולמניעה העומדת בדרכו לטעון להתיישנות ולעת הסיכומים והוא אכן ויתר בפועל על פירוט טענה זו. סיכום; דין מרבית התביעה להידחות.
התביעה כנגד נתבעים 22-3 - נדחית שכן אין יריבות בין התובע ובין נתבעים אלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 54111-01-11 מנהל מקרקעי ישראל נ' ששון בפני כב' השופט אילן סלע קרן קיימת לישראל באמצעות רשות מקרקעי ישראל ע"י ב"כ עו"ד הרצל קדש התובעת נ ג ד 1. חנה ששון ע"י ב"כ אלנתן באדל 2. אבן ספיר – מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ אגודה שיתופית רשומה הנתבעות פסק דין משלים
להשלמת התמונה יצוין, כי בכתב התביעה טענה התובעת אף כנגד נתבעת 2, אשר לא נקטה הליכים להפסקת השמוש החורג ובכך הפרה את חוזה השכירות שנכרת ביניהן.
הנתבעת העלתה טענות שונות נוספות, כשיהוי, היתיישנות וכיוצ"ב, ואולם בסופו של יום נוכח ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים כדלהלן, אין צורך לפרטן.
...
בהחלטות נקבע כי אין לאפשר השכרה לצדדים שלישיים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בנצרת ת"א 1315-11-11 מדינת ישראל נ' חזון - מושב עובדים של הפועל המזרחי להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ ת"א 12497-06-10 מינהל מקרקעי ישראל נ' חזון - מושב עובדים של הפועל המזרחי להתיישבות חקלאית שיתופית תיק חצוני: בפני כב' השופט יוסף סוהיל – סגן נשיא תובעים מדינת ישראל/רשות מקרקעי ישראל נתבעים חזון - מושב עובדים של הפועל המזרחי להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ פסק דין
הנתבעת הנה אגודה שיתופית רשומה ושמה, חזון – מושב עובדים של הפועל המזרחי להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ (להלן: "האגודה").
ביום 21/12/10, לבקשת הצדדים נמחק העירעור בתיק הישן שהוגש לבית המשפט המחוזי בנצרת, אם כי הוסכם בין הצדדים, כי הנתבעת לא תעלה טענת היתיישנות שחורגת מהטענה שנטענה בתביעה הישנה, וכי הנתבעת תעמוד רק על טענת ההתיישנות, בכל הקשור ל-7 השנים שקדמו למועד הגשת התביעה הישנה.
עיכובים ברשום בלישכת המקרקעין נגרמים כתוצאה מעיסקאות אשר תלויות אחת בשנייה, מאישורי מס שחסרים, אנשים שהולכים לעולמם, סיכסוכי יורשים, עיכובים ביראוקראטים, וכיו"ב. מנסחי הרישום למדים, כי מדובר בתביעות כנגד עזבונות ועשרות יורשים, המבוססות על עיסקאות חליפין שקיימות שנים רבות ואשר היורשים מנסים להיתנער ממחויבותם בת שנים.
...
סוף דבר: לאו כל המקובץ , הנני פוסק כדלקמן: (א) הנני מקבל את התביעה בת"א 12947-06-10, ומחייב את הנתבעת באותו תיק, לשלם לתובעת סכום של 371,328 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 08/06/10 ועד התשלום המלא בפועל.
(ב) הנני מקבל את התביעה בת"א 1315-11-11, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סכום של 291,877 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה 01/11/11 ועד התשלום המלא בפועל.
(ג) בנוסף לסכומים הנ"ל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 5,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 60,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כעולה מכתב התביעה, ביום 16.06.2011, נערך הסכם שכר טירחה (להלן: "ההסכם") (נספח 1 לתצהיר התובעת ונחתם ביום 26.06.2011), בין השותפות ליש"ע הירוקה, אגודה שיתופית (להלן: "יש"ע הירוקה"), שהנה שותפות רשומה של בר-אמנה ושל אורות יש"ע, למתן שירותים משפטיים שוטפים.
יצוין, מועד הגשת התביעה אינו מקרי, התובעת בחרה תחילה לפעול רק כנגד בר-אמנה, לפני שחלפה תקופת ההתיישנות, ואולם בנוגע לאורות יש"ע תקופת ההתיישנות חלפה.
...
לשאלת בית המשפט, אז אפשר להבין מתשובותיך שבשנת 2015 היה עוד סיכוי לפרויקט? אני משיב שכן, בחלקו הקטן, את זה הבנו אז. בסופו של דבר, הפרויקטים האלה עבדו דומה מאוד לסטארט אפ. 90% נכשלים ומה שמצליח מצליח בגדול וכשזה מצליח בגדול מגיע שכ"ט ראוי לעו"ד כי הוא לוקח את הסיכון שבו אני מוכן לעבוד בריטיינר שאם יצליח בגדול, אזיי, יקבל תשלום ראוי ודיברנו על זה במהלך כריתת ההסכם בינינו לבין עו"ד אפיק.
בכל הנוגע לזכות העמידה של התובעת, נחה דעתי כי לתובעת זכות עמידה, כפי שהדברים מצאו ביטויים בהרחבה לעיל.
סוף דבר: לאור המקובץ לעיל דין התביעה להתקבל חלקית, באופן בו סך של 149,541.54 ₪, יישא ריבית בשיעור של 18% החל מראשית שנת 2018.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

(להלן: "המשק"), הרשומות על שם 4 .
המנוח, שהתובעים באים בנעליו, טען טענות סותרות בעיניין הזכויות במשק במסגרת הליך הבוררות שניהל בשנת 2003 כנגד האגודה השיתופית (עפ"י הנטען, במסגרת הליך הבוררות טען .
18( ראו: ע"א 50/89 פרופ' רות לוטן נ' פרופ' חיים אילתה ואח', פ"ד מה( לפיכך, כאשר קיימת אפשרות, ולו קלושה, שעל פי העובדות המהוות את עילת התביעה יזכה התובע בסעד המבוקש על ידו, לא תמנע ממנו הכניסה בשערי בית משפט ]וראו לעניין 3 ;476-477 ,470 ( זה: ע"א 642/89 עיזבון המנוח שניידר ז"ל נגד עריית חיפה, פ"ד מו( 1983 ); י' זוסמן, סדר הדין האזרחי (מהדורה 4 ) 721 ,( ע"א 35/83 חסין נגד פלדמן, פ"ד לז( 5 .
כידוע, המגמה בפסיקה היא צימצום תחום פועלה של דוקטרינת ההתיישנות, וכהגדרתה בפסיקה – היתיישנות שהיא "מגן" ולא "חרב". וכל כך למה? היות שקיבלת טענה בדבר היתיישנות תביעה, שהיא טענה פרוצדוראלית, שוללת זכות הגישה של התובע לערכאות, וכפועל יוצא מכך עלולה לשלול ממנו זכויות מהותיות.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
חיזוק למסקנה זו ניתן למצוא גם בעובדה, כי האח המנוח .
נוכח האמור, דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו