עוד לטענת התובעת, תביעתה ביחס לעילה זו לא היתיישנה מפני שעילת התביעה, דהיינו הפגיעה הנטענת בתנאי עבודתה, התגבשה בחודש 4/2016, המועד שבו התקבלה ההחלטה על הפחתת שכרה.
סעיף 2(א) לחוק הגנה על עובדים קובע כי "לא יפגע מעסיק בעינייני עבודתו של עובד ולא יפטרו בשל כך שהגיש תלונה נגד מעסיקו או נגד עובד אחר של אותו מעסיק, או שסייע לעובד אחר בקשר להגשת תלונה כאמור".
סעיף 1 לחוק מגדיר "עינייני עבודה" באופן הבא: "כל אחד מאלה: (1) תנאי עבודה; (2) קידום בעבודה; (3) הכשרה או הישתלמות מקצועית; (4) פיטורים או פצויי פיטורים; (5) הטבות ותשלומים הניתנים לעובד בקשר לפרישה מעבודה".
בהתאם לפסיקה, על העובד להוכיח ברמת הוכחה לכאורית שהתלונה כשלעצמה או בנוסף לשיקולים אחרים, השפיעה השפעה ממשית או ניכרת על הפגיעה בתנאי עבודתו.
[1: בע"א 393/08 אורי שגיא נ' כפר ביאליק כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ, (פורסם בנבו, 23.2.2010) עמד כב' בית המשפט העליון על העקרונות לפיהם יש ליישם את החריג לכלל ההתיישנות הקבוע בסעיף 8 לחוק ההתיישנות: "לעניין הוראת סעיף 8 לחוק ההתיישנות, לא די בכך שהתובע לא ידע על העובדות המהוות את עילת התובענה, מסיבות שלא היו תלויות בו, אלא, עליו להוסיף ולהוכיח כי אף בזהירות סבירה לא יכול היה למנוע אותן. כלומר רק אי ידיעה אשר עומדת במבחני סבירות אובייקטיביים תפעיל את עילת ההשעיה. מדובר באמת מידה אובייקטיבית של האדם הסביר..."]
בנסיבות אלה, משחלפה למעלה משנה ממועד ניודה של התובעת ממחלקת תנ"ס, הרי שהתביעה לפצוי מכוח חוק הגנה על עובדים היתיישנה בהתאם לסעיף 5 לחוק.
...
אינני סבורה, בנסיבות אלה, כי יש להיעתר לבקשה לפיצול סעדים, ואין המדובר בעילות שהתגבשו לאחר כתב התביעה המתוקן, גם אם תשלום הגמלה בפועל, החל לאחר הגשת כתב התביעה המתוקן.
לאור האמור, מצאתי כי אין מקום להיעתר לבקשה.
נוכח כל האמור - הבקשה נדחית.